Cerinte pentru participarea la Programul DV-2018

Pentru a se inscrie la tragerea la sorti, aplicantul trebuie sa fie cetatean al unei tari ce poate participa la acest program si sa aiba educatia sau experienta pe care acest program le impune. Cetatenia in cele mai multe cazuri este determinata de locul nasterii. Totusi, daca o persoana s-a nascut intr-o tara care nu participa la acest program dar este casatorit(a) cu o persoana ce s-a nascut intr-o tara eligibila, este posibil sa se inscrie la Loterie cerand cetatenia sotului. In acest caz, daca aplicantul este ales, ambii soti vor primii viza si trebuie sa intre pe teritoriul Statelor Unite in acelasi timp. De asemenea, daca o persoana este nascuta intr-o tara care nu se bucura de facilitatile acestui program si nici unul dintre parinti nu s-a nascut in tara respectiva si nici nu aveau rezidenta in momentul nasterii lui, o asemenea persoana poate cere cetatenia pe care unul dintre parinti o avea la acea data daca tara respectiva este eligibila pentru DV-2018.

Pentru DV-2018, persoanele nascute in Romania si Moldova se califica in cadrul programului.

EDUCATIA SI EXPERIENTA: Regulamentul cere ca fiecare solicitant sa fie ORI absolvent de liceu sau echivalentul acestuia, adica absolvent a douasprezece clase elementare si secundare ORI sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala, in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta. O persoana trebuie sa îndeplineasca una dintre cele doua conditii pentru a se putea înscrie. In timpul interviului pentru obtinerea vizei, aplicantul principal trebuie sa poata dovedi studiile pe care le are sau experienta în munca.

Determinarea calificarii pe baza experientei profesionale se va face folosind informatiile continute in baza de date a Departamentului Muncii al SUA, si anume O*net OnLine.

CAZIERUL: Pentru a se inscrie, un participant trebuie sa aibe cazierul curat.

Castigatorii trebuie sa faca aplicatia pentru viza foarte repede. Aplicantii sunt obligati sa respecte instructiunile pe care le vor primi odata cu confirmarea online a selectarii lor de catre organizatori si sa furnizeze toate informatiile care le sunt cerute. Aplicantii din SUA care vor sa-si imbunatateasca statutul trebuie sa contacteze cel mai apropiat serviciu de imigrare si naturalizare (U.S. Citizenship and Immigration Services – USCIS). Indata ce numarul de 50.000 de vize sunt impartite programul pentru anul fiscal 2018 se încheie.

Inscrierile pentru DV-2018 trebuie sa fie primite de catre organizator intr-o perioada clar delimitata a anului 2016, aplicatiile facandu-se doar Online prin Internet la o anumita adresa furnizata special pentru Loteria Vizelor.

Inscrierile PRIMITE prin posta NU vor fi luate in considerare. De asemenea toate inscrierile cu date incomplete sau eronate vor fi descalificate. Fiecare aplicatie primita in timpul perioadei de concurs are sanse egale de reusita, necontand regiunea din care este trimisa.

O persoana poate trimite un singur formular de inscriere. Mai multe formulare duc la descalificarea persoanei.

Pentru a li se elibera vize de imigrare, aplicantii trebuie sa indeplineasca TOATE cerintele de calificare ale legii Statelor Unite.