Intrebare: Resedinta Permanenta SUA

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 5
Buna ziua sau seara oriunde va aflati. Sunt nou inregistrat si am o intrebare despre Dv lottery.
In cazul in care se castiga loteria, in cat timp trebuie sa am RESEDINTA in S.U.A.?
Trecem de interviu , analize etc.
Stiu ca o parte din castigatori pleaca si apoi revin apoi iar pleaca urmatorul an si se reintorc.
Nu esti obligat dupa o perioada de timp sa ramai in State? Si asa perioada plecat se scade la obtinerea cetateniei an inteles.

Multumesc
Member
Registered: Jun 2017
Posts: 29
Buna!

Prima intrare trebuie sa o ai in state la maxim 6 luni de la data analizelor medicale. Apoi cat stai aici si daca vrei sa te intorci e problema ta. In mod normal ai putea sa stai in afara SUA maxim 6 luni, insa daca ai plecari prea lungi sau prea dese, chiar daca nu depasesc 6 luni, ofiterii vamali pot considera ca ti-ai abandonat rezidenta si sa-ti refuze intrarea in state. Daca aplici pentru re-entry permit (motivat) poti sta pana la 2 ani in afara.

Totusi, scopul acestei loterii e sa primesti Green Card si rezidenta PERMANENTA. Deci daca nu te intereseaza sa te stabilesti aici permanent, doar cate o excursie la fiecare 6 luni nu o sa te ajute sa iti pastrezi GC-ul.
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 5
Am pus intrebarea ca am o cunostinta care a castigat loteria acum vreo 2 ani si zice ca se duce si se intoarce odata e an. Pai am zis Nu esti obligat sa ai resedinta acolo?. Am citit ca trebuie sa iti completezi si actele pentru Fisc etc.
Nu stiam cate plecari consecutive poti avea pana sa te stabilesti acolo.

Iar despre mine voi fi in viitor castigator :) cu one way ticket
Member
Registered: Jun 2017
Posts: 29
Am inteles. Deci, da, esti obligat sa iti stabilesti resedinta permanenta acolo si pentru a o mentine trebuie sa indeplinesti cateva conditii, printre care sa completezi tax return, sa anunti de fiecare data cand iti schimbi adresa in termen de maxim 10 zile, printre altele.

Dupa cum ziceam, daca ofiterii vamali considera ca ti-ai abandonat rezidenta pentru ca li se pare lor ca ai stat prea mult in afara SUA, pot sa-ti refuze intrarea, dar mai tine putin si de noroc.

Cat despre tine, multa bafta! ;) La un one way ticket sper si eu anul viitor prin iulie-august.
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 5
Bafta multa.

Apropo, se poate trece la adresa S.U.A. o adresa de hostel? Am inteles ca merge fara P.O.Box.
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 45
Eu intimpul rezidentei mi-am schimbat adresa de 4 ori si nu i-am anuntat nici macar o data. Nu stiu daca am facut bine, dar la cetatenie nu m-au intrebat absolut nimic de treaba asta. Stiu ca ei asa spun, sa ii anunti, dar eu nu am facut asa. Sincer cred ca am uitat. Imi aduc aminte ca de cate ori plecam din tara, la intoarcere ma intrebau cat am stat si unde am fost, desi aveau toate informatiile in calculator. In actele pt cetatenie a trebuit sa trec absoluti toate iesirile si intrarile din sua din ultimii 3 ani (eu mi-am luat cetatenia dupa 3 ani de rezidenta)...a fost un calvar.
Tax return se face si daca esti in afara SUA. Sa zicem ca va luati GC si vreti sa locuiti o perioada in Romania. Va luati waiver de la americani si stati 2 ani acasa. Se face tax return pe no income, dar IRS are o dovada ca voi aveti o continuitate cu ei.
Din cate stiu eu au mai fost si alti loteristi care su dat adrese de hotel pentru GC si a fost ok.
Bafta multa!
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 5
Ms de info si bafta la toti
Member
Registered: May 2016
Posts: 5
Nu am mai fost in SUA din februarie 2018 , as avea probleme la intrare dupa asa o perioada de timp.

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate