Presedintele Obama propune schimbarea criteriilor de acceptare in Visa Waiver

Locked

Page: 1

Author Post
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Ambasadorul Mark Gitenstein: Presedintele Obama propune schimbarea criteriilor de acceptare in Visa Waiver, se va lua in calcul proportia persoanelor care depasesc sederea legala, si nu rata de refuzuri

Presedintele american Barack Obama vrea sa schimbe criteriile de acceptare in programul Visa Waiver, care ar permite romanilor sa obtina mai usor viza pentru Statele Unite. Potrivit ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, Obama propune ca pentru aplicarea programului sa nu se mai ia in calcul rata de refuzuri a vizelor, ci proportia persoanelor care depasesc perioada de sedere legala. In prezent, pentru a intra in Visa Waiver rata de refuzuri trebuie sa fie sub 3%. Rata Romaniei este de aproape 30%.

"In cadrul intalnirii de la Varsovia, Polonia, preseditele Barack Obama a propus schimbarea criteriile pentru acceptarea in programul Visa Waiver. In prezent, in legea actuala, pentru a intra in programul Visa Waiver elementul de baza este rata de refuzuri. Proportia de refuzuri a ofiterilor nostri de la consulat trebuie sa fie de pana la 3%. La ora actuala, rata de refuz in Romania este de aproape 30%", a spus, joi, Gitenstein.

Ambasadorul a insistat astfel ca, chiar daca circa 70% dintre romanii care aplica pentru viza o si primesc, Romania trebuie sa faca mai multe pentru a scadea aceasta rata.

Potrivit ambasadorului, presedintele Obama sustine acum schimbarea legislatiei, care nu va lua in calcul rata de refuzuri a vizelor, ci proportia de persoane care depasesc perioada de sedere legala pentru viza obtinuta. Si in acest caz, proportia celor care depasesc sederea legata nu ar trebui sa depaseasca 3%

"Daca aceasta lege va trece in forma pe care o sustine presedintele Obama, ar putea sa aiba un impact semnificativ asupra participarii Romaniei la programul Visa Waiver. Insa aceasta trebuie sa treaca, mai intai, si in forma pe care o sustine Obama", a subliniat Mark Gitenstein.

[Preluare HotNews.ro]
Member
Registered: Mar 2009
Posts: 137
poate asa vom avea ceva sanse sper, ca in momentu de fata ar fi foarte greu, imposibil chiar ca rata de refuz sa o scazi sub 3% cand tu o ai 30% ....
Member
Registered: Jul 2011
Posts: 79
mai multi prieteni din sua si din ro ma incurajeaza ca daca am fost selectata am sanse mari sa iau viza
ce stiti despre asta ? si...daca nu e asa pe ce criterii au ratat viza?
ok ...am primit scrisoarea de confirmare si scrie f clar ca daca ai fost selectat nu e o dovada sigura ca o sa primesti viza dar mie imi place sa cred ca si-au luat o marja,si-au rezervat dreptul de a nu acorda tuturor
ce credeti ?
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Parerea mea este sa crezi in sansa ta. Completeaza corect formularele, declara situatia ta reala, participa la interviu si vorbeste deschis cu ofiterul de emigrari.

Nu uita ca fiecare caz in parte este particular. Ce s-a aplicat la unii e posibil sa nu se aplice la tine si vice-versa.

Nu uita sa mai treci pe forum dupa ce iei viza! Multi uita sa o mai faca si sa ii ajute si pe cei care vin din urma...

Bafta!
« Last edit by Mihai on Sun Jul 17, 2011 8:42 pm. »

Locked

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate