Hello,

Pentru ca sunt Stan patitul, vin cu un sfat - stiu ca sfaturile nu sunt neaparat pentru a fi urmate insa prefer sa impartasesc aceasta experienta si dca cel putin o persoana nu va pati ce am patit noi, este un castig.
Si eu am aplicat pentru SSN in cadrul formularelor DS 230 si am asteptat cuminte si increzatoare ca acestea sa vina prin posta. De ce? Pentru ca si pe SSA.gov este mentionat faptul ca este "in place" un nou process prin care ai griji mai putine cand te muti intr-o alta tara... ;-(. Daca totusi, nu le primesti in 3-4 saptamani este de preferat sa te duci la ei. In concluzie, la trei saptamani si vreo 3 zile, tinand cont si de niste zile libere la ei, m-am prezentat la SS Office si, surpriza, aflam acolo de la doi ofiteri diferiti ca...daaaa, este un process nou insa nu functioneaza. Ca in putine cazuri, solicitantii le primesc direct fara sa mai intreprinda vreun demers. Pai bine, si daca nu functioneaza, ce faceti? Nu ar fi bine sa anuntati ca sa stie omul ce sa faca, nu de alta dar veneam din a doua zi si eram OK acum... .
Intre timp, am obtinut o hartie oficiala care este disponibila de a doua zi (alt drum la SS office) pana cand vine cardul.

Asa ca decizia va apartine, eu doar am vrut sa va aduc la cunostinta un proces defectuos. Daca sunteti printre putinii norocosi, pentru care NOUL proces functioneaza, cele de mai sus nu va folosesc.
In rest toate cele bune