3 luni in SUA

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
Pentru mine azi se fac 3 luni de cand am ajuns in SUA, castigator in 2014 al loteriei. Am decis sa plec singur familia urmand sa soseasca peste cateva zile.
O sa incep cu concluzia acestor 3 luni: imi place aici si cred ca nu mai plec de aici. Am reusit destul de usor sa bifez toate punctele pe care le aveam in planul initial: permis de conducere, GC, SSN, masina, cont, credit card si bineinteles slujba. Dupa ce soseste familia avem alte puncte de bifat.
Sunt stabilit in California. Comunitatea de romani de aici te ajuta in procesul de adaptare. Dupa 2 luni de la sosire am inceput jobul. Lucrez ca IT Manager cu un salar pe care nu l-am visat vreodata. Inainte de asta am avut inca 2 interviuri face-to-face si cateva prin telefon. Am aplicat la sute de joburi majoritatea in IT. Experienta mea de peste 15 ani in IT in Romania a contat foarte mult pentru angajator. Interesant a fost faptul ca pentru jobul meu actual am primit telefon sa vin la interviu, ei m-au gasit.
Pentru cei care vor sa vina : fiti optimisti, analizati bine, cititi forumul acesta din scoarta in scoarta pentru ca va ofera multe informatii valoroase, faceti-va un plan, si toate vor merge in directia corecta. Totusi pentru cei care nu am pe nimeni in primul moment cand ajung aici si mai ales pentru cei care au copii mici o sa fie mai greu dar sa nu va dati batuti. Mie aici imi place o fraza pe care o tot aud : think positive! . Va doresc mult succes!
Member
Registered: Aug 2015
Posts: 1
Buna Ady69, eu si sotia mea,ne-am mutat in SUA acum 8 luni.Cum nu cunosteam pe nimeni aici,am hotarat sa venim la cunostintele unor prieteni.Asa am ajuns in Cleveland, ohio.
Ajunsi aici am realizat ca vream ceva mai mult si am.inceput sa cautam variante de mutare.Suntem amandoi ingineri constructori,tineri,fara copii si plini de vise......ne gandim destul de serios ca pana la sfarsitul anului sa Ne stabilim in California, dar nu stim prea multe despre viata de acolo.Te rog daca poti sa ne dai mai multe detalii,cum sunt chiriile,in ce oras ar fi mai ok pt un nou inceput, ceva site-uri under ne-am putea uita la joburi....
Multumesc anticipat
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
Salut, din putina mea experienta pot sa-ti zic ca aici viata este destul de scumpa, chiriile sunt foarte mari apox. 1600-2000$/ luna pentru un bedroom (asta am cautat eu). Intradevar si salariul mediu este mai mare decat in alta parte insa ca nou venit ai dezavantajul ca pleci de jos (cca. 10$ ora). Cu doua salarii minime te poti descurca, in sensul ca traiesti binisor dar fara sa agonisesti ceva. Eu inca stau la verisorii mei asa ca inca nu am experimentat inca viata pe propriile picioare. Eu am cautat pe craiglist, insa sincer am beneficiat foarte mult de ajutorul rudelor mele. Clima, zona este foarte frumoasa, oceanul aproape, conditii excelente. Mie imi place California, sotiei mele nu prea, pentru ca e foarte aglomerat. Dupa parerea mea daca aveti rabdare si sunteti muncitori nu aveti de ce sa ezitati. Mult succes va doresc!

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate