INCEPE DV-2015!!!

Locked

Page: < 1 2 3 >

Author Post
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 94
Victorinox pozele sunt importante bine faci ca le mai faci o data...verifica de 10 ori si fa o data cum se spune ,orice detaliu gresit duce la descalificare.
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 1
Buna tuturor. Am o intrebare legata de varsta minima de inscriere, si anume: eu am 20 de ani impliniti, 21 fac doar vara viitoare. Pe formularele parintilor mei voi fi trecut obligatoriu, dar in acelasi timp indeplinesc criteriul cu diploma de bacalaureat, dar nu am gasit nimic clar.

Asadar, am dreptul sa completez un formular independent la varsta de 20 de ani daca am diploma de bacalaureat?
Va multumesc anticipat.
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 11
tu esti castigator (castigatoare ) de loterie Aylin? participi si tu anul acesta?La mine este prima oara cand ma inscriu, sper sa fie cu noroc
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 5
Si eu impreuna cu sotia o sa participam pentru prima oara la loteria vizelor, deci o sa aplicam ambii, dar imi mentin ideea ca sansele de reusita in a fi extras de calculator sunt foarte, foarte mici.Mult succes tuturor!!!
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 94
victorinox wrote
tu esti castigator (castigatoare ) de loterie Aylin? participi si tu anul acesta?La mine este prima oara cand ma inscriu, sper sa fie cu noroc

nu sunt castigatoare inca, sper ca anul asta va fi cu noroc pentru mine sau sotul meu!
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 94
popradu citeste punctul 20 din intrebari frecvente..acolo specifica ca nu e o varsta minima atata timp cat ai studiile,scuze nu am vrut sa te duc in eroare
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
popradu wrote
Buna tuturor. Am o intrebare legata de varsta minima de inscriere, si anume: eu am 20 de ani impliniti, 21 fac doar vara viitoare. Pe formularele parintilor mei voi fi trecut obligatoriu, dar in acelasi timp indeplinesc criteriul cu diploma de bacalaureat, dar nu am gasit nimic clar.

Asadar, am dreptul sa completez un formular independent la varsta de 20 de ani daca am diploma de bacalaureat?
Va multumesc anticipat.



popradu , da ai dreptul sa trimiti aplicatia

aylin_hd , nu duce lumea in eroare , citeste mai atenta prima data cerintele si dupa aceea da sfaturi ..... :)
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 94
ionel am gandit problema altfel ,dar am revenit imediat asupra postului cu scuzele de rigoare,am vrut sa postez si punctul 20 din intrebari frecvente ... dar nu am putut de aici si spatiile goale in postarile mele
aylin_hd wrote
popradu citeste punctul 20 din intrebari frecvente..acolo specifica ca nu e o varsta minima atata timp cat ai studiile,scuze nu am vrut sa te duc in eroare


Nu vreau sa induc pe nimeni in eroare ,nici sa fac pe desteapta.
Intentia mea era doar sa ajut.
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
aylin_hd , nu era o critica sper ca ai inteles ..... , am vazut ca ai corectat ulterior raspunsul , dar fara suparare aici putem sa ne expunem si pareri personale dar atunci cand e locul lor nicidecum in aceste cazuri cand cerintele sunt clare si eu cred ca stiu la ce te-ai referit tu si anume ca varsta majoratului in state e 21 ani iar la noi 18 si eu cred ca de aici ai "gandit problema altfel " , asta e o parere deja personala ..........
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Bun, am facut corectarile de rigoare...
Este vorba de punctul 8 din intrebari frecvente (noile instructiuni DV-2015 pe care inca nu le-am terminat de tradus). Pentru conformitate:

"8. Is there a minimum age to apply for the E DV Program?
There is no minimum age to apply, but the requirement of a high school education or work experience for each principal applicant at the time of application will effectively disqualify most persons who are under age 18."
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 3
Salut Mihai ! Salut si restul participantilor la dezbatere.

In primul rand vreau sa va multumesc foarte mult pentru toate informatiile prezente atat pe site (Mihai), cat si pe intreg forumul (Mihai si restul utilizatorilor). Am stat zile intregi si am citit si "rascitit" toate postarile si am o informatie, zic eu, cat se poate de completa in cap.
Am o singura intrebare, la care nu am regasit raspunsul nicaieri pe acest forum. Eu si prietena mea vrem sa aplicam pentru loteria vizelor. Inteleg ca in cazul in care eram casatoriti, trimiteam o singura aplicatie in calitate de sot si sotie, dar astfel este limpede ca putem trimite doua aplicatii separate. Intrebarea este daca exista vreun impediment, sau daca este vreo problema daca fie ne vom casatori dupa ce unul din noi (SPER!) ca va fi anuntat ca fiind castigator al loteriei, sau daca o facem chiar dupa ce unul dintre noi primeste green card-ul. Am aceasta idee intrucat, din punct de vedere matematic, sansele de a castiga la viza cresc daca vom avea doua "participari" si poate fiind subiectivi, va deranjeaza punctul meu de vedere, dar atata timp cat este perfect legal, sper sa intelegeti ca singura intentie este aceea de a ne indeplini un vis.

Multumesc !
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 30
Salut Alexx . In cazul in care erati casatoriti trimite-a-ti tot doua aplicati trecand unul pe celalalt ca si insotitor. in cazul vostru trimiteti fiecare aplicatia lui si daca unul din voi este selectat atunci aveti doua variante:
1. Va casatoriti inainte si cand se trimit actele la KCC treceti si pe celalalt ca insotitor specificand ca starea voastra civila sa modificat iar la interviu trebuie sa faceti dovada relatiei voastre cu scrisori, foto, email ... pt a le demonstra caci, casatoria nu este facuta din interes
2. Va casatoriti dupa ce unul din voi a obtinut green cardul cerand reintregirea familiei dar dureaza mai mult timp pana celalalt obtine dreptul de sedere in State.
Mult succes si tie si tuturor aplicantilor!
Member
Registered: May 2013
Posts: 32
Salutare ,

Pentru punctul 2 subliniat de Florentina ..... se pot da mai multe informatii , intr-un context mai largit : Sa luam o situatie de genul : un cuplu necasatorit , din care unul dintre participanti a fost selectat pentru interviu ?

Din ce am inteles eu , variantele ar fi :

- se grabeste casatoria intre cei 2 pana in interviu , se retrimit actele la KCC pentru ambii membri. Iar in acest caz ambii sunt invitati la interviu si ambii primesc Green Cardul ? Este corect?

- sau cel selectat se duce la interviu , primeste Greencardul , ulterior se casatoreste cu partenerul (dupa ce a primit GreenCardul) si cere reintregirea familiei. Este corect?
Iar acum vin intrebarile:
Cam cat dureaza acest proces de "reintregire a familiei" ?
Pana la definitivarea acestui proces, consoarta nu o sa poata sta in US mai mult de 6 luni , confirm legilor existente, si fara drept de munca ?
Ce conditii trebuiesc indeplinite mai exact pentru initierea acestui proces de "reintregire a familiei" : gasirea unui loc de munca stabil a partii detinatoare de GreenCard? dovedirea vechimii in munca pe teritoriul US ? etc.

Mersi
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Daca casatoria are loc pana in interviu, aplicantul castigator trimite formularul si pentru sotie la KCC. Ambii vor merge la interviu si vor trebui sa sustina cu probe ca nunta nu a fost facuta din interes. Daca se acorda vizele, ambii vor primi green card, aplicantul castigator va fi aplicantul principal si sotul/sotia va avea statut derivativ.

Daca casatoria are loc dupa ce aplicantul castigator primeste viza, in America va merge DOAR castigatorul urmand ca de acolo sa porneasca procedura de aducere si a sotie/sotului. Nu stiu in ce consta aceasta procedura si cat timp dureaza pana cand partenerul ajunge efectiv pe taram american.
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 3
Va multumesc mult pentru raspunsul foarte prompt si detaliat !
Member
Registered: May 2013
Posts: 32
mersi Mihai pt raspunsuri!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Mai exista si posibilitatea sa va casatoriti pana la 1 mai 2014 cand veti putea sa verificati daca ati castigat. In aceasta situatie, oricare din voi castiga, veti trimite actele pentru amandoi in acelasi timp si veti fi tratati ca si familie.
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
Mihai wrote
Mai exista si posibilitatea sa va casatoriti pana la 1 mai 2014 cand veti putea sa verificati daca ati castigat. In aceasta situatie, oricare din voi castiga, veti trimite actele pentru amandoi in acelasi timp si veti fi tratati ca si familie.



asta e cea mai sigura varianta pentru obtinerea vizei ( pe linga toate celelalte criteri care trebuie sa le aveti ) , asta in cazul in care una di aplicatiile celor 2 se afla castigatoare in mai 2015.
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 113
ionel wrote
chiar daca pare in prima faza ca totul e o simpla formalitate in a obtine viza , motive ar fi destule de a fi respins , si exemple de care am auzit eu ar fi semnatura nu corespundea cu cea pusa pe actele trimise , altii au fost intrebati la interviu ce ar vrea sa faca cand ajung in state si .....au spus ca nu stiu nu s-au gandit (adica totusi te duci la un inyterviu si te pregatesti inainte ) , caz medical grav si scuze ca am intervenit eu pana la "intrarea lui Mihai , si poate vine si Mihai s-au altcineva cu alte exemple .

deci nu cred ca daca ai o proprietate , o masina , un cont in banca si un AOS , gata este luata viza , eu sunt de parere ca fiecare care merge la acest interviu trebuie sa se pregateasca ca si pentru un interviu.
am si eu o intrebare eu cand am trimis actele in mai am semnat pe formulare cu semnatura de fata (sunt casatorita) dar asta din cauza ca aveam inca buletinu si pasaportu pe numele vechi intre timp am venit in tara si mi-am schimbat toate actele cu numele sotului iar la pasapoarte m-au pus sa imi schimb samnatura spunundumi ca nu mai acel nume in fine acum pe pasaport am alta semnatura .cand o sa vina ziua interviului cu semnatura trebuie sa semnez cu aceasi care e pe formulare sau cu cea din pasaport? :(
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Inainte de a primi raspunsul, te intreb: tu ce crezi? :)
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 113
semnatura care am dato pe formulare
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1548
Parerea mea este ca daca te pune sa semnezi pentru a confirma semnatura de pe formularele deja trimise, da semnezi cu cea veche. Din momentul cand ai schimbat buletinul si pasaportul, semnatura veche "nu mai exista" si peste tot trebuie sa semnezi cu noua semnatura.
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
La fel este si parerea mea cu cea a lui Mihai , va trebui sa te semnezi cu semnatura noua , dar....inainte de a semna eu as spune ca a intervenit aceasta schimbare .
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 113
la asta ma gandeam sa le explic ca intre timp am fost nevoita sa imi schimb semnatura .
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 9
pozele pana la urma trebuiesc editate sa fie 600/600 pixeli ori nu..?!am facut pozele si sunt asemanatoare cu cele care sunt in exemple dar am incercat sa le editez sa le fac 600/600 si nu prea imi iese,mai exact nu mi se deblocheaza butonul de save petru a salva ceea ce cred ca nu sunt corecte!id de mess e numele de user chiar as fi curios si de parerea voastra!multumesc

Locked

Page: < 1 2 3 >

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate