Traieste, Munceste sau Invata in America ...

Traducerea instructiunilor oficiale de participare DV-2014  

- Instructiuni pentru programul Diversity Visa 2014 (DV-2014)

- Cerinte pentru participare

- Proceduri pentru inregistrarea participarii la DV-2014

- Informatii necesare pentru inregistrarea electronica

- Selectionarea aplicantilor

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (1-6)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (7-12)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (13-20)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (21-26)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (27-32)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (33-34)

- Lista tarilor care se califica in programul DV-2014, pe regiuni geografice

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE PARTICIPAREA LA PROGRAMUL DV

21. EXISTĂ VREO TAXĂ PENTRU PROGRAMUL E-DV?

Nu există nici o taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice. Solicitantii de vize DV trebuie să achite toate taxele de viză în momentul solicitării vizei si al interviului direct la casieria ambasadei sau consulatului SUA. Persoanele care îsi ajustează statutul în Statele Unite vor plăti taxele necesare direct către USCIS. Detalii referitoare la taxele DV si de solicitare de viză vor fi incluse împreună cu instructiunile oferite solicitantilor care au fost selectionati.

22. DACĂ SUNT SELECTIONAT SI SOLICIT O VIZĂ DV, DAR NU MĂ CALIFIC SĂ PRIMESC VIZĂ, MI SE POT RAMBURSA TAXELE DE VIZĂ?

Taxele de viză nu se pot rambursa. Solicitantii de vize DV trebuie să întrunească toate cerintele de viză, după cum sunt detaliate în instructiuni. Dacă Ofiterul Consular determină că un solicitant de viză nu îndeplineste cerintele pentru viză, sau dacă este ineligibil conform legii de imigrare a SUA pentru a primi o viză DV, Ofiterul Consular nu poate elibera viza, iar solicitantul de viză va pierde taxele de viză.

23. SUNT APLICANŢII DV ÎN MOD SPECIAL ÎNDREPTĂŢIŢI SĂ SOLICITE O DEROGARE DE LA SECŢIUNILE DE LEGE CARE INTERZIC ELIBERAREA UNEI VIZE SAU BENEFICIAZA DE UN REGIM SPECIAL PENTRU PROCESAREA CERERII DE DEROGARE?

Aplicanţii sunt supuşi tuturor secţiunilor de lege care interzic eliberarea vizei de imigrare, specificate in Legea de Imigrare şi Naturalizare a SUA (INA). Nu există prevederi speciale pentru obţinerea unei derogări de la secţiunile din lege, altele decât cele prevăzute de lege, nici proceduri speciale pentru cererile de derogare. Cateva dispozitii legale cu derogari generale ce privesc pe cei ce au rude apropiate ce sunt cetateni americani sau straini cu residenta permanenta legala, pot fi valabile si pentru aplicantii DV, dar datorita timpului restrans avut la dispozitie pentru tratarea aplicatiilor DV, este aproape imposibil ca aplicantii sa beneficieze de aceste dispozitii legale.

24. POT PERSOANELE CARE DEJA SUNT ÎNREGISTRATE PENTRU O VIZĂ DE IMIGRARE ÎN ALTĂ CATEGORIE SĂ SE ÎNSCRIE ÎN PROGRAMUL DV?

Da, astfel de persoane se pot înscrie în programul DV.

25. CÂT TIMP SUNT ÎNDREPTĂŢIŢI APLICANŢII SELECŢIONAŢI SĂ SOLICITE VIZE ÎN CATEGORIA DV?

Persoanele selectionate în cadrul programului DV-2014 sunt îndreptătite să solicite eliberarea vizei numai în timpul anului fiscal al Guvernului SUA 2014, care se desfăsoară de la 1 octombrie 2013 până la 30 septembrie 2014. Fără exceptie, toti solicitantii selectionati si eligibili trebuie să obtină vizele sau să îsi ajusteze statutul până la sfârsitul anului fiscal. Nu există posibilitatea de a transfera beneficiile DV în anul următor de către persoanele care nu obtin vize până la data de 30 septembrie 2014 (sfârsitul anului fiscal). De asemenea, sotii, sotiile si copiii care au statut derivativ conferit de înregistrarea în programul DV-2014 pot obtine vize în categoria DV numai în perioada dintre 1 octombrie 2013 si 30 septembrie 2014. Solicitantii care aplică peste hotare vor primi o înstiintare de programare de la Departament prin intemediul Entrant Status Check pe pagina de internet E-DV cu patru până la sase săptămâni înainte de data programată pentru interviu.

26. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SITUAŢIA ÎN CARE O PERSOANĂ SELECŢIONATĂ DECEDEAZĂ ?

Decesul unei persoane selecţionată în programul DV conduce la revocarea automată a cazului DV. Soţia/soţul sau copii care se calificau, nu mai sunt îndreptăţiţi pentru o viză DV, pentru acea înregistrare (înscriere).

 


* In aceste instrucţiuni, termenul “ţară” include ţările, sistemele economice şi alte jurisdicţii listate în mod explicit.

TOP      Index Instructiuni       prima pagina

Urmariti-ne si pe:

   

©2001-  LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate