viata in S.U.A

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Apr 2012
Posts: 35
Nu am mai intrat de mult timp pe forum, dar cum deocamdata nu lucrez(sunt proaspata mamica)am timp.
Peste vreo luna avem un an jumate de America, si parca a trecut mult mai mult, inca si acum ne e dor de cei de acasa.Poate cine stie, loteria ne va aduce un nou membru aici:).
Nu e usor, dar cine isi chiverniseste bine banii, poate pune deoaprte si sa o duca bine.Noi stam in Arizona si aici traiul e mai ieftin ca in alte parti.
Ce e mai nasol e cu asigurarile medicale.Eu am avut de la servici, platesc destul de mult, dar aici difera mult de la companie la companie, depinde ce iti ofera.
Cu saricna ,am platit la medicul specialist 2000 $, si la spital(pt ca e separat) 3000$ nasterea.Daca nu as fi avut asigurare plateam 10000$.Pentru cei care nu au venit suficient pot aplica la asigurare de guvern si nu platesc.
Copilul e cetatean american, daca vrem sa ii facem si cetatenia romana va trebui sa aplicam cred ca la consulat, asta inca nu stiu exact, abea are 2 luni micutul nostru.
Credeam ca nu va mai fi loteria vizelor, dar ma bucur ca e, ca toti cei care vor sa plece din Romania ''trista''(cum i numea primarul oprescu pe bucuresteni), sa aiba sansa.
Sa fiti sanatosi!!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Bine ai revenit pe forum Daniela si felicitari pentru bebe!
Te mai asteptam, cand ai timp, cu un sfat, o parere despre subiectele care au legatura cu America.
Nu imi vine sa cred ca a trecut deja 1 an jumate...
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 2
aleinad wrote
...Cu saricna ,am platit la medicul specialist 2000 $, si la spital(pt ca e separat) 3000$ nasterea.Daca nu as fi avut asigurare plateam 10000$.Pentru cei care nu au venit suficient pot aplica la asigurare de guvern si nu platesc.


Buna Daniela,

Intai de toate sa scriu un mic istoric.
Am castigat si noi DV dupa 10 ani de aplicat. Ne-am facut anul trecut intrarea in US dupa care am revenit in RO ca sa inchidem tot ce avem aici. Am mai fost anul acesta pentru 2 saptamani sa ne luam GC, SSN si ne-am mai facut ID-uri + cont in banca. Planuim ca in 2-3 luni sa mergem definitv in US. Intre timp am aflat ca suntem insarcinati :D. Felicitari noua avand in vedere ca suntem amandoi pe la 40 ani. Vreau sa te intreb : care este procedura cu asigurarile acum. In special pentru situatia noastra. Noii veniti si expecting mother :D. Incerc sa ma dumiresc de aici cum stau lucrurile dar nu prea reusesc. Stiu ca is a big NO NO sa ceri ajutor de la stat cat esti LPR. Cum ai procedat tu ? Ce asigurare ai avut ? Your help will be much appreciated cum se spune pe acolo. :D Multumesc.
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Cristi, Daniela, key question: dupa cat timp v-au ajuns green-cardurile in USA, va rog?
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Si inca ceva: exista niste conditii pe care trebuie sa le indepliniti (timp minim petrecut in USA/an) si timp de cati ani, ca sa va luati ulterior cetatenia? Multumesc si multa bafta va doresc!

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate