Se implinesc 3 luni de cand suntem in America

Page: 1

Author Post
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Am aterizat intr-o vineri seara pe aeroportul din Chicago...unde am fost intampinati de o prietena. Ne-a entuziasmat doar orasul vazut din avion...apoi euforia a trecut repede...ca oboseala si faptul ca nu fumasem de 10 ore si-a spus cuvantul....si nu ne doream decat sa iesim mai repede din aeroport.
Asa cum am prevazut din tara...am fost precauti...si in bagajele noastre neavand nimic ciudat...decat niste haine (vidate in saci) o saltea gonflabila, o patura, o lenjerie de pat, niste plusuri (de care nu am putut scapa la impachetat) etc am trecut foarte repede de orice control ...nu am avut alimente, bautura nici macar 1 pachet de tigari in bagaje. Ni s-a confirmat de prietena noastra faptul ca am iesit f repede ;)
Am urcat in masina si am mers la apartamentul care il inchiriase prietena noastra pentru noi. Un apartament nemobilat, nu tocmai curat :D ...subliniez asta deoarece am adus cu noi un adolescent de 16 ani care ne-a oferit in prima noapte un "concert" :))))))) adica a inceput sa planga si sa ne intrebe "unde am adus-o" si chiar s-a pus problema ca o trimitem in tara la bunici :( daca nu se poate adapta....ATENTIE CU ADOLESCENTII ....mai ales cu cei care in tara nu au simtit greul :(
Mentionez ca salteaua romaneasca ne-a prins f bine :))))))))))) noi aldutii am folosit-o 2 saptamani :D
A doua zi pe lumina ;) am iesit sa cunoastem zona, sa descoperim magazinele cu alimente (cele mai ieftine :mrgreen: ). Am primit si noi shocul cand am cumparat tigari (amandoi fumam) 11-12$ pachetul :))))))))))))
Fiica mea a fost foarte incantata de ceea ce a vazut in jurul ei si a devenit mai optimista.
Noi ne-am stabilit undeva in Nord o zona sigura (pot afirma asta dupa 3 luni) si foarte frumoasa.
Duminica am luat legatura cu alti romani...si uite asa sotul meu a inceput sa munceasca de luni (dupa 2 zile de America) iar fiica mea miercuri mergea in prima zi de liceu in America.
Ha ha ha...acum va intrebati ce fac eu ?!?!
Cu mine e mai greu...in sensul ca venitul cel mai mare in casa il aduce inca sotul meu...acum am inceput si eu sa ma mai misc putin...sa imi formez niste cliente la care fac curatenie in casa.
Asta deoarece...eu nu vb lb engleza :mrgreen: sunt putin de rasul curcilor citesc, traduc, scriu dar nu vb :(
ATENTIE ...e f greu daca nici unul din voi nu vb lb engleza...eu ma simt foarte rau parca am o dizabilitate, cand nu pot sa ma exprim :( e groaznic si sper in maxim 6 luni sa o rezolv...m-am inscris la un colegiu unde urmez cursuri de lb engleza gratuite.
Sotul si fiica sunt rezolvati...cel putin fiica stie f bine lb engleza...deci si adaptarea la scoala a fost ok...insa cu socializarea e mai greu(in sensul ca nu si-a facut nici un prieten, ea care in Romania oriunde se integra f usor ).
O sa va intrebati acum cum e cu banii daca ne descurcam sau nu?!?!
Da e bine...in sensul ca in situatia noastra (cu un singur venit mai ok) se pot da si banuti deoparte.
ATENTIE...daca in Romania ai un job ok...de office sau mai stiu eu ce...e grea adaptarea. Trebuie sa stii foarte bine ce iti doresti...si astfel reusesti sa fii chibzuit. Daca nu realizezi ca pt inceput e ok sa mananci paine la 1$ decat paine la 3$ ....vei cheltui banii cu care vii (ca tentatiile sunt f mari). Noi am preferat sa ne luam o masina (indispensabila aici) si sa ne asiguram chiria si celelalte cheltuieli cu locuinta (ca sunt multicele si pt inceput ti se cere depozit oriunde).
Cam atat...brusca incheierea nu-i asa ?!?!....Dar nu prea mai am ce sa scriu...daca aveti intrebari va raspund cu drag. Eu pot sa o lalai pe aici si de fapt voi sa va doriti altceva sa stiti, chestiuni mai la obiect ;) . "Eu am fost ca voi" :P ma intelegeti...in situatia voastra ;)

P.S. Voi reveni periodic cu o scurta istorisire despre ce mai facem noi ;)
« Last edit by harpadgeorgeta on Mon May 26, 2014 8:10 pm. »
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Multumim Georgeta!
Member
Registered: May 2014
Posts: 3
Multumim Georgeta..... dupa ce am citit postarea ta m-am regasit in mare partea (vis-a-vis de situatia din RO) in ea .... si noi plecam in Chicago ( avem biletele pt 14 iulie), si tot cu o adolescenta :) care in momentul de fata nu este prea incantata de emigrarea noastra ......
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
coco, te asteptam si pe tine cu un feed-back dupa ce ajungi in US... ;)
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Coco, sa ajungeti cu bine...si daca nu va stabiliti in suburbii cu siguranta vei fi indrumata sa inchiriezi ceva in zona de Nord a orasului si poate fetele vor deveni colege, de ce nu ;) username-ul de aici il am si ID de yahoo mess...daca doresti orice si oricand sa afli ceva, cu mare placere te ajut cu orice informatie...s-au schimbat multe (cel putin in ultimii 5 ani si ce am fost indrumata sa fac nu prea s-a mai potrivit, legat de documentele ce trebuiesc facute, SSN, ID, Driver license etc)
Member
Registered: May 2014
Posts: 3
Mihai vreau sa iti multumesc (stiu ca au facuto multi ) pt forumul acesta ...... este extraordinar ceea ce faci tu .... sa ajuti ff multe familii care o iau de la capat, cu sfaturi utile.....am citit forumul aproape de la un capat la altul din momentul cind am aflat ca am castigat la loteria vizelor (DV-2014)..... si am invatat multe .....God bless you ! :)
cu siguranta o sa scriu si din experienta noastra in momentul inceperii unei noi etape (sa zic asa :)) din viata noastra.
Mihai wrote
coco, te asteptam si pe tine cu un feed-back dupa ce ajungi in US... ;)
Member
Registered: May 2014
Posts: 3
Georgeta si noi ne stabilim prin Nord....deci cu siguranta as vrea sa luam legatura pe mess :)harpadgeorgeta wrote
Coco, sa ajungeti cu bine...si daca nu va stabiliti in suburbii cu siguranta vei fi indrumata sa inchiriezi ceva in zona de Nord a orasului si poate fetele vor deveni colege, de ce nu ;) username-ul de aici il am si ID de yahoo mess...daca doresti orice si oricand sa afli ceva, cu mare placere te ajut cu orice informatie...s-au schimbat multe (cel putin in ultimii 5 ani si ce am fost indrumata sa fac nu prea s-a mai potrivit, legat de documentele ce trebuiesc facute, SSN, ID, Driver license etc)
Member
Registered: Jun 2013
Posts: 156
mult succes harpadgeorgeta !!!
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 30
Location: Timișoara
Salut tuturor,

harpadgeorgeta pe unde trebuie sa umbli pentru SSN, ID si restu actelor acolo?
Si in cat timp iti sunt terminate?
Member
Registered: May 2013
Posts: 71
Lucian...in primul rand nu trebuie sa "umbli" ;) adica nu e ca la noi.
SSN-UL noi am depus la 3 saptamani personal actele (cum am fost sfatuiti) dar am facut prost pe site ssa.gov am gasit info ca in 10 zile te poti prezenta sa depui actele(completezi acolo o cerere tip sa ai si pasaportul si atat) . Iti va veni documentul acasa in max 7 zile lucratoare. Eu am intalnit si persoane care au depus dupa 2 zile documentele, deci merita incercat deoarece SSN-ul este un document foarte important fara de care nu poti face nimic.
ID-UL se face pe loc la fel ca si DRIVER LICENSE. Eu v-as sfatui sa va pregatiti de permis din tara...totul este foarte usor, ambele testari(scris si condus) se dau in aceeasi zi...si intr-o singura zi mai poti rezolva 2 documente ;)
Aici un link de unde va puteti lua cartea pt permis (e subtire tare zici ca e pliant) :mrgreen:
http://www.cyberdriveillinois.com/publications/pdf_publications/dsd_a112.pdf
(valabil doar pentru ILLINOIS) iar la pagina 6 aveti lista cu documentele ce va trebuiesc...coloana A si B le aveti deja pasaportul cu viza.
http://www.cyberdriveillinois.com/publications/pdf_publications/dsd_ds9.pdf
(aici un alt link cu un workbook, ce te pregateste pentru examen) . Asa va arata examenul o pagina cu 15 semne de circulatie si 30 intrebari...din toate ai voie sa gresesti doar 7.
Green Cardurile noua ne-au venit de paste...pe 6 feb am facut plata...pe 28 feb am intrat in SUA...in 2 luni aproximativ (pt asta nu trebuie sa faci mare lucru decat daca nu ajung in 60 zile) au venit la adresa de la interviu, prin posta, in siguranta.
Si foarte important zic eu...e sa aveti ceritificatele de nastere si de casatorie din acelea europene...nu se merita sa le traduceti pe cele vechi ;)
Cam atat legat de documentele de identitate ;) voi reveni

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate