Loteria Vizelor Forum » Diverse » custodie copil

custodie copil

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Mar 2010
Buna seara. Numele meu este Daniela si sunt noua pe forum. Sunt la a doua aplicatie pe care o fac pentru loteria vizelor, sper sa imi ajute Dumnezeu sa ajung in State. In cazul in care voi castiga, va trebui sa trec un mare prag si, pentru a ma edifica, rog pe cei care au trecut prin situatii asemanatoare sa ma ajute.
Sunt divortata de 5 ani si fetita mea de 13 ani este in custodia mea. Intre mine si fostul sot nu exista nici macar o relatie amiabila, fapt pentru care sunt convinsa ca, daca i-as cere, nu mi-ar acorda semnatura necesara pentru a pleca si copilul meu impreuna cu mine. Ce posibilitati am ? Multumesc.
Member
Registered: Mar 2009
se pare ca nimeni de pe aici nu sa confruntat cu o asemenea problema dar parerea mea si cred ca si a ta e urmatoare. Fetita ta are 13 ani si chair daca e in custodia ta celalalt parinte adik tatal tot are un drept de asupra ei :) nush daca exista legal vro rezolvare nu ai decat sa mergi la tribunal sau daca cunosti un avocat sa intrebi cum ai putea so iei cu tine. Sau mai ramane ultima varianta care stiu ca nu te va incanta. Sa vorbesti cu fostul tau sot sa isi dea acordu pur si simplu stiu ca situatia dintre voi nu e chiar roza dar poate nu ai nimik de pierdut si asa poti pleca cu copilu tau in state :). Bafta sa auzim de bine.
Member
Registered: Mar 2010
Multumesc mult pentru raspuns. Realitatea e ca, tatal copilului meu a aflat ca aplic pentru loterie si mi-a transmis in mod elegant, sa nu indraznesc sa gandesc macar ca imi voi putea lua fetita cu mine. Voi intreba un avocat.
Member
Registered: May 2010
Se poate si fara acordul sotului,dar trebuie sa ai o hotarare judecatoreasca definitva, de incredintare a copilului.
Member
Registered: May 2010
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;

este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte;

Documente doveditoare ale decesului sunt:

certificat de deces valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;

hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces;

comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

Page: 1

©2001-2011 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate