interviu reusit 28.11.2012

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Sep 2010
Posts: 57
Location: bucuresti, romania
ora 12,40. in fata ambasadei. eu , sotia si cele doua fiice ale noastre si inca doua doamne , dar pentru alt tip de viza (logodna din cate am inteles). la ora 12,55 , vine pandarul la noi...face prezenta si ne invita inauntru. (pandarul este un tip acru si crede el ca e foarte important pe planeta asta. ne priveste pe toti de sus, cu toate ca el este mic de statura) . facem controlul, traversam curtea interioara si intram in sediul ambasadei. deja e alt aer. oamenii sunt discreti, draguti , serviabili si nu te privesc de sus.
la ghiseul doi predam actele in ordinea care ne spune doamna (draguta):
diplome, acte studii, extras cont , caziere etc.
urmeaza amprentarea , plata taxei 330 usd/ pers. si asteptarea aceea chinuitoare. pe la 13,40 ne-au strigat pt interviul propriu zis.
o alta doamna draguta. nu ne-a intrebat daca stim engleza, in schimb ne-a vorbit dumneaei intr-o romana haioasa. daca avem prieteni sau rude, unde mergem. noi nestiind engleza, doamna nestiind bine romana...a evitat momentele penibile , mai mult s-a uitat prin acte dupa care ne-a invitat sa luam loc in sala. dar dupa 7,8 secunde si-a adus aminte ca nu ne daduse verdictul. asa ca ne-a intors din drum si zambind, ne-a spus : scuze am uitat sa va spun , viza a fost aprobata. luati loc si asteptati sa va luati pasapoartele cu viza. welcome to america ! au fost cele mai frumoase cuvinte.
deci, am intrat in ambasada la 13,00 si la 14,20 am iesit cu vizele in buzunar.
cele 8 luni de stres, s-au dovedit a fii nejustificate. dar cine a trecut prin asa ceva stie de ce, iar eu, cred ca degeaba spun tuturor care urmeza a fii programati sa stea linistiti, pentru ca nu vor sta. una peste alta...daca indeplinesti minimele conditii (bac, meserie, bani) , nu aveti nicio grija !
multumesc lui mihai, danielei , lui natanaelignat pentru ajutor. multumesc si celorlalti pe care nu i-am nominalizat, dar care mi-au fost de mare ajutor. am avut de unde culege cele mai bune sfaturi. deasemenea celor care urmeza sa sustina interviul le stau la dispozitie oricand neconditionat
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Felicitari tipirel! Ma bucur pentru tine si familia ta, mai ales ca esti de ceva timp pe forum si ti-ai dorit foarte mult sa plecati.

PS. In Bucuresti, toti pandarii/paznicii sunt cei mai importanti oameni de pe planeta! Sa nu-i porti pica.. el va ramane in continuare acolo, important asa cum crede el ca este, in schimb ce voi...
Member
Registered: Sep 2010
Posts: 57
Location: bucuresti, romania
multumesc Mihai !
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 30
Location: Timișoara
Salut , tipirel as vrea sa stiu cat te-au costat toate , adica analizele si la ce spital , dosaru de analizat si ce acte iti trebe la dosar...eu astept in mai 2013 :D
Member
Registered: Sep 2010
Posts: 57
Location: bucuresti, romania
salul lucian. analizele le-am facut la colentina (e cel mai ieftin ). m-au costat 180 lei de persoana taxele. am mai platit pt vaccinari. eu unul , sotia doua si fiica-mea cea mica doua. fiica-mea ce mare nu a fost nevoie sa le faca, erau trecute in fisa medicala. una peste alta analizele cu totul m-au costat 1100 lei pt 4 peroane. taxa de interviu 1320 usd (tot pt toi) celelalte acte sunt cele care le tot posteaza oamenii aic pe forum. in situatia in care vei castiga ( Doamne ajuta), vei lua la cunostinta absolut tot. daca vrei alte datalii poti sa ma cauti pe mess. tot tipirel este id-ul.
Member
Registered: Aug 2012
Posts: 2
Felicitari tipirel si mult succes!
As dori sa-ti adresez si eu o intrebare: te rog sa-mi spui, cu privire la suportul financiar prezentat, care este suma acceptata pt o persoana; ma intereseaza, deci, voi patru persoane, din cate am inteles eu, ce suma de bani ati prezentat (scuze daca sunt prea indiscret, dar ar fi important pentru mine sa stiu concret ce suma este necesara; daca nu-mi poti raspunde la aceasta intrebare, te inteleg si te rog inca o data sa ma ierti ca am indraznit sa te intreb). Multumesc!
Member
Registered: Sep 2011
Posts: 14
salut. Am sa iti raspund eu la intrebare Nu iti trebuie o suma exagerat de mare Trebuie sa ai o suma cu care sa dovedesti ca te poti intretine fara sa sa ceri ajutorul statului american Noi am avut aproape 10.000 dollari ( extras de cont 2 pers) plus titlul de proprietate fara aos . Poate gasesti raspunsul aici pe forum numai trebuie sa ai rabdare sa cauti Dar daca nu esti destul de sigur poti trimite mail ambasadei si iti vor spune ei Mult succes
Member
Registered: Sep 2010
Posts: 57
Location: bucuresti, romania
salut Grigore ! Andrei Dan are dreptate. eu am 15 000 euro . deci aproximativ 19400 usd. plus actele casei si masinii. nu mi le-au mai cerut, extrasul a fost suficient.
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 7
salutare tuturor. Si daca eu am Affidavit of Support, 2000 usd ar fi in regula, sau trebuie mai multi>?>
Mersi!!
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 7
doar eu si sotia
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
@vcimbulea: Cred ca nu ai citit prea mult pe forum si nici paginile site-ului... vorbim de "supravietuirea" pe parcursul a 6 luni din care numai chiria este undeva pe la 600usd/luna minim....
AOS-ul este doar confirmarea celui care ti l-a dat ca nu vei ajunge sa ceri ajutor statului american. El nu inlocuieste nimic din celelalte cerinte. Este doar un plus. Cum este si o oferta de munca de la un angajator din SUA, doar un plus pentru a fi sigur ca primesti viza.
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 7
Da, Mihai. Dar nu e si un sprijin pentru noi pana ne punem pe picioare??? ne scuteste de cheltuielile cu chiria, etc. pana ajungem sa muncim si sa castigam propriul salariu.
In plus de asta, detin o casa si o masina.

Mersi de raspuns!!!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Din punctul de vedere al celor care iti acorda viza, problema se pune invers. Ideea este ca tu te duci acolo si te bazezi pe resursele proprii. Faptul ca persoana care ti-a dat AOS-ul te va ajuta, nu poate fi demonstrat/garantat. AOS-ul este o garantie a statului american ca in cazul in care vei ramane fara bani, nu vei putea obtine nici un ajutor de la ei. Persoana care ti-a dat AOS-ul si-a luat angajamentul in fata statului american, si a semnat pentru asta, de a te ajuta daca nu te mai poti intretine.
Din ce inteleg din prima ta intrebare, vrei sa folosesti doar 2000usd si sa nu vinzi masina/casa. La interviu trebuie sa demonstrezi ca ai "cash" suficienti bani incat sa puteti sa va intretineti in primele 6 luni de cand ajungeti in America. Faptul ca tu, de exemplu, demonstrezi aici ca ai 10k usd in cont dar tu fizic iei cu tine 2000usd, este treaba ta. S-ar putea sa te intrebe cand ajungi pe aeroport daca ai la tine (cash sau prin cecuri de calatorie) suma declarata, dar nu este obligatoriu.
Faptul ca acolo cineva te ajuta cu gazduirea, este bine pentru tine, dar nu este o explicatie la interviu.
Tu trebuie sa te asiguri ca poti sa te intreti si singur in cazul in care ceva intervine si persoana respectiva nu te mai poate ajuta. Si nu merge pe premiza ca intr-o luna vei si gasi de munca.
Poti sa incepi sa lucrezi intr-o saptamana dar poti sa gasesti si in N luni... ce faci in situatia asta?!
Ai citit raspunsul la intrebarea nr. 34 din instructiunile oficiale?

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate