Solicitantii de viza pentru Statele Unite, obligati sa ofere identitatea de pe retelele de socializare

Page: 1

Author Post
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Statele Unite le cer, de la sfarsitul lui mai, solicitantilor de viza - indiferent de nationalitatea lor - informatii despre identitatea si conturile lor pe retelele de socializare, in contextul unei inaspriri a politicii americane in domeniul migratiei, relateaza AFP, potrivit News.ro.

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat vineri pentru AFP ca aceasta inasprire a controalelor este in vigoare de la 25 mai si se aplica tuturor solicitantilor de vize despre care un agent consular considera ca are nevoie de informatii despre conturile pe care acestia le detin pe retele de socializare.

El a apreciat ca numai "1% din cei peste 13 milioane de solicitanti anuali de vize din intreaga lume" in Statele Unite va fi afectat de aceste noi reglementari.

"Departamentul de Stat a inceput sa colecteze informatii suplimentare de la solicitanti de viza in intreaga lume, atunci cand un ofiter consular apreciaza ca o asemenea informatie este necesara in vederea confirmarii unei identitati", a declarat acest cadru de la Departamentul de Stat.

In acest caz, "solicitantii de viza vor trebui sa furnizeze informatii suplimentare, si anume conturile lor de pe retelele de socializare, seriile fostelor lor pasapoarte, informatii suplimentare despre membriii familiilor lor si un istoric mai lung al calatoriilor lor, locurilor de munca si contactelor", a detaliat el.

Aceste noi proceduri - despre care Departamentul de Stat nu a comunicat in mod oficial - decurg dintr-un "memorandum al presedintelui american Donald Trump datand din 6 martie 2017 cu privire la consolidarea controalelor solicitantilor de viza", a mai precizat oficialul, care a subliniat ca "in virtutea legislatiei Statelor Unite, nu exista vreo ineligibilitate de viza care sa aiba la baza rasa, religia, etnia, originea nationala, opiniile politice, genul sau orientarea sexuala".
« Last edit by admin on Sat Jun 03, 2017 1:41 pm. »
Member
Registered: Dec 2015
Posts: 34
Cred ca cel mai greu lucru este sa castigi loteria, dar legat de conturile mele de socializare cu vad nimic de speriat, fiindca nu am nimic de ascuns.

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate