Page: 1
| Author | Post |
|---|---|
|
#1 Sat Jun 05, 2010 4:56 am
|
|
|
Member
Registered: Jun 2010
|
Am castigat la DV lottery 2011.Sunt deja pe teritoriul SUA. Am venit cu visa B1/B2 in 2006.De atunci lucrez ,mi-am platit taxele.Pot aplica pentru green card de aici(de pe teritoriul USA)?
|
|
#2 Sat Jun 05, 2010 4:40 pm
|
|
|
Moderator
Registered: Oct 2007
|
Da, poti sa aplici din America pentru a-ti schimba tipul de viza. Pentru tine se aplica paragraful urmator din instructiunile pe care ar trebui sa le urmezi:
"Diversity visa selectee already in the United States >> When the principal (primary) diversity visa selectee is already physically present in the U.S., you may be eligible to apply to the U.S. Citizenship and Immigration Services for adjustment of status" si continua aici: http://www.travel.state.gov/visa/visa_4762.html |
|
#3 Tue Jun 08, 2010 5:48 am
|
|
|
Member
|
Multumesc pentru raspuns........pot aplica de aici,din S.U.A., dar pentru interviu trebuie sa merg la Ambasada din Bucuresti......am venit cu viza B1/B2 dar am depasit alea 6 luni de sedere...........degeaba am castigat.......daca merg in tara pentru interviu risc sa-mi puna interdictie pentru 10 ani.......e mai bine sa stau aici si sa astept o amnestie.....ce zici?
|
|
#4 Wed Jun 09, 2010 6:16 am
|
|
|
Moderator
Registered: Oct 2007
|
Cu alte cuvinte stai ilegal in momentul acesta. Trebuia sa te gandesti inainte de a aplica ca exista si posibilitatea sa castigi si ca daca mergi mai departe, va trebui sa declari ca ai depasit perioada initial aprobata. Incalcand legea, iti dai probabil seama ca nu poate sa iti acorde greencardul in urma selectarii in cadrul DV. Nimeni de pe acest forum nu te poate sfatui legal (o indrumare avizata) ce sa faci. In cazul tau ar fi bine sa apelezi la un avocat, poate exista o solutie "de mijloc" si in situatia ta.
|
|
#5 Wed Jun 09, 2010 8:46 pm
|
|
|
Member
|
Ai dreptate,multumesc!
|
Page: 1