Detalii Loteria Vizelor 2015

Page: 1

Author Post
Member
Registered: May 2014
Posts: 2
Buna ziua,

Fratele meu a fost ales in programul Loteria Vizelor 2015, l-am batut la cap in ultimii 3 ani sa aplice si el si se pare ca anul acesta a avut noroc. Voiam sa intreb daca pot merge si eu cu el, daca pot obtine si eu viza si dreptul de a merge in US? Eu am mai fost plecat, imi doresc foarte mult sa ajung si sa locuiesc acolo, fratele meu a aplicat mai mult de gura mea, fara mine a zis ca oricum nu merge. Si inca o chestiune, programarile la interviu se iau in ordinea in care a selectat computer-ul castigatorii sau in functie de cat de repede completezi formularul DS260 disponibil din 19.05.2014? Multumesc frumos
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Nu poti merge. Programarile la interviu se fac in functie de case number dar trebuie sa completeze cat mai repede formularul online.. probabil din 20/21 mai ca pe 19 mai va fi mai greu datorita traficului mare pe formular.
Member
Registered: May 2014
Posts: 2
multumesc frumos pt raspuns. Cu completarea formularului e vreo problema daca l-ar completa cu o saptamana mai tarziu? Nu are facut pasaportul si cred ca totusi ar fi bine sa-l treaca in DS260, chiar daca pe formular poti bifa si cealalta varianta, ca nu detii pasaport.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Ai vazut deja formularul ds-260? De unde sti ce optiuni are?
Member
Registered: May 2014
Posts: 5
Buna,
Momentan am certificat de absolvire a liceului (13 clase) si in toamna am aplicat pt DV-2015, am fost selectata si am CN 20xxx. In sesiunea iun-iulie dau bacul.Daca iau diploma trebuie retrimis formularul DS260? sau in cazul in care voi fi chemata la interviu anexez si diploma de bac? In cazul in care nu iau bacul credeti ca am sanse sa obtin viza?
Multumesc
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
@gabitza: ce optiune ai ales la pct 12 legat de "Care este treapta cea mai inalta de educatie pe care ati absolvit-o, pana in prezent?"?
Member
Registered: May 2014
Posts: 5
in momentul cand am aplicat pt DV-2015 am ales " liceu, fara diploma de bac ".
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Interesant.... probabil ca mergi pe criteriul experienta in munca pentru calificare, nu?
Member
Registered: May 2014
Posts: 5
Da este intradevar interesant....de aceea am nevoie de parerile dv . Au mai fost astfel de cazuri?
Nu, nu merg pe varianta cu experienta.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Parerea mea este ca nu te califici pentru o viza DV, nu te calificai in octombrie, nu te califici acum cand organizatorii recomanda sa fi sigur ca intrunesti una dintre cerinte (scoala/experienta) si daca nu o intrunesti sa nu mergi mai departe pentru ca nu vei obtine viza si nu iti vor inapoia taxele. Daca iei bacul o sa indeplinesti cerinta educationala pentru editiile viitoare, incepand cu Dv-2016.

Ma gandesc ca aplicatia ti-a fost validata pentru extragere pe considerentul ca indeplinesti criteriul experientei in munca, despre care nu se specifica nimic in formular. La interviu se va vedea ca in octombrie 2013 cat si acum, daca vei trimite dv-260 in mai, nu indeplinesti cerintele de calificare pentru munca sau scoala.

Deocamdata nu stim ce informatii se cer in DS-260...
Member
Registered: May 2014
Posts: 5
Multumesc pt raspuns.
Tin sa mentionez ca in luna oct citind postarile de pe Facebook/Loteria Vizelor a fost pusa intrebarea daca poate aplica pt DV-2015 avand doar liceu, fara diploma de bac iar raspunsul a fost :


Loteria Vizelor Parerile sunt impartite... depinde cum traduci "a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education". De aplicat poti sa aplici, dar nu sti daca este indeajuns diploma pe care o ai ca sa treci de interviu. Cu siguranta diploma de bacalaureat te scoate din aceasta dilema.


asta m-a determinat sa aplic pt viza
« Last edit by gabitza on Fri May 16, 2014 4:53 pm. »
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1552
Intrebarea exacta a fost:
Quote
Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns : Daca am decat diploma de liceu (12 clase) si nu diploma de bac pot aplica la loteria vizelor?


Acum ca si atunci, parerile sunt impartite. Eu am sustinut intotdeauna ca e necesara diploma de bacalaureat pentru a trece de criteriul educational.

Inteleg ca asta e prima oara cand aplici?

Daca vei merge mai departe, vei fi unul dintre putinii in aceasta situatie care ne va putea spune exact ce se va intampla.
Colegul de forum Aramis iti poate da sfaturi ce sa faci in aceasta situatie, el este unul dintre cei care sustin ca te califici pentru criteriul educational chiar daca ai un certificat de absolvire a liceului.
Member
Registered: Feb 2011
Posts: 269
daca iei bacul anul asta in iunie - iulie , eu zic ca ai sanse reale sa iei viza , pentru ca tu la interviu vei putea prezenta diploma de bac , parerea mea asteapta sa dai bacul (si sa il iei) , si dupa aceea trimite urgent formularul acesta on-line .
Member
Registered: May 2014
Posts: 5
multumesc Ionel
Member
Registered: May 2014
Posts: 25
Daca ai diploma de bac la interviu, nu ar trebui sa fie probleme.

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate