Studii neterminate

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Jun 2014
Posts: 3
Buna,
Sper ca cineva sa dea niste raspunsuri.
Mama mea nu a terminat liceul. Poate aplica pentru Loteria Vizelor? Daca da, exista mai putine sanse sa fie selectata?
Eu sunt studenta si am peste 21 de ani. In cazul in care parinții mei castiga, ii pot insoti?
Daca in formularul de inscriere pun "studii fara diploma de bacalaureat" dar pana la data interviului aceasta obtine diploma si o prezinta ce se intampla?
Multumesc.
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
de aplicat poate să aplice, dar o să fie descalificată. trebuie să aibă liceul terminat la data complectării aplicației.
tu nu poți beneficia de o viză ca dependent al părinților. poți insă aplica singură.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Sunt 2 cerinte pentru a putea aplica la loterie (de fapt sunt 3, dar a 3-a e sa fie dintr-o tara eligibila, si speram ca Romania sa fie in continuare pe aceasta lista :) : criteriul educational - sa aibe minim diploma de bacalaureat sau criteriul experientei in munca. Detalii gasesti in instructiunile de participare. Pentru editia anterioara gasesti info util aici:
http://www.loteria-vizelor.com/instructiuni-dv-2015-criterii-de-calificare/
probabil ca si pentru Dv-2016 se vor pastra aceleasi detalii.

Mama ta nu indeplineste criteriul educational dar poate il indeplineste pe cel al experientei in munca. Daca da, poate aplica si va avea aceleasi sanse ca toti ceilalti aplicanti.

Tu ai 21 ani poti trimite in numele tau o aplicatie, mama ta nu te poate trece in aplicatia ei - detalii despre aceste reguli le gasesti tot in instructiunile de participare.

Daca trece "studii fara diploma de bacalaureat", probabil va fi interpretat ca indeplineste criteriul experientei in munca si la interviu va trebui sa demonstreze acest lucru. Daca intre timp obtine diploma de bacalaureat, o poate prezenta dar pana acum nu a venit nimeni aici pe forum sa sustina ca nu a a avut diploma la momentul aplicarii dar la interviu a prezentat-o si a trecut interviul, deci nu te poti baza pe aceasta varianta.

Mama ta o poate incerca, dar nu sti cu ce rezultat, in cazul in care va fi extrasa.
Member
Registered: Jun 2014
Posts: 3
Multumesc tuturor.
Mai am cateva intrebari pentru Mihai:
Mama mea lucreaza in Italia, ca si ospatar. Trebuie sa fie un serviciu "mai avansat"?
De asemenea lucreaza cu acte, dar vine acasa 4 luni pe an si cand se intoarce in Italia , continua sa lucreze cu acte. Are mai mult de 2 ani de munca acumulati in ultimii 5 ani, dar nu a lucrat 2 ani incontinuu cu acte. Este in regula?
Member
Registered: Jun 2014
Posts: 3
:( Inca o intrebare, pe site scrie:
Nu trimiteti o cerere de inregistrare in programul DV decat daca indepliniti ambele cerinte.

Deci trebuie si diploma de bacalaureat si 2 ani de munca?
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
AndR wrote
Deci trebuie si diploma de bacalaureat si 2 ani de munca?

Nu.. :)
mai citeste o data

AndR wrote
Mama mea lucreaza in Italia, ca si ospatar. Trebuie sa fie un serviciu "mai avansat"?

Din pacate, da.
« Last edit by Mihai on Mon Jun 30, 2014 5:16 pm. »
Member
Registered: May 2014
Posts: 24
AndR wrote
:( Inca o intrebare, pe site scrie:
Nu trimiteti o cerere de inregistrare in programul DV decat daca indepliniti ambele cerinte.

Deci trebuie si diploma de bacalaureat si 2 ani de munca?


AndR, daca citesti cu atentie o sa vezi ca de fapt textul "Do not submit an entry to the DV program unless you meet both of these requirements. " se refera la
Individuals born in countries whose natives qualify may be eligible to enter.
si In addition, to meet the education/work experience requirement of the DV program: a high school education/two years of work experience.

Sper ca acum esti lamurit.

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate