Odata ajuns in U.S.A.....

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Buna,

Am cateva intrebari, desi citesc forumul de ceva vreme. Sunt la prima aplicare, am si fost selectata pentru interviu insa nu am primit inca programarea. Sper!
Pana una alta am cateva nelamuriri:

1. in cat timp se primeste green cardul in usa (care inteleg ca este platit inca din Ro dupa succesul la interviu, 165 $ / persoana. Cum intri in posesia lui? Il primesti in plic la adresa, e safe?
2. Dupa ce primesti GC si iti incepi viata acolo, poti pleca oricand in Ro? Cat timp poti fi plecat din usa sau cat timp trebuie sa stai efectiv in USA (timp de cati ani) ca sa iti poti lua mai apoi cetatenia. Intelegeti intrebarea? Daca esti intre Ro si USA timp de cinci ani....ce trebuie sa faci ca sa ramai "in sistem" si sa iti iei ulterior cetatenia?
3. Cum poti aplica pentru reintregire de familie? Poti dupa ce iei GC sau numai dupa ce iei cetatenia, ca sa iti poti aduce parintii de ex?

Multumesc frumos.
« Last edit by Desiremore on Fri Mar 21, 2014 5:36 pm. »
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Desiremore
1. Noi am primit in 2 luni GC-urile
2. http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/article/M-476.pdf citeste asta, eu de aici inteleg ca nu poti sta mai mult de 6 luni in afara Americii, citeste cu atentie nota de la pagina 18...tabel...prima categorie...(cea care zice ca 90% nu obtin cetatenie ca nu indeplinesc aceasta conditie) eu zic ca acolo ne incadram noi...
3. Pentru reintegrarea familiei poti aplica dupa ce obtii cetatenie, dar nu te impiedica nimic sa iti aduci parintii cu viza de turist...si daca nu esti tentat sa ii tii acolo peste termen...pot veni periodic la tine...pana la reintregire ;)
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
harpadgeorgeta wrote
eu de aici inteleg ca nu poti sta mai mult de 6 luni in afara Americii, citeste cu atentie nota de la pagina 18...tabel...prima categorie...(cea care zice ca 90% nu obtin cetatenie ca nu indeplinesc aceasta conditie) eu zic ca acolo ne incadram noi...

acolo zice că 90% din cei ce aplică pentru cetățenie se incadrează in prima categorie... nu că nu obțin cetățenie.
ca să poți să aplici pentru cetățenie trebuie ca in ultimi 5 ani de la data aplicării să-ți fi menținut rezidența permanentă continuă:

- nu fi stat mai mult de 6 luni (183-185 zile) consecutive in afara SUA
- să fi fost prezent in SUA cel puțin 30 de luni.
- să menții o reședință in SUA

GC-ul iți permite să stai in afara SUA pină la un an, fără a avea nevoie de nici o altă formalitate pentru intoarcere. e recomandabil totuși obținerea unei RRV (returning resident visa) pentru a evita complicațiile la POE, unde cel de acolo are drept de decizie privind accesul. dacă ai depășit cele 6 luni și nu ești intr-o situație specială (vezi paragraful următor) atunci cei 5 ani se resetează la data intrării (cu o excepție și aici pentru cei care au avut 4 ani de rezidență continuuă inainte de a interveni intrerurperea)

există situații cind poți să stai in afara SUA toți cei 5 ani (fără vreo 3 luni) și să iți poți lua cetățenia, dar nu prea se incadrează cei cu LPR prin DV la asta.

in Romania poți pleca cu primul avion după ce ai trecut de POE. atita vreme cit respecți termenele de mai sus.
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
Aha, am inteles...sa vedem daca va fi nevoie. Adica daca ajung la interviu si apoi in USA. Speram. Multumesc

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate