Romania si SUA vor crea un grup tehnic de lucru pentru solutionarea problemei reprezentate de rata mare de respingere a solicitarilor de vize depuse de cetatenii romani, a anuntat miercuri, la Bruxelles, ministrul de Externe Cristian Diaconescu, in urma unei intalniri cu omologul sau american, Hillary Clinton.

Intalnirea celor doi a avut loc in marja reuniunii ministeriale a NATO, ultima reuniune la nivel de ministri de Externe si ai Apararii pregatitoare a Summitul NATO din 20-21 mai, de la Chicago.

Ministrul Diaconescu a spus ca in discutiile cu omologul sau american a abordat subiectul privind programul Visa Waiver, "pentru a ameliora unele probleme".

Este pentru prima oara, a spus ministrul, cand partea americana este de acord sa lucreze cu partea romana "pentru solutii adecvate si mai rapide".

"In conditiile in care se va produce o schimbare in legislatie la Washington, speram ca si chestiunea respingerii vizelor sa fie reglementata si sa putem beneficia de libera circulatie in spatiul american", a spus ministrul de Externe.

....

[preluare hotnews.ro]