Lamurire

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 6
Salut,sunt absolvent de liceu industral fara diploma de bacalaureat si sunt militar de 11 ani,in 2007 am fost de decorat de US ARMY in Iraq pt curaj si profesionalism,de ceva timp m-am hotarat sa aplic pt loteria vizelor dar nu stiu sigur daca voi fi descalificat pt ca nu am obtinut bacalaureatul?am ceva sanse sa devin eligibil cu ce am scris mai sus?multumesc
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 37
Location: Cernavoda, Constanta
Daca n-ai obtinut diploma, nu-i bai. Ai macar 2 ani de munca din 5 ?
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 6
Salut,sunt de 11 ani angajat in Ministerul Apararii si am gradul caporal clasa a-|||-a iar in 2007 am lucrat cu USARMY in Iraq ca agent de legatura pe informatii
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
nysKe wrote
Daca n-ai obtinut diploma, nu-i bai. Ai macar 2 ani de munca din 5 ?
si la ce il ajuta daca are?
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 37
Location: Cernavoda, Constanta
Aramis, nu ii va mai trebui 2 ani din 5.
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 6
Asadar am vreo sansa sa aplic pt o viza?multumesc
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
nysKe wrote
Aramis, nu ii va mai trebui 2 ani din 5.

si pentru ce i-ar fi trebuit 2 ani din 5? tu ai habar despre ce vorbesti sau scrii doar din plictiseala?
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 6
mai baieti,imi spune-ti va rog ceva concret?va multumesc pt intelegere
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
concret: nu te califici pe baza pregatirii profesionale. pentru 99% din meseriile de pe lista iti trebuie facultate (cu exceptia situatiei cand are tac'tu firma :) si te angajeaza director desi tu nu ai absolvit decat doua clase primare)
incert: desi regulamentul loteriei cere/zice altceva (la fel ca si legislatia romaneasca) cei de la sectia IV de la Bucuresti cer diploma de bacalaureat. daca ai destul tupeu ii dai inainte si cand ti-or cere diploma tu le prezinti certificatul de absolvire al liceului. care ar trebui sa fie suficient (in regulamentul in limba engleza si in toate traducerile se specifica liceu sau echivalentul invatamintului secundar absolvit, numai in limba romana se cere si bacalaureat, cu toate ca legea romana nu conditioneaza absolvirea liceului de examenul de bacalaureat)
« Last edit by Aramis on Mon Mar 10, 2014 10:58 pm. »
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Aramis... si roarmy ce ar trebui sa selecteze in formularul de participare si ulterior in DSP-122: "High School, No Degree" sau "High School Diploma"?
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
high school diploma.
bacalaureatul este necesar daca vrei sa iti continui studiile dupa liceu.
hai sa va spun o poveste: am fost intr-o situatie asemanatoare cu cea a lui roarmy. am absolvit facultatea in 1992. la vremea aia aveam deja propria firma si mi-am zis ca oricum nu o sa ajung vreodata sa profesez in meseria mea (specialitatea fiind echipamente si componente pentru centrale nucleare) si nu mai aveam timp de pierdut doar ca sa iau o hartie s-o pun in rama. asa ca nu m-am mai prezentat la examenul de licenta (nevasta-mea s-a dus). peste tot dupa aia unde am fost intrebat am spus, da, am absolvit facultatea de inginerie dar nu sunt inginer. cand mi-am inchis firma si a trebuit sa ma angajez, am lucrat in functii ocupate de regula de ingineri dar fiind incadrat altcumva. la a doua facultate (drept) am folosit certificatul de absolvire de la prima pentru echivalari si reduceri de taxe (asta a fost pe bani). in 2005 nevasta-mea a complotat cu secretara facultatii si m-a inscris la examenul de licenta. l-am luat dar tot nu am apucat sa lucrez ca inginer, c-am plecat din tara.
o chestie hazlie, desi am absolvit amindoi aceeasi facultate, nevasta-mea are doar un bachelor of science iar eu am un master in engineering, pentru ca pe diploma mea de licenta scrie inginer diplomat iar pe a ei doar inginer.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Povestea ta este interesanta si reala. Numai ca ramane doar "o poveste" si nu este deloc asemanatoare cu a lui roamy, una este facultatea si alta este liceul. Daca cineva ar fi fost in situatia ta, sa fi terminat facultatea dar fara licenta, ar fi putut selecta "some university courses" si nu ar fi fost nici o problema sa treaca de cerinta educationala pentru ca ar fi avut implicit diploma de bacalaureat care l-ar fi calificat. In "povestea" ta, tu incerci sa pui la acelasi nivel "some university courses" cu "university degree", ceea ce este fals.

Cred ca realizezi ca "high school diploma" nu este raspunsul corect in cazul lui roarmy. Raspunsul corect in cazul lui particular este "High School, No Degree".
Certificatul de absolvire a liceului nu este tot una cu diploma de bacalaureat.

Ce incerci tu sa pui in discutie, este interpretarea termenilor din instructiunile in engleza "a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education". In prezent, in Romania, "successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education" este atestata de diploma de bacalaureat. Din aceasta cauza si traducerea "oficiala" in romana, cuprinde textul "diploma de bacalaureat sau echivalentul educatiei liceale in S.U.A., definit ca absolvirea a 12 clase elementare si secundare".

Chiar daca, "cu toate ca legea romana nu conditioneaza absolvirea liceului de examenul de bacalaureat", nu poti sa te prezinti niciunde cu certificatul de absolvire si sa zici ca e diploma...

Si ca sa fac din nou referire la povestea ta si la echivalarea diplomei tale de inginer, ce echivalare crezi tu ca ar primi roamy pentru certificatul de absolvire a liceului??
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
diploma de bacalaureat nu e nici ea high school diploma. nu am pus la același nivel cele două situatii ci am incercat sa explic ca foarte multi fac confuzie intre aceste acte.
roarmy are un high school diploma. nu o spun eu ci Ministerul Educatiei din Romania:
Quote
Legea Educatiei Nationale
Art. 77
(1) Absolventii invatamintului liceal primesc diploma de absolvire si foaia matricola, parte a portofoliului
educational, care atesta finalizarea studiilor liceale si care confera dreptul de acces, in conditiile
legii, in invatamintul postliceal, precum si dreptul de sustinere a examenului de bacalaureat.

mai departe:
Mihai wrote
nu poti sa te prezinti niciunde cu certificatul de absolvire si sa zici ca e diploma...

iar legea
Quote
Legea Educatiei Nationale
Art. 44
(9) Au dreptul sa se inscrie in invatamintul postliceal, in conditiile alin. (8 ), absolventii de liceu, cu sau
fara diploma de bacalaureat.

Acuma daca tu zici ca aia de minister habar nu au despre ce vorbesc...
mihai wrote
Si ca sa fac din nou referire la povestea ta si la echivalarea diplomei tale de inginer, ce echivalare crezi tu ca ar primi roamy pentru certificatul de absolvire a liceului??

exact ceea ce este si am spus-o deja.
pentru cei interesati (sau doar curiosi) verificati toate cele 15 versiuni ale instructiunilor pentru loterie. indicati-mi una singura (alta decat cea in romana) care cere diploma de bacalaureat si nu doar liceu sau echivalent (si tot pentru lamurire, echivalent e acolo pentru ca nu toate tarile au sisteme de invatamint cu 12 clase; unii au - sau au avut pina de curind - doar 11 clase si fara examen de bacalaureat)

am mai spus-o: daca nu iti convine ca postez aici, spune-o si plec.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Bun, dupa teoria ta, cei care au "diploma de absolvire" care de fapt in practica se numeste "certificat de absolvire a liceului" au echivalentul a "high school diploma" in America.... intrebarea este: cei care au "diploma de bacalaureat" ce echivalent au in America?

Celelalte traduceri sunt irelevante tocmai datorita motivului precizat si de tine: sisteme de invatamant diferite. Nu ai de unde sa sti ce documente duc cei din tarile respective pentru a demonstra ca trec de cerinta educationala, mai bine zis cum se numesc documentele respectie.

Chiar daca in instructiunile in romana nu s-ar fi precizat in clar "diploma de bacalaureat", la interviu tot asta ar fi trebuit sa prezinti pentru ca este "hartia oficiala" care confirma "successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education".

Cred ca e mai important ce reprezinta ele si nu cum se numesc. Si mai ales drepturile pe care ti le ofera ele, atat in tara de origine cat si odata ajuns in America.
Member
Registered: Mar 2014
Posts: 6
Multumesc domnilor pt informatii,Mihai spune un lucru interesant si logic ''successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education" si cred ca am ceva sanse sa aplic pt o viza.In Iraq am cunoscut cativa colegi americani de varste diferite care toti aveau o convingere comuna legat de viata din State cum ar fi:protectia sociala,sistemul de justitie,invatamantul,economia,sistemul de sanatate...etc,lucruri care functioneaza perfect acolo in comparatie cu Romania,un lucru e cert:nu stiu pe nimeni care s-a mai intors inapoi acasa,inca o data multumesc
Member
Registered: May 2012
Posts: 12
Cunosc o persoana care a castigat la loterie,,dar a fost respinsa dupa interviu din cauza lipsei diplomei de bacalaureat.Nu avea bacu' luat.

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate