Intrebare de lamurire

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
In aceasta primavara am sa merg la Ambasada SUA pentru un interviu referitor la o perioada de munca in SUA prin programul Work&Travel si marea mea dilema este daca are vreo influenta faptul ca mi-am depus si la Loteria Vizelor pentru Dv 2009.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Teoretic nu este nici o influenta. Daca castigi loteria vizelor ai dreptul la "green card", daca treci interviul respectiv, vei avea o viza de munca. Uite aici http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1326.html gasesti mai multe detalii despre diverse tipuri de viza printre care "Diversity Visa Program" si "Employment Visas" cu toate subcategoriile ei.
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
Ok! Multumesc! Viza pe care as primi-o (daca mi-o vor da) in aceasta vara, se numeste J1 si se acorda doar pe max 6 luni. Si am mai auzit eu pe la unii si altii ca cica procesul de acordare al ei este influentat si de faptul ca mi-am depus sau nu la DV2009.....ca as arata o dorinta prea mare de merge in SUA, ca nu as mai avea aceiasi credibilitate....etc.
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
va salut!
as vrea sa stiu cu ce mijloc de transport se ajunge de la Gara de Nord la Ambasada si respectiv de la Piata Sudului. Va multumesc.
Member
Registered: Apr 2008
Posts: 5
cu taxiul este cel mai convenabil
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
mai .....razvanele! cu taxiul , in bucuresti sa circuli tu! cu niste hoti cum sunt cei de la gara de nord.....chiar nuu mi-ar face placere sa cala toresc! in cele din urma am aflat, si a si fost la amabasada, si am si luat viza :); deci oricum, iti multumesc pentru sugestie....dar nu a fost cea mai buna!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Felicitari Mircea! Pana la urma.. a contat aplicarea la DV, asa cum intrebai in iarna?
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
Multumesc! Nu a contat deloc! Sunt doua tipuri diferite de vize. Acum am primit o viza J1 care imi da dreptul de munca in SUA pt 3 luni si nimic mai mult. Sper ca in toamna sa mai fie inca o surpriza :) ...daca nu......nu-i nimic! Mai incercam! Oricum totul este relativ la Ambasada! sau mai de graba......la noroc.
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
Am venit acasa! Este bine acolo! Aici inca nu mi-a suras norocul! dar asta nu inseamna ca nu am! Am s continui! Continuati si voi!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Bine ai revenit, Mircea! Poate cand vei avea putin timp liber, ne vei povesti si noua din scurta ta experienta americana. Bafta in continuare!
Member
Registered: Jan 2008
Posts: 20
Location: TM
Pai ce as putea sa va povestesc?! Eu am fost acolo printr-un program destinat studentilor si am muncit. se spunea ca ai timp sa muncesti si sa viziezi....dar.........nu e chiar asa! Timp ai ca sa muncesti, ai si sa vizitezi da............n-ai bani! Si atunci trebuie sa muncesti putin mai mult. eu am reusit sa ma si plimb putin insa nu foarte mult. Locuiam in Port Chester (NY) si munceam in Greenwich (CT)....cam jumatate de ora cu autobuzu. Munceam la un Country Club (golf, tenis, restaurant, bazin de inot, snak bar si terasa) ca si busser si eram platit binisor cu 10$/ora, insa comparativ cu ceilalti eram slab platit si de aceea mi-am mai luat un job "la negru" ca era mai convenabil. Am reusit sa-mi acopar investitia de aproape 2000$, mi-am cumparat ceva electronice si am mai venit acasa cu ceva banuti. Va spuneam de vizitat.....nu prea au fost suficienti banii pentru o excursie de 1 zi 2-3. Presupunea o investitie nu prea mare, dar, daca o faceam, trebuia sa renunt la altceva timp de o saptamana jumate-doua. deci, nu prea mai puteam sa pun bani deoparte. Totusi, pot spune ca am trait decent! Mi-am putut permite sa-mi platesc chiria, mi-am permis sa mananc zproape zilnic la restaurantele mai mici, mi-am permis sa merg saptamanal odata sau de 2 ori la NY City si sa iau masa acolo, mi-am permis sa merg si in cluburi si discoteci, deci in mare nu m-am abtinut de la aproape nimic; excursiile fiind cele ce nu le-am urmat. Experienta, a fost una deosebita! Am vazut lucruri si locuri noi, oameni fel si fel, insa, nu stiu in ce masura as putea sa traiesc acolo si sa-mi petrec viata acolo. America este un loc in care sa te duci sa muncesti, sa faci ceva bani si sa vii acasa!
Daca mergi in America NICIODATA NU VEI TRAI AMERICAN DREAM! American Dream inseamna sa te trezesti cu o ora mai repede si sa te culci cu o ora mai tarziu decat de obicei!
Deci, mi-a placut foarte mult, as mai merge acolo dar nu ca sa traiesc toata viata mea acolo! As sta 5-6 luni pe an acolo 5-6 luni acasa! E greu sa te obisnuiesti cu sistemul lor si mai ales cu amabilitatea fortata si falsa pe care o au.
Cam atat! Incercati si voi!

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate