Detalii proggram!

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Nov 2014
Posts: 2
Buna ziua! Vreau sa ma inscriu azi in program,dar sunt anumite chestiuni pe care nu le inteleg. Vara asta vreau sa plec in State prin programul Work and Travel, asadar printr-o viza J1. Va fi mai greu de obtinut aceasta viza daca am aplicat pentru DV-2016? De asemenea vreau sa stiu daca voi castiga cand va trebui sa sustin interviul de viza, dat fiind faptul ca probabil voi fi in SUA pana la jumatatea lui Octombrie 2015. Si de asemenea la cat timp dupa luarea vizei DV-2016 pot pleca in State si cat de repede voi obtine green cardul odata ajuns acolo?
Va multumesc!
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
1. nu dacă doar ai aplicat, imposibil dacă ciștigi
2. cand iți vine rindul pe baza CN-ului. nici o șansă să susții interviul in SUA
3. poți pleca a doua zi
4. GC se obține in clipa in care ai fost admis in SUA. viza devine GC temporar odată ce a fost ștampilată pentru intrare.
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
Daca vrei sa pleci prin programul Work and Travel atunci nu aplica la DV-2016 ca nu o sa primesti viza de calatorie.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Ady69... poti explica?
Member
Registered: Nov 2014
Posts: 2
Multumesc mult pentru detalii! Totusi nu inteleg de ce ai zis ca e imposibil sa plec prin Work and Travel daca am castigat, dat fiind faptul ca pot sustine interviul pentru viza J1 inainte de aflarea castigatorului. Anul asta am avut interviul pentru viza J1 undeva la jumatatea lui aprilie!
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
deci socoteală simplă: aprilie e inainte de mai, deci incă nu ai caștigat...
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
Mihai wrote
Ady69... poti explica?


Am vazut pe net postari ale unor studenti care se plangeau ca nu au primit viza pentru ca au aplicat la DV.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Bun, trebuie lamurit ca pana in data de 5 mai 2015, oficial nu se stie ca esti castigator la DV (daca esti) si nu ar trebui sa afecteze acordarea oricarui alt tip de viza. Ulterior, dupa data de 5 mai, situatia se schimba si probabil poate sa influenteze intr-un fel sau altul acordarea altei vize decat DV.

Comentariile pe care le gasesti pe net, sunt pur informale si nu ar trebui sa te faca sa fi asa categoric in afirmatii. Fiecare caz in parte este diferit si se pot face tot felul de speculatii avand in vedere ca procesul in sine de acordare a unei vize nu este foarte transparent.

In cazurile specificate de tine, pot fi n alte motive de neacordare a vizelor pentru studenti decat simplul fapt ca au aplicat la DV.
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
De acord cu tine, insa rata de refuz a vizei pentru SUA este in continuare mare si trebuie sa ai in vedere toate aspectele atunci cand aplici pentru viza. Daca dai o cautare pe net o sa gasesti postarile respective si motivul refuzului a fost tocmai aplicarea la DV.
« Last edit by Ady69 on Mon Nov 03, 2014 9:32 pm. »
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1554
Ady69 wrote
motivul refuzului a fost tocmai aplicarea la DV.

asta zice un ofiter de viza? nu!... atunci?!
Member
Registered: Aug 2013
Posts: 270
de cele mai multe ori motivul real nu se comunică (decat atunci cand e cu 212) pentru că nu au obligația să o facă. nici chiar după mai nu e intotdeauna cu refuz, pentru că incă nu ți-ai manifestat intenția de emigrare. asta apare doar atunci cand trimiți 260-ul
Member
Registered: Aug 2014
Posts: 42
Aramis wrote
incă nu ți-ai manifestat intenția de emigrare. asta apare doar atunci cand trimiți 260-ul


Eu vreau sa trag un semnal ca in continuare rata de refuz pentru vize este mare. Faptul ca aplici la DV reprezinta categoric dorinta de emigrare. Tocmai mentalitatea asta lasa ca incerc si poate tine ne face sa avem o rata mare de refuz a vizei.

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate