| Author | Post |
|---|---|
|
#1 Wed May 12, 2010 1:25 pm
|
|
|
Member
Registered: Nov 2009
|
A venit plicul azi 12-05-2010. Am de completat formulareleDSP122 , DS230I si DS230II. Acestea cum trebuie sa le scot de la imprimanta, pentru ca toate formularele au cite doua pagini, foaie cu foaie, sau fata-verso. Astept raspuns urgent. Multumesc.
|
|
#2 Wed May 12, 2010 3:10 pm
|
|
|
Moderator
Registered: Oct 2007
|
In primul rand felicitari. Uite ca au inceput si ai nostri sa primeasca plicuri de selectie.
Nu cred ca are vre-o importanta cum imprimi formularele. In general, formularele sunt fata-verso. Dar daca nu se specifica nimic in sensul asta, poti sa le imprimi cum vrei. |
|
#3 Wed May 12, 2010 8:36 pm
|
|
|
Member
Registered: May 2009
|
felicitari si mult succes de-acum incolo
...a cata oara este cand aplici pt loteria vizelor?? |
|
#4 Wed May 12, 2010 8:36 pm
|
|
|
Member
Registered: May 2009
|
am uitat sa te intreb din ce oras esti??
![]() |
|
#5 Thu May 13, 2010 7:49 am
|
|
|
Member
|
sint din slobozia jud ialomita. este al doilea an cind aplic impreuna cu sotia. de fapt sotia a fost selectata.
|
|
#6 Thu May 13, 2010 8:14 am
|
|
|
Member
|
inca o intrebare am si eu: acum trebuie sa trimit formularele + cite 2 poze de fiecare membru de familie, oare trebuie sa trimit si copii de pe celelalte acte (ex: copii de pe certificate de nastere, de casatori, s.a.) sau aceste copii le aduc impreuna cu originalele la interviu.
|
|
#7 Sun May 16, 2010 12:01 pm
|
|
|
Moderator
|
In aceasta faza trimiti doar formularele si cele 2 poze pentru fiecare persoana care aplica cu tine pentru viza si care au fost mentionate in formularul de participare de anul trecut. Plus codul de bare care l-ai primit in plicul de selectie. Toate celelalte acte sunt pentru interviu.
|
|
#8 Mon May 17, 2010 10:12 am
|
|
|
Member
|
multumesc pentru raspuns. dar mai am niste intrebari, sper sa nu va suparati pe mine. am inteles de pe sit-ul lor ca nu-ar mai trebui traduse documentele, ce parere aveti? am inteles bine? si cu taxele care trebuiesc platite, o sa-mi spuna ei unde o sa le platesc,cind o sa-mi vina plicul nr2 sau acele taxe se platesc direct la ambasada, cind dai interviul?
|
|
#9 Mon May 17, 2010 3:32 pm
|
|
|
Member
Registered: May 2010
|
Buna. Catre sneatinschindan...Plicul l-ai primit in posta sau a venit postasul la usa si ti l-a dat personal??
|
|
#10 Tue May 18, 2010 7:58 am
|
|
|
Member
|
plicul l-am gasit in cutia postala
|
|
#11 Tue May 18, 2010 3:29 pm
|
|
|
Member
|
Sunt din Sibiu.Am primit primul plic in 12 mai,am completat formularele si le-am trimis.As dori sa stiu ce suma de bani trebuie sa spui ca ai, atunci cand mergi la ambasada pt obtinerea vizei(suntem 4 persoane )?Ce taxe trebuie platite la ambasada?Trebuie sa ai si un sponsor ai un sponsor in US?Ce salariu trebuie sa aiba sponsorul?
|
|
#12 Wed May 19, 2010 7:44 am
|
|
|
Moderator
|
@sneatinschidan: Exprimarea lor este un pic ambigua "All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations." Cu alte cuvinte, intr-o traducere libera ei spun ca "Toate documentele care nu sunt in engleza sau in limba oficiala a tarii unde este facuta aplicatia pentru visa, trebuiesc insotite de o traducere legalizata." Acea virgula pusa intre "English" si "or" creaza discutii. Da, se pare ca nu mai trebuiesc traduceri incepand cu anul acesta pentru romanii care aplica pentru viza DV in Romania, o alta modificare adusa de organizatori. Pentru clarificare, ar trebui confirmat cu ambasada.
@rentu: Felicitari! Suma vehiculata este de 5000u$d/persoana, necesara intretinerii in primele luni in America. Nu trebuie doar sa spui ca ii ai, trebuie sa si demonstrezi. Valoarea taxelor pentru fiecare persoana in parte este de 775usd, si reprezinta: # Immigrant visa application processing fee (non-refundable, per person), Form DS-230 : $355.00 # Diversity Visa Lottery surcharge for immigrant visa application (non-refundable, per person applying as a result of the lottery program): $375.00 # Immigrant visa security surcharge, for all IV and DV applicants: $45.00. Se plateste in ziua interviului la ambasada. |
|
#13 Wed May 19, 2010 10:15 am
|
|
|
Member
|
mihai iti multumesc pentru toate raspunsurile foarte rapide si la obiect, dar tot mai trebuie sa te intreb ceva. daca la interviu nu aduc o scrisoare de la nici un sponsor ci doar extras de cont de la banca cu o suma cam de 100.000roni + contractul de la apartament( nu evaluare), ar fi vreo problema pentru 2 adulti +1copil ? nu de alta dar nu vreau sa-i pun pe oamenii din state sa mai umble pe la notar. sint niste rude mai departate, si dupa ce ca ma asteapta la aeroport si ma tin in casa lor pina-mi inchiriez ceva.
|
|
#14 Wed May 26, 2010 2:27 pm
|
|
|
Member
|
Buna ziua
am o intrebare,ce acte trebuie trimise de urgenta? succes celor ce au castigat , mult noroc celorlalti! |
|
#15 Wed May 26, 2010 10:10 pm
|
|
|
Member
|
Buna ziua. Astazi, 26.05.2010 a primit sotia mea plicul galben cu selectarea pt DV. cat de repede ar trebui expediate formularele DSP-122 si DS-230 PART I si II pe care le-am scos de pe site-ul dvselectee.state.cov si am vrea sa stim unde gasim informatii utile pt. completarea lor corecta. daca gresim ceva se anuleaza dosarul? orice sfat e bine primit, multumim.
|
|
#16 Thu May 27, 2010 10:03 am
|
|
|
Member
|
eu am primit plicul pe 12mai si l-am trimis pe 14mai inapoi. in el am pus formularele DSP-122 si DS-230 PART I si II pe care l-em completat cu majuscule , si inca 2 fotografii de 5cm/5cm , si am mai pus si o hirtie cu codul de bare care se afla in primul plic. asta a fost tot. cred ca daca faci o greseala, se poate remedia la interviu. mult noroc.
|
|
#17 Thu May 27, 2010 9:54 pm
|
|
|
Member
|
Puteti sa imi spuneti cate formulare trebuiesc trimise pentru 2 adulti si un copil?
Trebuiesc trimise formulare pentru fiecare membru sau doar pentru cel ce a fost selectat? |
|
#18 Fri May 28, 2010 3:16 am
|
|
|
Moderator
|
@sneatinschidan: Suma pe care o ai este suficienta pentru 3 persoane. Faptul ca ai deja pe cineva acolo care te va primi si indruma la inceput, este un avantaj pentru tine. Poate ce ar trebui sa le ceri este sa-ti trimita o scrisoare de sustinere in care sa confirme ca te vor gazdui la ei. O sa fie un plus in dosarul tau. Astfel confirmi si adresa la care va fi trimis green cardul cand vei ajunge pe teritoriul american.
@secret: Trebuie sa trimiti formularele aferente fiecarui participant, fotografii pentru fiecare si codul de bare. S-a precizat mai sus. @PARINTELE: Cateva instructiuni pentru completarea formularelor gasesti aici: http://www.loteriavizelor.com/completare.htm dar nu stiu cat sunt de actuale. Poate @sneatinschidan ne poate spune ce este gresit/incorect sau lipseste (in acest fel pot sa le actualizez). @mimi: Trebuiesc trimise formulare pentru aplicantul principal si persoanele care il insotesc. In cazul tau ar fi un total de 7 formulare: DSP-122 pentru persoana selectata si DS-230 PART I si II pentru toate persoanele. |
|
#19 Fri May 28, 2010 9:35 am
|
|
|
Member
|
multumesc pt.raspuns.sint noua pe forum,dar va urmaresc cu interes.am primit plicul pe 25.05.2010.mai am unele nelamuriri,daca nu am o scrisoare de sutinere ar fii o problema?pt.3 pers.vom avea un extras de cont cam in jur de 10.000usd+evaluarea apartamentului care ar fi cam 35.000euro.va multumesc din suflet.
|
|
#20 Fri May 28, 2010 2:38 pm
|
|
|
Member
|
MIHAI ITI MULTUMESC MULT PENTRU INFORMATIILE UTILE. SCUZE DACA DIN CAND IN CAND TE VOM DERANJA CU MICILE NOASTRE PROBLEME. O ZI BUNA TUTUROR SI MULTA BAFTA.
|
|
#21 Sun May 30, 2010 7:48 pm
|
|
|
Member
|
AM SI EU O NELAMURIRE.SOTUL ESTE CISTIGATOR AM COMPLETAT FORMULARELE PENTRU EL DAR LA MINE SI LA FETITA CE VOM TRECE LA PUNCTUL 29(NAME AND ADDRESS OF PETITIONER)?NUMELE NOSTRU SAU AL SOTULUI , ADRESA FIIND ACEEASI.
|
|
#22 Mon May 31, 2010 1:29 am
|
|
|
Moderator
|
@mimi: Ca bani este suficient suma vehiculata de tine. O scrisoare (de sustinere sau AOS) din partea unei persoane din America ar fi utila pentru a-ti mari sansele de reusita la interviu.
Cred ca te referi la punctul 39: Address of petitioner reprezinta adresa in momentul completarii formularelor a petitionarului, adica a castigatorului loteriei, cu numar de telefon si adresa email. PS. acum am remarcat ca formularul care e pe site si mentionat mai sus, nu mai este conform cu cel care trebuie completat pentru DV-2011. In ghidul care va fi creat pentru noii castigatori, voi modifica si formularele DSP-122 si DS-230 pentru a fi conforme cu originalele care trebuiesc completate in prezent. |
|
#23 Mon May 31, 2010 9:14 am
|
|
|
Member
|
la punctul 23 eu n-am scris nimic, nici macar N/A. si cred ca am mai uitat sa trec citeva N/A-uri . credeti ca e o problema? ma poate descalifica pentru asta?
|
|
#24 Tue Jun 01, 2010 8:58 am
|
|
|
Member
|
Buna ziua tuturor. Completarea formularelor se face doar in engleza? Si trebuiesc semnate toate actele, adica DS-230 part I si II si DSP 122? Sau trebuiie sa semnam ceva in original si in fata ofiterului de la interviu? Multumesc.
|
|
#25 Tue Jun 01, 2010 1:45 pm
|
|
|
Member
|
Buna,am trimis plicul la KCC.Poti sa imi raspunzi cu aproximatie cind incep interviurile.vor fi in toamna aceasta? sau incepind din ianuarie 2011.vrem sa stim ca sa incepem pregatirea actelor.multumesc.
|