Cum se obtine o viza temporara in SUA: Peste 90% din cei 42.000 de romani care au solicitat anul trecut astfel de vize le-au obtinut

Numarul romanilor care aplica pentru vize temporare in Statele Unite ale Americii (SUA) a crescut in ultimii doi ani, in timp ce rata de refuz a acestora a scazut de la 37,3% in anul fiscal 2007 la sub 10% in anul fiscal 2014, a declarat miercuri Henry Leighton, consulul general al SUA la Bucuresti. Rata de refuz a vizelor a fost foarte mare inainte ca Romania sa adere la Uniunea Europeana. In general cu cat o tara este mai stabila si prospera cu atat este mai probabil ca rata de refuz sa fie mica, iar la nivel individual conteaza foarte mult ca cel care solicita viza sa demonstreze ca are legaturi foarte puternice si lucruri la care sa se intoarca in tara din care pleaca, a spus acesta.

"Sunt multi romani care aplica pentru a calatori vara aceasta in SUA. Intr-o zi normala intervievam intre 200-250 de aplicanti. Peste 90% dintre aplicanti vor primi vize. In anul fiscal 2014, rata de refuz a fost de 9,1%", a spus miercuri Henry Leighton, consulul general al SUA la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa.

Ofiterii consulari vor sa se asigure ca cei care solicita vize temporare au motive serioase sa se intoarca in tara si nu au de gand sa emigreze.

"Cand oamenii au legaturi puternice in tara lor pot sa aplice pentru o viza temporara SUA. Legaturile puternice nu sunt doar economice. Un preot ar putea sa nu aiba venituri foarte mari, dar este legat de biserica si de comunitatea sa. Ne uitam la toate aceste aspecte cand acordam cuiva o viza", a spus oficialul american.

Alte statistici pentru anul fiscal 2014

Oficialii Ambasadei SUA au mai prezentat miercuri si urmatoarele statistici aferente anului fiscal 2014:
- solicitari de viza temporara acceptate - peste 90%
- participanti la programul SWT si la programe de schimburi culturale - peste 5400
- vize emise pentru programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) - peste 400
- vize temporare de lucru acordate - peste 1000
- vize de studii acordate - circa 400
- vize de logodna acordate - circa 200
- vize de imigrare acordate - circa 1000
- adoptii internationale - 3

Continuarea articolului...
« Last edit by Mihai on Tue Apr 21, 2015 12:18 pm. »