5 luni la Boston, MA

Page: 1

Author Post
Member
Registered: May 2012
Posts: 14
Noi am venit un SUA fara a avea aici pe nimeni. Printr-o intamplare am gasit o 'cunostinta' care ne-a ajutat cu cazarea in primele 2 saptamani. Una peste alta, a trebuit sa ne descurcam absolut singuri - trial and error. Sfatul nostru este sa incercati pana reusiti chiar daca primit un refuz initial. De asemenea, nu va fie frica sa cereti (ex. sa cereti un discount la chirie, sau un apartament mai bun pentru acelasi pret, sau un salariu bun, sau sa discutati cu manager-ul daca functionarul va refuza si voi stiti ca aveti dreptate, etc.)
Relativ la Boston, situatia este urmatoarea:
- Orasul are o suprafata mica, insa are multe alte orase satelit - ex. Cambridge, Watertown, Newton. Toate sunt legate intre ele, incat au format un singur oras.
- Sunt multe companii de IT, domeniul medical si robotica. Sotul meu lucreaza in IT. Eu nu am reusit sa ma angajez inca dar il avem si pe fiul nostru de 2 ani de care am grija. Orasul a fost in trecut industrial si in multe zone se vede acest lucru, insa acum a devenit un oras la moda si investesc in recronstructia si reamenajearea lui. Per ansamblu este atmosfera si entuziasumul unei renasteri. Sunt zone frumoase in afara downtown-ul si chiar in afara orasului. Un avantaj este ca in 30 minute cu masina poti sa schiezi sau sa te plimbi pe plaja. Noua ne place mai mult in suburbie, acolo unde locuim acum si unde multe lucruri frumoase: lacuri, paduri, etc.
- Criminalitatea este mica per ansamblu si nu sunt probleme.
- Preturile privind locuintele sunt ridicate. Iti trebuie minim 3000$/luna -o familie de 3 persoane pentru un trai decent. Ca si sfat aici este bine ca la inceput sa cautati locuinta pe linia metroului sau sa locuiti intr-un complex cu shuttle pana la un metrou- pana puteti sa va luati masina. Zonele de evitat sunt: Chelsea (in nord) si Dorchester (in sud). Atentie ca atunci cand inchiriati prima data daca nu aveti in cont la banca sa emiteti cec, va trebui sa platiti cu money-order care se obtin de la USPS (posta). Noua ne-a luat 2 zile sa aflam ce sunt acelea money (payment) order si de unde se obtin.
-Orasul are foarte multe facilitati pentru copii: muzee, locuri de joaca, parcuri , spitalele cele mai bune.
- In oras sunt afise cu locuri de munca pentru necalificati. Pentru cei calificati este mai greu pentru ca iti trebuie experienta americana sau un angajator care sa treca peste aceasta bariera (nu vad padurea de copaci) si sa te angajeze sa poti face experienta. Altfel este nonsens. CV -ul trebuie adaptat pe modelul american ( fara poze, sex, stare civila si alte date personale) si personalizat pentru fiecare job in parte. O metoda mai simpla este sa apelati la o firma de recrutare care sa va plaseze mai intai la un job (orice job) si dupa aceasta experienta sa cautati ceva ce va doriti.
- Cu actele: SSN-ul : trebuie mers la Social Security si sa-l cereti. Nu presupune decat sa mergeti , sa completati un formular si SSN-ul va sosi in 10 zile. Noi am asteptat doua saptamani pana ne-am dat seama ca nu vor veni singure desi completasem pe formularul din aplicatie. Sotului meu i-a sosit SSN-ul in 2 zile de cand l-a solicitat pentru ca a insistat ca ii este cerut la munca. Fara SSN, angajatorul nu va poate plati.
- USCIS: O intreaga aventura.:) Sotului meu si baiatului nostru le-au sosit GCD prin posta in 2 luni fara nici o interventie. La mine situatia s-a rezolvat in 5 luni dupa numeroase telefoane si o re-amprentare intr-un alt oras la 30 de mile de unde locuim. In tot acest timp nu am reusit sa obtinem o informatie relevanta de ce GCD-ul meu era tot in starea pending. Situatia s-a deblocat dupa ce cred si-au dat seama ca au solicitari pe toate canalele (telefon, email, website). Oricum pe site-ul USCIS se specifica ca poti lucra in baza visei din pasaport (A Number) si SSN-ului.
- Carnetul de sofer: Sfatul este cititi Driver's Manual cu atentie. Noi am avut multe intrebari despre penalitiati si era cat pe ce sa-l picam.:)
- Mobila, masina, etc. - O sursa buna pentru a va mobila foarte ieftin, chiar gratuit apartamentul la inceput este Craigslist. Noi am luat de la vecinul nostru o canapea frumoasa gratis, deoarece se muta si era presat de timp sa elibereze.
- Cont la banca - Noi ne-am facut cont la o banca mica, locala, care in schimbul incasarii salariului la el si 10 tranzactii cu cardul de debit pe luna, nu ne percepe nici un comision.
- Masina: Nu am cumparat masina, folosim transportul in comun. Am incercat sa cumparam masina in rate / leasing insa am fost refuzati pentru ca nu aveam Credit History. Ne-am ferit de creditele cu dobanda 20%, in conditiile in care o dobanda normala ar fi fost 1-3%. Nu avem nici card de credit tot din acest motiv. Totusi pe site-ul Bank of America este un produs (card de credit) pentru cei fara Credit History - ex. depui 500 usd garantie si iti da o limita de creditare echivalenta. Nu l-am incercat, deoarece in MA poti sa inchiriezi apartament si fara Credit History daca ai loc de munca (ex. oferta de la angajator).

Ne mai gandim si revenim cu mai multe info. Sau intrebati-ne voi.
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
ce e ăla GCD?
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Multumim Loredana pentru experienta relatata, foarte interesanta si utila.

Aramis... GCD = Green CarD :)
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
incă nu am auzit de așa ceva.
Member
Registered: May 2014
Posts: 24
Multumim pentru informatii, poti sa imi zici ce preturi ai intalnit la chiriile din zona?
Mult succes acolo.
Member
Registered: Nov 2013
Posts: 32
Location: U.S.A.
O analiza corecta a Boston-ului, intr-adevar. Apartment rents sunt la un nivel ridicat, fiind cerere mare si suprafata relativ restransa. Concurenta exista pe joburile high skilled. Populatia educata intr-un procent mare, multi fiind University graduates.
Transit system-ul e foarte bun. Multe destinatii atractive in Massachusetts.

**De mentionat Newton, MA, o suburbie despre care am auzit multe lucruri bune.
« Last edit by Brody on Sat Feb 14, 2015 11:06 pm. »
Member
Registered: May 2012
Posts: 14
Pentru un apartament cu 1 dormitor, intr-un complex frumos chiria este in medie $1500-$1700. Ma gandesc la zonele Newton, Waltham - Watertown, Arlington, Medford -Somerville. Newton este o zona buna, deoarece este legate prin linia verde (de metrou) de Boston. Mai departe de Boston (ex. Acton) chiria scade la $1000 - 1100. Multe complexa includ in chirie unele utilitati (ex. apa).
La particulari se poate gasi si usor mai ieftin. Cautati pe craigslist.
Chiria este ridicata deoarece este un oras cu forta munca foarte calificata care castiga foarte bine si sunt foarte multe universitati si colegii private (ex. Harvard, MIT, Tufts, Brandeis, Bentley, Boston College, Suffolk School of Law, etc.). Pentru cei cu calificare in domeniu cercetarii medicale si robotica este un oras excelent ca si oportunitati. De asemenea viata culturala este destul de bine reprezentata.
Boston nu e neaparat reprezentativ pentru SUA ca si pret al chiriei. Alte orase/state sunt mai ieftine. Spre exemplu, in New Hampshire (la 1.5 ore de Boston) chiriile sunt sub $1000.
Daca mai vreti si alte detalii va rog sa ne spuneti. Una peste alta in primele luni timpul zboara foarte repede mai ales ca aveti multe lucruri de rezolvat la inceput.
Member
Registered: May 2012
Posts: 14
Inca un lucru referitor la telefonia mobila. Abonamentele la retele traditionale nou ni s-au parut scumpe (ex. $45/luna all-inclusive). Cautand am gasit mai ieftin la H2O Wireless. Poti incarca pay-as-you-go cu $10 care sunt valabili 90 de zile. Pretul pe minute este 5centi. Pentru inceptut, mai ales cand sunteti presati de bugetul restrans e o alternativa buna. SIM-urile si telefoanele le-am cumparat de pe Amazon.
O aventura a fost cu internetul fix pentru acasa pentru ca nu ne venise SSN-ul. Insa am insistat si ne-au instalat in baza copiei dupa pasaport si contractului de inchiriere.
Pentru taxi puteti folosi ca alternativa UBER. E mai convenabil si mai rapid. Altfel taxiurile sosesc cam greu.
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 15
ce voi spune eu nu mai este de actualitate... dar am stat cateva luni in zona: Newton, MA este mai scump decat Watertown, MA; se zice ca Newton ar fi plin de evrei si din cauza asta sunt chiriile cum sunt. am cautat si eu initail pe craiglist si nu tot ce am vazut mi-a si placut. Eu aveam masina inchiriata de firma si imi era indiferent cat aveam de mers(benzina era decontata tot de firma). Am ajuns sa locuiesc intr-o casa pe Grandview Ave Watertown, MA si activitatea o desfasuram in zona Memorial Dr.
Cambridge, MA. diferenta de condus intre interstate(unde plateam taxa) si stradute era cam 5-10 minute maxim. aproape de hotelul Courtyard - By Marriott este un supermakek - WholeFoods - despre care se spune ca ar avea doar produse organice. Recomand cand aveti timp o plimbare pe Newbury Street, Boston; este un fel de promenada a Bostonului... foarte lunga. Si musai o vizita la Sam Adams daca va place berea ;)

nu mai sunt in zona acuma, dar mai detin contacte pentru diverse... daca pot sa dau vreun info ceva... PM.

spor,bafta si ma bucur pentru voi.
Member
Registered: May 2012
Posts: 14
Multumim pentru sfaturi Bogdanmb.
Daca ne vine ceva in cap sa te intrebam vom apela.
Si da ne place berea deci mergem la Sam Adams :D -merci pentru recomandare.

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate