Traieste, Munceste sau Invata in America ...

Traducerea instructiunilor oficiale de participare DV-2014  

- Instructiuni pentru programul Diversity Visa 2014 (DV-2014)

- Cerinte pentru participare

- Proceduri pentru inregistrarea participarii la DV-2014

- Informatii necesare pentru inregistrarea electronica

- Selectionarea aplicantilor

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (1-6)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (7-12)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (13-20)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (21-26)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (27-32)

- Intrebari frecvente despre participarea la programul DV (33-34)

- Lista tarilor care se califica in programul DV-2014, pe regiuni geografice

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE PARTICIPAREA LA PROGRAMUL DV

7. POT APLICA PENTRU ACEST PROGRAM PERSOANE AFLATE ÎN SUA?

Da, un aplicant se poate afla în SUA sau într-o altă ţară şi înregistrarea poate fi transmisă din SUA sau din străinătate.

8. ESTE UN APLICANT LIMITAT LA A TRIMITE NUMAI O SINGURĂ ÎNREGISTRARE (E-DV) ÎN PERIOADA DE ÎNREGISTRARE PENTRU DV?

Da, legea permite numai o singură înregistrare de către sau pentru fiecare persoană în cadrul fiecărei perioade de înregistrare. Persoanele care trimit mai mult decat o înregistre vor fi descalificaţi. Departamentul de Stat va folosi tehnologie avansată şi alte mijloace pentru a identifica persoanele care transmit înregistrări multiple în perioada de înregistrare. Aplicanţii care transmit mai mult decat o înregistre vor fi descalificaţi şi Departamentul de Stat va menţine în mod permanent o notă electronică a acestui fapt. Aplicanţii pot participa la program în fiecare an dar numai în perioada stabilită pentru înregistrare.

9. POT UN SOŢ ŞI SOŢIA SA SĂ TRANSMITĂ FIECARE CÂTE O ÎNREGISTRARE SEPARATĂ?

Da, un soţ şi soţia sa pot trimite fiecare câte o înregistrare dacă fiecare întruneşte criteriile de calificare. Dacă oricare din ei câstigă, celălalt este îndreptăţit la statut derivativ.

10. CE MEMBRI DE FAMILIE TREBUIE SĂ INCLUD PE FORMULARUL DE PARTICIPARE LA DV?

Înregistrarea dumneavoastră trebuie să includă soţul/soţia şi toţi copiii in viata necăsătoriţi şi care au vârsta sub 21 de ani, indiferent daca locuiesc sau nu cu petitionarul (aplicantul principal) sau daca intentioneaza sa acompanieze sau sa urmeze petitionarul în cazul în care acesta imigreaza în Statele Unite. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă în prezent sunteţi separaţi, cu exceptia situaţiei în care sunteţi separaţi legal (adică există un document eliberat de un tribunal referitor la separarea dvs. legală). Dacă sunteţi divorţaţi sau separaţi legal nu trebuie să includeţi fostul soţ/soţie in formularul de participare. Trebuie să includeţi TOŢI copiii in viata necăsătoriţi sub 21 de ani la momentul trimiterii aplicatiei dacă sunt copiii dumneavoastră naturali, copiii soţului/soţiei dvs., sau au fost adoptaţi legal în conformitate cu legile ţării dvs, cu exceptia cazului în care acesti copii sunt deja cetăteni americani sau rezidenti permanenti. Listaţi toţi copiii sub 21 de ani la momentul trimiterii aplicatiei, chiar dacă nu mai locuiesc cu dumneavoastră sau nu intenţionati să imigreze cu dvs. în cadrul programului DV. Nu trebuie sa includeti in aplicatie copiii care sunt deja cetăteni americani sau rezidenti permanenti.

Faptul ca aţi inclus în cererea de participare membrii de familie, nu înseamnă că ei trebuie să călătorească cu dvs. ulterior. Ei pot decide să rămână în urma. Totuşi, dacă includeţi pe cererea de viză de imigrare un dependent eligibil pe care aţi omis să îl includeţi în înregistrare de participare, cazul dumneavoastră va fi descalificat. Aceasta se aplică numai persoanelor care erau dependenţi la data la care a fost trimisă cererea de participare iniţială, nu la dependenţii dobândiţi la o dată ulterioară. Soţul/Soţia dvs. poate să transmită o înregistrare separată, chiar dacă el/ea este inclus(ă) în înregistrarea dvs. atât timp cât ambele înregistrări includ detalii despre toţi dependenţii din familia dvs. Vezi întrebarea 9 de mai sus.

11. POT SA INCLUD PE CEREREA DE PARTICIPARE E-DV PARTENERUL DE ACELASI SEX?

Nu, casatoriile între parteneri de acelasi sex nu sunt recunoscute de legea de imigrare din punctul de vedere al imigrarii in Statele Unite. Totusi, partenerul dumneavoastră poate trimite o înregistrare separata în programul DV dacă el/ea întruneste conditiile de calificare.

12. TREBUIE CA FIECARE APLICANT SĂ ÎŞI TRANSMITĂ PERSONAL ÎNREGISTRAREA SAU POATE ALTCINEVA ACŢIONA ÎN NUMELE SĂU?

Aplicanţii pot să îşi pregătească şi să transmită ei înşişi înregistrările sau altcineva poate face aceasta pentru ei. Indiferent dacă înregistrarea este transmisă direct de solicitant sau acesta beneficiază de asistenţă acordată de un avocat, prieten, rudă, etc., numai o înregistrare poate fi transmisă în numele fiecărei persoane şi persoana care urmează să fie înregistrată este singura responsabilă ca datele sa fie corecte şi complete. Toti solicitantii, inclusiv cei neselectionati, vor putea să verifice situatia înregistrării lor pe pagina de web oficială a programului DV www.dvlottery.state.gov la "Entry Status Check" (Verificarea Statutului Înregistrării), disponibil de la data de 1 mai 2013. Solicitantii trebuie să-si păstreze pagina de confirmare în asa fel încât sa poată verifica în mod independent starea propriei înregistrări.

 


* In aceste instrucţiuni, termenul “ţară” include ţările, sistemele economice şi alte jurisdicţii listate în mod explicit.

TOP      Index Instructiuni       prima pagina

Urmariti-ne si pe:

   

©2001-  LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate