Am ajuns in America

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Oct 2013
Posts: 20
De 5 saptamani am ajuns in Chicago, ce va pot spune este ca aici poti sa muncesti si sa ai o viata decenta. Va incurajez pe toti care asteptati sa mergeti la interviu sa mergeti cu inima impacata nu veti regreta sa va mutati in America!!!!Multi imi spuneau ca vai America nu mai este ca acum 10 ani, si eu acum zic: da dar nici Romania, in America e tot mai bine si acum!!!Oriunde am mers la orice ghiseu, ba cu SSN, ba la permise, am primit toate informatiile de care aveam nevoie, fara sitirul angajatilor si fara sa stau la coada zeci de ore, ca in Romania. In plus daca nu vi cu mari pretentii ,pentru ca aici o iei de jos in sus, iti poti creea o viata frumoasa si linistita, si asta mult mai usor decat in Romania. Comparativ cu salariile din Romania, aici poti sa traiesti decent cu un salariu de 2400$ (altii se descurca si cu mai putin )din care sa platesti o chire de 900 - 1200$ cu tot cu utilitati, intr-o zona linistita cat de cat, rata la masina de 200-250 $, mancare 200-400 $,pe luna etc. Ce imi pare mai greu este faptul ca trebuie sa incepi sa iti faci credit score, incepeti prin a va cumpara o masina in rate , mobila, etc. Domnul sa va ajute!!!!!
Member
Registered: Apr 2013
Posts: 10
Location: Bucuresti
Felicitări si sa reușiți in tot ce va doriți
Member
Registered: Sep 2013
Posts: 37
Location: Cernavoda, Constanta
Felicitari! Eu cu familia asteptam 1Mai sa verificam. Sa de-a Dumnezeu noroc mare la toti care asteptati 1Mai.
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Si noi tot in Chicago am aterizat acum 2 saptamani si am o nelamurire legata de Green Card si SSN (voi cred ca le-ati obtinut deja). Ce trebuie sa fac, sa merg personal la institutiile respective pt a le obtine sau trebuie sa primesc aceste documente la adresa specificata la interviu?
Multumesc!
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Chiar te rugam sa ne anunti cand primesti green cardul si cum ai solutionat. este important sa stim si noi. mult succes si bafta!!! Sa fiti sanatosi!
Member
Registered: Oct 2013
Posts: 20
a venit dupa 2 luni green cardul, insa doar al sotului . urmeaza sa imi vina si mie, stiu ca se proceseaza altfel fiind eu div2. in cazul in care nu imi ajunge in 5 luni, sun la ei, insa nu ma impacientez. este foarte important ca la inceput sa va faceti voi SSN sa mergeti sa depuneti un formular pentru eliberarea acestuia, acolo mergeti cu pasaportul. Cu SSN va faceti cont in banca, va luati masina, aplicati pentru chirie, dati si de permis.Bafta
Member
Registered: Oct 2013
Posts: 20
Desiremore wrote
Chiar te rugam sa ne anunti cand primesti green cardul si cum ai solutionat. este important sa stim si noi. mult succes si bafta!!! Sa fiti sanatosi!

Mergeti sa va faceti SSN, sa va luati la voi pasaportul. Mult succes !!! Sa fiti sanatosi ca le faceti pe toate, nu va stresati !!!!
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Cristina noi am depus de SSN , in 10 zile le primim (sfat pt cei care vin...sa mearga din primele zile sa depuna pt SSN documentatia...noi am stat cam mult)...iar de la USCIS am primit urmatorul raspuns "Dear Mr. Harpad:

Thank you for your inquiry of 3/19/2014, regarding your Form I-551 Permanent Resident Cards.

In general, immigrants should receive their Permanent Resident Card within 30 days of their entry into the United States or within 30 days after their USCIS Immigrant Fee is received (whichever occurs later). If you or your family members do not receive your Permanent Resident Card within the timeframe stated above, you can submit an inquiry to the USCIS Customer Contact Center using the Email Us for Help link.

If you decide to resubmit your inquiry, please use the Email Us For Help link on the USCIS ELIS website, and provide the following information on EACH applicant, petitioner, and any beneficiary:

Full names (including ALL other names ever used);
Date(s) of birth;
Country of birth;
Current address;
A-File number(s) (if any); and
Receipt number(s) (if any). Receipt numbers begin with the letters IOE.

As a reminder, if you move or are planning to move, please use the Change of Address tool on our Web site at https://egov.uscis.gov/coa in addition to updating your address in your USCIS ELIS account at https://elis.uscis.dhs.gov/.

We hope this information is helpful.

Sincerely,
USCIS Customer Contact Center"

Concluzie : ii voi contacta dupa 30 de zile de la intrare...asa cum recomanda ei ;)
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Multumesc mult harpadgeorgeta si crysttina! Eu nu am ajuns inca (interviul aboa prin august-septembrie) insa incerc sa imi planific viata si de aceea consider ca o buna informare ajuta. Mult succes acolo!!
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
inca ceva ta rog, cat a costat sa depui pt primirea SSN si unde ai depus (fizic sau online)?
Member
Registered: Nov 2013
Posts: 11
nu costa sa depui de SSN si trebuie sa mergi la un Social Security Office, noi statea intr-un oras mai micut si nu aveam in zona noastra si a trebuit sa mergem in alt oras mai maricel, am completat ceva acolo si a durat putin, 10 min, desigur, nu eram multe persoane la coada si apou ne-a sosit acasa dupa vreo 4-5 zile
Member
Registered: Nov 2013
Posts: 11
scuze greselile de ortografie, m-am grabit prea tare
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Multumesc angie, bafta mare mai departe !
Member
Registered: Nov 2014
Posts: 24
Nu am ajuns in america, dar va rog spuneti-mi si mie ce este un SSN? si USCIS?
Multumesc
Member
Registered: May 2013
Posts: 72
Location: Brasov
Marius, ai incercat sa scrii pe Google SSN sau USCIS?

pt SSN linkul pt documentare este: http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Security_number sau chiar site-ul lor: http://www.ssa.gov/ssnumber/

pt USCIS: http://www.uscis.gov/

Poate e greu de crezut fara sa ajungi aici, dar americanii nu te vor ajuta cu nimic....aici e oarecum o lege a junglei in care trebuie sa te descurci singur. Eu am trait asta pe pielea mea la munca si in primele zile mi-a fost foarte foarte greu. Apoi m-am invatat sa cercetez singura, sa invat singura ptc nimeni nu-ti spune nimic aici. Poate nu ma crezi, dar o sa-mi dai dreptate cand ajungi aici. Nu vreau sa te superi pe mine, eu ajut cat pot lumea insa uneori inainte de a intreba e bine sa incerci sa cauti singur raspunsul si daca nu te descurci atunci sa ceri ajutor:).

Multa bafta in continuare!
Member
Registered: Nov 2014
Posts: 24
Multumesc andreea
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
crysttina , si eu sunt de 5 luni aici in state , dar in Los Angeles , si te rog sa imi spui cum ai putut tu sa aplici pentru credit sa iti iei masina avand in vedere ca tu ai credit history 0 ????sa inteleg ca in alte state e alta regula ?
Member
Registered: Oct 2013
Posts: 20
ionel wrote
crysttina , si eu sunt de 5 luni aici in state , dar in Los Angeles , si te rog sa imi spui cum ai putut tu sa aplici pentru credit sa iti iei masina avand in vedere ca tu ai credit history 0 ????sa inteleg ca in alte state e alta regula ?

Am avut noroc cu un prieten care ne- a trecut pe cardul lui, American Express, asta ne- a ajutat sa putem sa ne luam masina cu history 0, dar cu o dobanda mare de 20%. Cu o asa dobanda mare iti recomand sa iti iei o masina second hand de pe site- uri cu anunturi. Noi ne- am grabit si am vrut sa facem credit score inca de la inceput.
Member
Registered: May 2012
Posts: 14
Si noi suntem in Boston de 5 luni.
Mentionam ca pentru SSN- trebuie sa te duci sa aplici la cel mai apropiat Social Security Office si ajunge in 10 zile prin posta.

Pentru Green Card: Nu trebuie facut nimic.
Sotul si copilul le-au primit in 2 luni iar au dupa 5 luni. De ce spun ca nu trebuie sa faci nimic pentru ca..eu am incercat sa aflu ce se intampla insa nu poti vb cu nimeni doar roboti si centralisti care repeta obsesiv aceleasi lucruri. Nu am descoprit ce problema a fost dar m-au chemat iar la reamprentare si apoi mi-a ajuns GC dupa o saptamana. Am dedus ca nu mi-au luat initial amprenta bine la aeroport.
Deci pentru cei care patesc asa ceva va recomand rabdare ca se rezolva toate.

Noi ne-am lovit de Credit History la cumpararea de masina si ar fi util sa ne mai povestiti cum ati reusit voi in alte state. La noi raspunsul a fost ca avem prea putine luni in SUA si ba nu putem sa luam masina in rate ba sa facem credit card.

Poate difera de la stat la stat.

Mult succes tuturor si ar fi bine cred pentru toti sa mai scriem aici pe forum. Vad ca generatia de 2014 este mai "unita" si scrie mai mult si dupa ce a ajuns in State. Este important pentru toti sa gaseasca informatii utile si actualizate ( cei care sunt deja in State s-au lovit si stiu deja aceste lucruri).
Member
Registered: Aug 2017
Posts: 37
Buna Crysttina! As dori sa iau legatura cu tine pentru cateva informatii. O adresa de email se poate? Multumesc frumos.

crysttina wrote
De 5 saptamani am ajuns in Chicago, ce va pot spune este ca aici poti sa muncesti si sa ai o viata decenta. Va incurajez pe toti care asteptati sa mergeti la interviu sa mergeti cu inima impacata nu veti regreta sa va mutati in America!!!!Multi imi spuneau ca vai America nu mai este ca acum 10 ani, si eu acum zic: da dar nici Romania, in America e tot mai bine si acum!!!Oriunde am mers la orice ghiseu, ba cu SSN, ba la permise, am primit toate informatiile de care aveam nevoie, fara sitirul angajatilor si fara sa stau la coada zeci de ore, ca in Romania. In plus daca nu vi cu mari pretentii ,pentru ca aici o iei de jos in sus, iti poti creea o viata frumoasa si linistita, si asta mult mai usor decat in Romania. Comparativ cu salariile din Romania, aici poti sa traiesti decent cu un salariu de 2400$ (altii se descurca si cu mai putin )din care sa platesti o chire de 900 - 1200$ cu tot cu utilitati, intr-o zona linistita cat de cat, rata la masina de 200-250 $, mancare 200-400 $,pe luna etc. Ce imi pare mai greu este faptul ca trebuie sa incepi sa iti faci credit score, incepeti prin a va cumpara o masina in rate , mobila, etc. Domnul sa va ajute!!!!!

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate