Calatorie in afara USA

Page: 1

Author Post
Member
Registered: Feb 2020
Posts: 1
Buna ziua,
Am o situatie interesanta si as vrea sa va cer o parere.
1. Eu sunt cetatean american.
2. Sotia mea a venit in USA ca turist, cu viza B1, si apoi ne-am casatorit.
3. Sotia mea si-a schimbat numele, preluand numele meu de familie, in urma casatoriei.
4. Sotia mea a primit Green Card.
5. Situatia ei curenta este: sotia are Pasaport Romanesc pe numele de domnisoara, si Green Card pe numele nou, de dupa casatorie.
6. Amandoi suntem in USA si dorim sa calatorim spre Romania. Dat fiind diferenta de nume intre cele doua documente:

Conteaza numele schimbat/diferenta de nume dintre Pasaport/Green Card?
Cum putem calatori in afara USA, spre Romania?
Ar trebui sa fim ingrijorati de o potentiala imposibilitate a sotiei mele de a putea calatori spre Romania, sau inapoi spre USA?
Care sunt documentele de calatorie necesare pentru intrare/iesire in Romania, si, respectiv, intrare/iesire USA? Este nevoie de pasaport?

Va multumesc anticipat.
Respectuos,
Alex B.
Member
Registered: Feb 2017
Posts: 45
Buna abigu, sotia trebuie sa isi schimbe pasaportul, pentru ca exista posibilitatea ca la reintrarea in SUA sa nu o lase sa intre in tara. In Romania o sa ii ceara pasaportul si greencardul pentru a vedea daca are documente legale care sa ii permita intrarea in US si pot si acolo sa se lege de discrepanta. Aveti un cosulat pe langa voi? Se poate face cerere de pasaport la ei si parca au si ceva la urgenta...altfel dureaza cam 6 saptamani eliberarea.
Member
Registered: May 2016
Posts: 5
Buna seara,

Eu nu am mai fost in SUA de 2 ani. am green card din 2017 , ce probleme as putea avea daca ma intorc in SUA dupa
acest timp.
VA MULTUMESC.
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 30
Singura...va fi ca nu vei mai putea intra.....
ps. faptul ca ai stat mai mult de 6 luni in afara US pt ei se traduce prin renuntarea la green card.
Member
Registered: Oct 2012
Posts: 18
Si mor cand vad asa ceva. Unii pe cat de usor obtin green cardu, pe-atat de usor il si pierd. Cand ai plecat din US nu te-ai interesat cat poti sta inafara fara sa ai probleme? Is curios cat ai stat in US ?!
Member
Registered: Apr 2018
Posts: 30
Ca sa fiu mai clar orice calatorie in afara Statelor Unite pentru o perioada indelungata (mai mare de 6 luni) poate fi interpretata ca si intentie de abandonare a rezidentei. Odata cu intrarea in SUA dupa o asemenea calatorie, vamesul poate efectua o investigatie cu scopul de a colecta dovezi suplimentare prin care sa dovedeasca abandonul. Persoanei in cauza i se poate oferi optiunea de a renunta la green card si de a se intoarce in Romania. In cazul in care aceasta optiune este acceptata, statutul de rezident permanent se pierde. In caz contrar, daca persoana doreste sa dovedeasca lipsa abandonului, o inspectie mai detaliata va fi efectuata in prezenta unui ofiter de la serviciul de imigrare. E important de retinut ca orice declaratii facute in prezenta acestui ofiter pot fi folosite in instanta pentru a dovedi abandonul. Totodata, persoana in cauza are dreptul de a refuza orice declaratie in absenta unui avocat.
Posesorii de green card care doresc sa paraseasca teritoriul SUA pentru o perioada de maxim 2 ani pot sa aplice si sa obtina un permis de re-intrare (formularul I-131 Application for travel document, reentry permit, refugee travel document or advance parole ce poate fi gasit la www.uscis.gov). Aplicatia pentru acest permis trebuie facuta inainte de calatorie iar valabilitatea este de 2 ani. Obtinerea permisului de reintrare si prezentarea acestuia la intoarcerea in SUA reprezinta o dovada a mentinerii rezidentei permanente. Tinand cont ca in cazul tau - magdut - la tine vorbim de peste 2 ani de zile....sansele sunt spre zero....asta in cazul in care nu ai vreun avocat dat naibii de bun si dovezi ultra solide in favoare ta...oricum e ultra complicat. pacat....

Page: 1

�2001-2021 LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate