Romanii care au calatorit in America de Nord in ultimii zece ani nu mai au nevoie de viza pentru Canada

Romanii care au deţinut in ultimii 10 ani o viza canadiana sau o viza non-imigrant pentru SUA nu vor mai avea, incepand cu anul viitor - 2016, nevoie de viza pentru a calatori in Canada, Romania fiind inclusa de guvernul canadian in programul Electronic Travel Authorization (eTA).

Premierul Canadei, Stephen Harper, i-a transmis mati (21 aprilie 2015) omologului sau roman, Victor Ponta, o scrisoare in care il informeaza ca astfel cetatenii romanii vor fi tratati identic cu ceilalti europeni care nu au nevoie de viza pentru Canada.

....

Programul eTA este similar celui din Statele Unite, Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Astfel, cele doua tari aplica aceleasi metode pentru a filtra calatorii din afara perimetrului nord-american.

Inainte de a merge in Canada, ideal chiar inainte de a cumpara un bilet, calatorii vor putea solicita o autorizatie electronica de calatorie, completand un formular online. In cea mai mare parte a cazurilor, cererile vor fi aprobate electronic in cateva minute. Este posibil ca unele persoane sa aiba interdictie de calatorie pe teritoriul Canadei si li se va refuza eTA din cauza criteriilor actuale privind imigratia, in special referitor la infractionalitate sau securitate nationala.

[preluare zf.ro]
« Last edit by admin on Wed Apr 22, 2015 3:58 pm. »