Certificatul de nastere - motiv de descalificare?

Page: 1

Author Post
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
megaderam wrote
Buna seara!
Eu am pregatit pozele pt toata familia cu unealta din pagina lor,si cind,mi a dat optiunea de a salva, am salvat o in calculator.
Apoi,cind am inceput sa completez formularele,la momentul cind mi au cerut poza pt fiecare am ales poza din carpeta unde le salvasem si asa am fost sigur ca cerintele tecnice ale pozelor sint cele bune.
Este adevarat ca mi a luat o dupa amiaza sa reusesc sa ajung la sfirsit cu bine..uneori nici nu puteam trece de primul formular,imi dadea erroare .
O intrebare am si eu catre cei care au mai multa experienta:
Sotia mea este cetatean al altei tari chiar daca este nascuta in Romania,la aplicarea pt ea(am facut o eu pt ea),am selectat tara pt care aplica,tara unde este ea acum cetatean,nu Romania.Explicatia fiind ca certificatul de nastere pe care il are acum este al altei tari iar ce romanesc nu il mai are el fiind retinut de catre autoritatile de aici,care i au inminat altul ca si cum s ar fi nascut aici :P .
Poate fi motiv de descalificare pt aplicatia pe numele ei?
Multumesc!
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
@megaderam: cine a emis certificatul actual si ce scrie in el la tara unde s-a nascut?
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 18
Certificatul actual este emis de statul Spaniol,si scrie pe el ca este nascuta in Romania.
Acum cind scriu asta imi dau seama ca poate nu am facut bine.
:roll:
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
la pct. 5 tara unde te-ai nascut - ai trecut Romania iar la 6 - tara eligibilitatii ai selctat Nu si ai ales Spania?
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 18
Da,exact.Am citit in formularul de ajutor pt a completa aplicatia,ca daca alegi la 6 alta tara decit aia in care te ai nascut va trebui sa explici acest lucru.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
Nu e o greseala asa mare... era poate mai mare daca alegeai la 5 Spania... se mai intampla astfel de erori ca a ta. Acum trebuie sa astepti pana in mai sa vezi daca sotia ta castiga...
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 18
Multumesc pentru raspuns si incurajare!
Norocul ar fi sa iasa aplicatia mea,sotia mea nu este adepta de a merge in USA,hahaha;asta cu loteria este un fix care mi a ramas din vremea cind locuiam in Romania. Ironia este ca limba spaniola,castellano, este foarte folosita in USA si ne ar fi de mult folos,am vazut multe oferte de lucru,in USA,in care cer sa vorbesti spaniola.Am citit pe forum de citeva cazuri in care familii si nu numai,care locuiau in Spania au cistigat si au plecat in USA de aici.E o decizie complicata,in care conteaza mult serviciul pe care il are cel in cauza.
Oricum,aici ne merge bine,copiii sint nascuti aici, sintem parte din comunitate,ne simtim acasa.
Mult noroc tuturor!
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 18
Revin cu ceva clarificari,in speranta ca v or folosi cuiva,poate chiar mie.
Intr o pagina am gasit urmatoarea traducere a formularului de aplicare.


In mod normal tara eligibilitatii este aceeasi cu tara in care v-ati nascut. Tara eligibilitatii NU are legatura cu tara in care va aflati/traiti in prezent. Daca v-ati nascut intr-o tara care nu este eligibila pentru aceasta editie a programului DV, va rugam sa consultati sectiunea Explicatii despre "Nativ al unei ţari care se califică" pentru a vedea daca exista o alta optiune in cazul dvs..

Solicitati eligibilitatea pentru tara in care v-ati nascut?
Da Nu
Daca nu, trebuie sa selectati tara pentru care solicitati eligibilitatea.

Asa cum a spus si Mihai,nu neaparat este o greseala.Numai ca odata selectat trebuie sa explici,argumentezi si demonstrezi pt ce ai facut aceasta alegere in formular.In concret sa ai un certificat de nastere emis de alta tara decit cea in care te ai nascut,fizic vorbind.
Asa inteleg eu alternativa pe care ti o da formularul.
Moderator
Registered: Oct 2007
Posts: 1556
In concret, situatia ta face parte din exceptii. Certificatul de nastere este emis de tara in care te nasti.
Din ce ai mentionat tu din formularul tradus, nu reiese ce ai inteles tu. Daca ai inca neclaritati, poti citi raspunsurile la intrebarile 1 si 2 din sectiunea Intrebari Frecvente din instructiunile oficiale.
http://www.loteria-vizelor.com/instructiuni-dv-2020-intrebari-frecvente-1-4/

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate