Un an jumate in US

Page: 1

Author Post
Member
Registered: May 2014
Posts: 36
Salutare!

Nu stiu daca am mai scris vreun pic despre experienta in US dupa interviul de viza, asa ca voi continua de acolo [am facut un alt thread despre asta la vremea respectiva].
Eu am primit viza in Septembrie 2015 si imi expira in Februarie 2016, asa ca inainte cu o saptamana de a expira am fost in US [in vizita] pentru a-mi activa statutul. Initial, la interviu am prezentat o adresa a unui hotel in NY [nu cunosteam pe nimeni in US] dar cum doream sa vin in Chicago si am reusit sa dau de un fost coleg a trebuit sa schimb adresa unde sa vina GC-ul [este posibil sa faci asta pe aeroportul pe care aterizezi prima data, daca retin bine ofiterul chiar m-a intrebat daca vreau sa pastrez adresa sau nu].
Am stat o saptamana in US dupa care m-am intors [nu vroiam sa raman daca nu aveam un job].
Am reusit sa rezolv de un job care sa-mi convina prin Iulie 2016 si am revenit in US in August 2016. Intre timp, am asteptat sa imi vina si GC-ul la adresa mentionata in acte, doar ca asta nu s-a intamplat.
Am revenit in US cu Viza din Pasaport [nu am avut nici o problema cu asta - to in Chicago] si am sunat la USCIS sa vad de ce nu am primit GC-ul - aparent fusese trimis si ulterior returnat. Am discutat cu ei la telefon si le-am comunicat noua mea adresa, unde am si primit GC-ul.
Personal aveam rezolvat job-ul din Romania deci nu as putea sa ma expirm in legatura cu job hunt-ul pe aici [aveam SSN pentru ca fusesem cu Work and Travel, deci nici pt asta nu a trebuit sa ma stresez]. De asemenea si chiria tot din Romania am rezolvat-o, online, personal nu am intampinat nici o problema cu asta.
Singurul lucru pe care a trebuit sa-l obtin a fost ID-ul/drivers license, care e foarte lejer de obtinut din punctul meu de vedere.
Cred ca singurul lucru pe care pot sa-l recomand, e o data ajuns in US si dupa ce rezolvati de acte [SSN, ID] sa va faceti un credit card pentru a lucra la credit score [o optiune ar fi secured credit card de la Bank of America]
Cam asta ar fi in mare lucrurile generale mai "interesante" din experienta mea de pana acum in US [si care poate pot fi ajutatoare si altora]. Personal nu am motive sa ma plang, dar experienta fiecaruia e diferita.
Multa bafta celor care decid sa inceapa aceasta aventura.

P.S.: Daca sunt alte detalii care vreti sa le aflati, pot incerca sa raspund.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Multumim Dan pentru postare!

Esti cred ca printre putinii care se reintorc imediat dupa ce ajung acolo prima oara... am tot primit intrebari daca se poate.. uite ca tu le dai raspunsul. Practic tu ai ajuns acolo la sfarsitul lui februarie 2016, ai stat o saptamana si te-ai intors in RO. Dupa care ai revenit din nou in SUA in august 2016.

Asta e intradevar o experienta "mai altfel", sa te intorci in RO si sa iti rezolvi problemele din tara pentru America... :)

Inteleg ca ai dat interviul din tara, ai fost acceptat si cand te-ai intors in SUA, in august te-ai dus direct la job... ne poti spune in ce domeniu a fost job-ul respectiv?

Acum esti tot in Chicago?

p.s. Experienta cu interviul tau pentru viza este aici:
http://www.loteriavizelor.com/forum/topic.php?id=954
Member
Registered: May 2014
Posts: 36
Salut Mihai,

Sper ca experienta mea sa ajute pe cineva, macar informativ. De aia am si spus ca pot incerca sa ajut cu mai multe informatii.

La partea cu job-ul, da cand am venit in US am avut job-ul asigurat. Eu lucrez in IT si am lucrat cu oameni din US si in Romania, am reusit sa am o relatie buna cu ei asa ca m-au ajutat sa ma mut aici oarecum in cadrul companiei [am venit ca si contractor]

Sunt tot in Chcago, si nu ma pot plange deloc [desi poate multi citesc/aud de violenta din oras - care da exista, dar e in zonele extreme din Sud si sunt de principiul ca daca nu cauti probleme, nu gasesti].

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate