Programul Diversity Visa DV-2018 a inceput …

Au mai ramas

-25Zile -22Ore -35Minute -48Secunde
pana la terminarea perioadei de primire a aplicatiilor!

FOARTE IMPORTANT !!! Pastrati-va pagina de confirmare din momentul trimiterii aplicatiei online pana in luna septembrie 2018.
Solicitantii trebuie sa-si pastreze pagina de confirmare in asa fel incat sa poata verifica in mod independent starea propriei inregistrari.
Asa arata pagina de confirmare primita in urma trimiterii formularului de participare la loteria vizelor.
SFAT: Cititi cu atentie toate instructiunile de participare pentru ca veti gasi multe informatii folositoare!
IMPORTANT1: Furnizati o adresa de email la care aveti acces direct si la care, in continuare veti avea acces direct dupa ce KCC vor notifica persoanele selectionate in luna mai 2017. Daca veti castiga, KCC va va instiinta că informaţii specifice despre interviul de viză de imigrare sunt disponibile în Entrant Status Check. Deasemenea, este posibil ca extrageri ulterioare sa aiba loc pentru a se asigura ca se vor folosi toate vizele disponibile.
IMPORTANT2: Inregistrarea va fi descalificata sau aplicatia pentru viza refuzata daca fotografiile nu sunt efectuate in ultimile 6 luni, au fost modificate de oricare maniera, sau nu intrunesc specificatiile din instructiunile de participare! In plus, incepand cu aceasta editie DV-2018 se specifica in clar: “Folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o pe cererea de înregistrare de anul trecut (DV-2017) va duce la descalificare”!
PENTRU A FI SIGURI CA POZA PE CARE DORITI SA O TRIMITETI RESPECTA CERINTELE – CITITI AICI



Informatii utile pentru a aplica la DV-2018:

Solicitantii sunt încurajati sa nu astepte ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate conduce la intarzieri. Nici o înregistrare nu va fi acceptata dupa miezul zilei EST (GMT-5) de 7 noiembrie 2016 (ora 19:00 in Romania).

Cititi instructiunile DV-2018 cu atentie. Aplicantii pot fi descalificati daca nu completeaza formularul corect sau daca trimit mai mult decat o aplicatie. Folositi acest link pentru a citi instructiunile oficiale in romana –
>> Traducerea instructiunilor de participare – Apasa aici

>> Traducerea formularului de participare pentru aplicantul principal – Apasa aici (inca nu este actualizat)

Formularul de aplicare este format din 2 parti, o parte pentru aplicantul principal si o parte pntru familie (sot/sotie/copii) daca acestia exista. Fiecare parte trebuie completata corect inainte de a trece la urmatoarea parte. Dupa ce toate partile au fost completate, aplicatia va fi trimisa la Centrul de Procesare pentru editia DV-2018. Apasati pe link-ul urmator pentru a incepe procesul de aplicare –
>> Aplica Online – Apasa aici

>> Asa arata Formular trimitere prima parte DV-2018 + Formular trimitere a doua parte DV-2018 (doar pentru dependenti)


aplicaAPLICA ONLINE – din 04 octombrie 2016
instructiuniINSTRUCTIUNI DV-2018 – programul din anul 2016
fotoCERINTE FOTO – detalii despre fotografii
indrumariINDRUMARI PAS CU PAS – cititi inainte de a aplica
verificatorAJUTOR FOTOGRAFIE – daca ai nevoie
formularTRADUCERE FORMULAR – pentru DV-2018
anunturiVERIFICARE CASTIGATORI – afla daca ai castigat
forumFORUM – sfaturi, pareri si opinii




DE RETINUT: Faptul ca ati fost selectionat în mod aleatoriu nu va garanteaza ca veti primi o viza. Selectionarea înseamna doar ca sunteti eligibil sa solicitati o viza DV si daca numarul dvs. de caz devine eligibil pentru procesarea finala, este posibil sa primiti o viza DV. Numai 50.000 de vize vor fi eliberate acestor solicitanti.
DE RETINUT! Notificarea câstigãtorilor selectionati în mod aleatoriu, NU se face prin e-mail. Notificãrile oficiale vor fi fãcute prin Verificarea Statutului Înregistrãrii disponibilã de la 2 mai 2017 pe pagina E-DV la www.dvlottery.state.gov. Departamentul de Stat American nu va timite prin postã celor selectionati scrisori de notificare. Dacã primiti un e-mail sau o scrisoare care vã anuntã cã sunteti selectionat, luati aminte cã acel mesaj nu este legitim. Numai dupã ce sunteti selectionat si dati curs instructiunilor disponibile prin Verificarea Statutului Înregistrãrii si începe procesarea dosarului dvs., puteti primi comunicãri prin e-mail care sã vã informeze asupra modificãrilor ce au loc pe Verificarea Statutului Înregistrãrii si sã vã atragã atentia sã verificati din nou aceastã paginã pentru a vedea noile informatii referitoare la aplicatia dumneavoastra. NU vi se va solicita sã trimiteti bani prin postã sau servicii ca Western Union. (vezi Intrebarea 28).

Puncte esentiale:

>> Soţul/soţia care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie şi nu va putea primi viză. De aceea, dacă selectați pe cererea de înregistrare „căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție.
>> Copiii căsătoriţi şi copiii cu vârsta de peste 21 de ani la data la care completați cererea de înregistrare nu se
califică pentru programul DV.
>> Sunteţi puternic încurajat să accesaţi dvs. Entrant Status Check şi să nu vă bazaţi pe altcineva care să
verifice în locul dumneavoastră şi care să vă informeze.
>> Pentru a imigra, persoanele selecționate în programul DV trebuie să poată fi admise pe teritoriul Statelor Unite.
Formularul electronic DS-260, Cererea de viză de imigrare și înregistrare ca rezident și ofițerul consular, în
persoană, vă vor cere să răspundeți la întrebări care stabilesc eligibilitatea dvs. din punct de vedere al legii de
imigrare americane. Aceste întrebări includ aspecte legate de încălcări ale legii și securității.
>> Nu transmiteți o fotografie veche. Transmiterea aceleiași fotografii folosite pe cererea de înregistrare
de anul trecut va duce la descalificare.
>> Persoana fotografiată nu trebuie să poarte ochelari sau alte obiecte decorative care obturează faţa.
>> Dovezile referitoare la educaţie sau la experienţa profesională trebuie prezentate ofiţerului consular la data interviului pentru viza de imigrare.
>> Părinţii şi fraţii/surorile aplicantului nu se califică să primească vize DV ca dependenţi şi nu trebuie incluşi pe cererea de participare.
>> Dacă depăşiţi limita celor şaizeci de minute şi nu aţi trimis electronic cererea dvs. completată, orice informaţie existentă deja va fi eliminată. Sistemul elimină orice înregistrare parţială pentru a nu fi identificată accidental ca duplicat al unei cereri ulterioare, complete.
>> Departamentul de Stat NU vă va contacta pentru a vă înştiinţa că nu aţi fost selecţionat. Va trebui să folosiți Entrant Status Check pentru a verifica dacă ați fost selecționat.
Kurtmann