Traieste, Munceste sau Invata in America …

Ne pregatim pentru DV-2022 (editia din 2020) – site-ul va fi actualizat in cateva zile cu informatiile de participare la editia din acest an a loteriei vizelor. Perioada de participare este 7 octombrie – 10 noiembrie 2020
NOUTATI
– 30 SEPTEMBRIE: Noutati DV-2022 – Perioada de trimitere a aplicatiilor este intre 7 Octombrie ora 19:00 in Romania si 10 Noiembrie 2020 ora 19:00 in Romania.
FOARTE IMPORTANT!!! Pentru a aplica in cadrul programului DV-2022, aplicantul principal TREBUIE SA AIBA PASAPORT! In formularul de participare trebuie introduse urmatoarele date obligatoriu: seria pasaportului, tara unde a fost emis si data expirarii. Cei care doriti sa aplicati si nu aveti pasaport, trebuie sa va duceti urgent sa va faceti pasaport. Aceste informatii sunt cerute doar pentru aplicantul principal, nu si pentru sot/sotie sau copiii care sunt adaugati ca dependenti.

IMPORTANT: Faptul ca ati fost selectionat în mod aleatoriu nu va garanteaza ca veti primi o viza. Selectionarea înseamna doar ca sunteti eligibil sa solicitati o viza DV si daca numarul dvs. de caz devine eligibil pentru procesarea finala, este posibil sa primiti o viza DV. Numai 55.000 de vize vor fi eliberate acestor solicitanti.
aplicaAPLICA ONLINE – din 7 octombrie 2020
instructiuniINSTRUCTIUNI DV-2022 – programul din anul 2020
fotoCERINTE FOTO – detalii despre fotografii
indrumariINDRUMARI PAS CU PAS – cititi inainte de a aplica
verificatorAJUTOR FOTOGRAFIE – din 6 octombrie 2020
formularTRADUCEREA FORMULARULUI – pentru programul din anul 2020
anunturiVERIFICARE DV-2021 – afla daca ai castigat
forumFORUM – sfaturi, pareri si opinii
Informatii utile pentru cei care aplica la loteria vizelor:

– pentru a aplica, aveti nevoie de un pasaport international valid la momentul trimiterii aplicatiei. Daca castigati si la momentul trimiterii aplicatiei pentru viza, numarul pasaportului este diferit, va trebui sa furnizati dovezi de ce s-a schimbat catre KCC inainte de a fi programati la interviul pentru viza. Va recomandam sa faceti o copie ligibila a pasaportului folosit pentru a aplica si sa o pastrati intr-un loc sigur alaturi de confirmarea ca aplicatia a fost trimisa cu succes.
– programul NACARA a fost scos din cadrul programului DV, astfel ca la aceasta editie numarul vizelor Diversity disponibile creste de la 50.000 la 55.000.
– se specifica in clar ca “Your entry may be disqualified or visa application refused if the photographs were not taken within the last six months, …” adica aplicatia poate fi descalificata sau cererea de viza refuzata daca fotografiile trimise nu au fost facute in ultimile 6 luni.
– se specifica in clar ca “Înregistrarea dvs. va fi descalificată sau viza va fi refuzată dacă fotografiile au fost modificate de oricare manieră, sau nu întrunesc specificaţiile cerute. Folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o deja pe cererea de înregistrare din anii trecuti, va duce la descalificare”
– se specifica in clar ca taxele de viza nu se pot rambursa (vezi Intrebarea 35).
– fotografia trebuie sa aiba dimensiunea de 600×600 pixeli. Dimensiunea imaginii in pixeli trebuie sa aiba forma patrata.
– verificarea statutului înregistrarii pentru DV-2022 prin Entrant Status Check se va face incepand cu data de 8 mai 2021.
– Formularul de participare:
— la punctul 14 optiunea “Casatorit” este impartita in 2 si anume: Casatorit/a si sotul/sotia mea NU este cetatean american sau rezident permanent american SI Casatorit/a si sotul/sotia mea ESTE cetatean american sau rezident permanent american. Dacă selectați pe cererea de înregistrare „căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție.
— la punctul 14 se specifica mult mai clar ca: Separat legal este o intelegere intre doi parteneri de cuplu care raman casatoriti dar care locuiesc separat, in urma unei decizii pronuntate de o instanta de judecata. Daca dvs. si sotul/sotia sunteti separati in mod legal, sotul/sotia nu este eligibil/a pentru a imigra cu statut derivativ in cadrul acestui program; cu toate acestea, va trebui sa includeti sotul/sotia in acest formular chiar daca planuiti sa divortati inainte de a aplica pentru o viza diversity. Omiterea adaugarii sotului/sotiei eligibil/e este motiv de descalificare.
— la punctul 15 se specifica mult mai clar urmatoarele: Numarul copiilor include toti copiii naturali, cei adoptati legal si cei vitregi, care sunt necasatoriti si au varsta sub 21 de ani in ziua in care trimiteti aplicatia. Trebuie sa includeti toti copii eligibili, chiar daca nu locuiesc cu dvs. sau nu intentioneaza sa aplice pentru viza cu statut derivativ. Omiterea adaugarii tuturor copiilor care se califica este motiv de descalificare. Daca copilul dvs. este cetatean american sau rezident permanent american, nu il/o adaugati in acest formular.

20 AUGUST 2020: “Visa Bulletin” anunta: 365 romani au castigat la DV-2021 (si 1.1565 din Moldova). Comunicatul oficial si mai multe detalii in sectiunile Stiri si Rezultate!
6 IUNIE 2020: Toti cei care au trimis aplicatii pentru loteria vizelor DV-2021 (2 octombrie – 5 noiembrie 2019) pot sa verifice online, incepand cu ora 19:00, daca aplicatia trimisa a fost selectata pentru a obtine o viza green card.
-> Ghid pentru verificarea in cadrul DV-2021 va indruma pas cu pas in procedura de verificare a selectarii aplicatiei.
-> In cazul in care ati pierdut numarul de confirmare, organizatorii ofera posibilitatea de a il recupera. Toata procedura se face online! Click aici pentru detalii