Pot sa plec la cativa ani dupa ce castig?

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Oct 2010
Posts: 2
Buna ziua! Vreau sa particip la loteria vizelor de anul acesta. Momentan sunt student, mai am inca 5 ani de facultate. In cazul in care castig la loteria vizelor, se poate sa imi dea viza dar eu sa plec peste cativa ani? Sau din moment ce imi da viza ma obliga sa plec? Help pls
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Viza acordata in cadrul programului DV are valabilitate 6 luni, timp in care trebuie sa intrati in Statele Unite. Acest timp este corelat si cu timpul cand expira viza medicala. Daca viza medicala expira in 4 luni de la obtinere vizei, trebuie sa intrati in America in interval de maxim 4 luni de la interviu/acordarea vizei. Pot exista si exceptii, foarte rare, dar depinde de la caz la caz.
Member
Registered: Oct 2010
Posts: 2
Si sunt obligat sa stau in USA? Adica nu pot sa intru in USA si apoi sa ma intorc? si sa plec din nou in SUA cand vreau?
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Trebuie sa stai cel putin 6luni pe an acolo pentru ati pastra drepturile.
Member
Registered: Oct 2010
Posts: 4
Tinand cont ca trebuie sa pleci in sase luni dupa ce ai primit viza, poti sa ceri sa ai interviul de la ambasada intr-o anumita perioada?
De exemplu eu [daca am norocul sa fiu selectat] as vrea sa plec in August 2012 [pentru a termina masterul] si cazul cel mai convenabil ar fi un interviu la ambasada in Februarie-Martie 2012.
Deci data de interviu e o data fixa sau poate fi "negociata"?
Merci anticipat de raspuns! :)
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Interviurile pentru DV-2012 incep din luna octombrie 2011. Interviurile continua pana cand toate cele 50000 vize sunt alocate. In functie de cat de rapid trimiti formularele dupa ce esti anuntat, depinde si termenul cand vei fi invitat la interviu. Asta nu inseamna ca daca esti selectionat si trimiti formularele cat mai tarziu vei fi si invitat la interviu mai tarziu. Organizatorii merg pe principiul "primul venit, primul servit" in sensul ca nu toti cei care sunt selectionati se califica pentru acordarea vizei si nu toti ajung sa o si obtina. De aceea ei selectioneaza peste 100.000 aplicatii castigatoare dar in final sunt acordate doar 50.000. Au sanse mai mari cei care trimit mai repede formularele DSP/DS. Chemarea la interviu depinde de fiecare dosar in parte, poate dura mai mult sau mai putin de la trimiterea formularelor DSP/DS.

Data interviului nu se negociaza. Esti programat la interviu si trebuie sa te prezinti la data respectiva. Daca intervin situatii de urgenta, probabil ca exista o intelegere.

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate