Casatoria cu un cetatean american

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 4
Buna seara!
Foarte interesante discutile de pe acest forum si foarte utile.Subiectul meu nu are legatura cu loteria vizelor doar cu destinatia in speta..si anume mult controversatul taram american.Acum doua luni mi am luat viza de turist,relativ destul de simplu si usor...probabil ca a fost si ceva noroc la mijloc sau asa a vrut destinul.. ;) Prietenul /iubitul meu locuieste in SUA ( roman stabilit acolo de aproximativ 13 ani ,cu cetatenie americana ),mai presis ,in Ohio..Ne am cunoscut in acest an,a venit in Romania apoi am hotarat ca in cazul in care iau aceasta viza sa merg acolo in vizita .Zis si facut!!Oraselul se afla undeva foarte aproape de Cleveland.Foarte mult mi a placut ,asa ca si prima impresie de 10 zile petrecute acolo..Lui ii place mult mai mult ,nu regreta ca locuieste acolo .Are un job bun ,stabil ,de vreo 10 ani in aceeasi companie.M-am hotarat sa ma reintorc cat mai curand ,sa ne casatorim acolo..Nu as face o casatorie fictiva doar de dragul Americi,chiar ne iubim ,pe bune.. :D Aici ,in tara ,sunt bine,lucrez in tehnica dentara de cativa ani dar vreau o schimbare ,in toate..Am doi copii ,fetita de 12 ani ,pe care vreau sa o iau cu mine si un baiat de 17 ..pe care intentionez putin mai taziu ,cand voi reusi sa ma stabilizez cat de cat acolo ,sa il iau si pe el..Credeti ca prin casatorie si mai ales prin faptul ca am asigurata o locuinta ,sprijinul si sustinerea lui,cativa prieteni romani ..pot sa ma integrez mai usor ,sa mi gasesc un job..dar mai important pentru mine ca mai tarziu sa mi pot aduce cat mai repede si baiatul acolo prin reintregire familiara (pana implineste el varsta de 21 de ani)?
Va multumesc!
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 44
@monylena povestea mea e relativ asemanatoare. Sotul meu a plecat din tara in 98, cand avea 14 ani. Ela a avut viza de reintregirea familiei, tatal sau casatorindu-se cu o americanca de origine romana. Desi ne cunoastem de aproape 30 de ani, ne-am inceput relatia la 20 de ani. Am luat o viza de turist in vara anului 2004 si l-am vizitat timp de 6 saptamani. El locuia la vremea aceea in NC, era intr-o baza militara. Desi am vizitat toata coasta de est vara aceea, nu m-a impresionat America...poate si pentru faptul ca nu m-am inteles cu socrul meu (il vizita in aceeasi perioada...ei s-au reintors in Romania in 2001 cred). In 2005 l-am vizitat iar (era proaspat intors a doua oara de pe fron). Am sarbatorit Craciunul si Anul Now impreuna in NY si m-am indragostit de NYC a doua ora cand il vizitam. In 2006 am castigat un internship de 18 luni in management hotelier la Marriott si desi sotul meu urma sa iasa din armata si sa se mute in Romania, ne-am mutat amandoi in MD. Am locuit acolo aproape 18 luni si ne-am intors in Romania...eu aveam senzatia ca nu imi place America, aveam tot timpul ceva de comentat, nu imi placeau mancarea, oamenii, pe scurt nu imi placea nimic. Dupa 3 ani de Romania nu stiam cu sa fug mai repede inapoi. Noi ne-am casatorit in 2007, in 2009 am nascut un baietel cu cetatenie americana automata dupa tata si in 2011 mi-am facut acte si am plecat inapoi...
Cred ca adaptarea e diferita pentru fiecare...depinde f mult in ce zona te stabilesti, ce perspective ai, ce esti dispus sa faci si ce te determina sa pleci din Romania. Eu aveam numai experienta americana de munca....nu muncisem nici macar o ora in Romania inainte sa plec in 2006 si asta m-a ajutat f mult. Depinde cat de bine vb limba, si cate limbi straine vb. Pt mine engleza e a doua limba, am inceput sa o invat la 3 ani, am certificate si diplome, vb spaniola, am atestate de spaniola, franceza avansat si italiana si portugheza la nivel de conversatie.
Am plecat sin Romania pt ca tara mea nu mi-a dat o sansa... Nu am plecat de saracie, ba din contra, am adus f multi bani de acasa ca sa imi cladesc aici o viata buna.
Parerea mea este ca ambi copii ar trebui sa vina odata, cu atat mai mult cu cat aici facultatea incepe la 17 ani...Daca nu termina o scoala aici, e un pic mai complicat.
Daca te casatoresti aici, schimbarea statutului dureaza cateva luni, timp in care nu ai drept de munca. Cred ca dureaza cam 6 luni, daca imi aduc bine aminte de la o prietena. Pentru cei care isi shimba statutul imediat dupa casatorie, Green Cardul este unul provizoriu initial, valabil 2 ani. Dupa expirarea celor 2 ani se redepun actele pt GC permanent, valabil 10 ani. Dupa 3 ani de statut de rezident castigat prin casatorie, se poate depune pt cetatenie. Daca se depun actele la 2 ani sau mai mult de la casatorie cu cetatean american, se obtine direct GC permanent.
Multa bafta!
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 4
Multumesc mult pentru raspunsul tau,draga mea ,axacos!
Stiu ca am o decizie foarte importanta de luat ,e greu sa te imparti in doua ,e greu sa plec cu ambii copii acum ,nu cred ca as lua viza pentru amandoi( si ma refer la viza de turism acum,alta modalitate nu exista pentru moment).
Iti multumesc mult pentru sfatul tau!
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 44
Cu mult drag! Nu stiu exact cum se fac actele pentru copii...cred ca in primul raund isi schimba mama statutul, si abia dupa, se pot sponsoriza copiii. Daca ei intra in USA cu viza de turist, tu te casatoresti si depui pt GC, intri sub jurisdictia statutului respectiv pana la aprobarea sau negarea lui. Copii in schimb, nu isis schimba statutul odata cu tine (cel putin nu cred) decat daca sunt infiati de viitor sot. Neschimbandu-si statutul, depasesc cele 6 luni de viza si drept de sedere pe teritoriul Statelor Unite si deci intra in ilegalitate, lucru care nu da bine. O alta varianta este, ca viitorul sot sa iti sponsorizeze si sa depuna pentru tine pentru o viza de logodna K1 cat tu esti inca in Romania. In baza vizei, intri in America si in termen de 90 de zile trebuie sa te casatoresti. Alina Ghenciu are un blog f buna si descrie in amanunt procesul asta, ea fiind venita asa aici.
Sper sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine si toti ai tai :)
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 4
Multumesc mult pentru raspuns si sfaturi!Imi vor fi de mare ajutor!
Ma bucur de fiecare data cand intalnesc (chiar si /mai ales ,virtual)oameni minunati! :)
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 44
@monylena :) cu multa placere
Member
Registered: Oct 2017
Posts: 4
Intre timp am luat si viza pentru fiica mea ,greul de acum incolo incepe..Stiu ,am de luat o decizie foarte importanta..Sper sa fie cea mai buna.. :| ..
..@axacos ,mi ar face mare placere sa mai discuam cand timpul ne permite ...Iti multumesc!
« Last edit by admin on Fri Nov 03, 2017 10:49 pm. »
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 44
Felicitari pentru viza fetitei! Am trimis friend request pe FB :)
Member
Registered: Mar 2018
Posts: 1
@monylena buna sunt si eu intr.o situatie similara cu a ta , prietena mea este din americanca si vrem sa ne casatorim , ne gandeam sa ne casatorim o data ce ajung acolo cu o viza de turist dar am citit foarte mult despre asta si nu gasesc nimic concret daca cineva a facut asta sau nu , tot ce gasesc este doar ca ai sanse sa te trimita acasa si multe altele , as dori sa stiu cum a decurs totul pentru tine , multumesc
Member
Registered: May 2016
Posts: 34
@Andrei incearca sa aplici din Romania...cunosc pe cineva care a aplica din Romania pentru viza, ea din state, i-au iesit actele, a fost la viza si a primit-o si a plecat in US dupa care a urmat alte chestii pe acolo pt Green Card si DL si altele...inainte cu vreo 3 sau 4 luni a incercat sa ceara viza de turist pe motivul ca are prietena acolo si blabla si a fost refuzat dar asta nu l-a impiedicat sa primeasca dupa aceea viza de marriage

Page: 1

2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate