Recent au aparut in presa cateva articole referitoare la greva declansata de studentii care au ajuns in America prin programul Work&Travel (viza J-1).

E bine sa le cititi pentru a va face o parere... aveti mai jos cateva extrase si linkurile directe catre articole:

============
Studentii care merg in Statele Unite cu vize J-1, ce le permit sa lucreze pe timpul verii, sunt deseori abuzati de patronii companiilor unde sunt angajati, a dezvaluit o ancheta realizata de AP si citata de HuffingtonPost. Potrivit informatiilor, unii dintre cei care au apelat la programele temporare de munca in SUA au ajuns sa lucreze in baruri de striptease, sa castige un dolar pe ora sau sa fie nevoiti sa se inghesuie in apartamente inguste, unde sunt nevoiti sa faca cu randul pentru a putea dormi. AP mentioneaza printre altele cazul romancei Natalia Berlinschi, care a ajuns sa caute disperata un loc de munca in Carolina de Sud, fiind nevoita sa imparta un apartament cu alti 30 de studenti.

Sursa: HotNews.ro

===============

Studentii care vor pleca in SUA prin programul Work&Travel nu vor mai munci la fabrica din Palmyra (Pennsylvania), unde se impacheteaza bomboane pentru compania Hershey's. Este prima "victorie" a studentilor care protesteaza de miercuri, 17 august, fata de conditiile de munca de la aceasta fabrica, a declarat pentru HotNews.ro unul dintre tinerii romani plecati in SUA cu Work&Travel. Cosmin Isvoranu si Cristian Diac au povestit pentru HotNews.ro cum au plecat in SUA, cu ce s-au confruntat si care sunt solicitarile studentilor care protesteaza.

Sursa: HotNews.ro