Verificare fotografii DV-2018.

***Oferta suspendata pana la data de 14 septembrie 2017***

Update 13.10.2016: Va rog sa trimiteti DOAR originalele pozelor, adica pozele brute din aparatul foto in format jpeg, inainte de a fi modificate in vreun fel si aduse la rezolutia 600×600 pixeli. Pozele pot fi facute la orice centru foto respectand cerinte mentionate mai jos. Voi verifica daca pozele corespund specificatiilor de compozitie si va voi trimite pozele pe care sa le atasati aplicatiei.

***Mentiune importanta: Incepand cu editia DV-2018, nu mai sunt acceptati ochelarii de vedere.

ATENTIE – Incepand cu editia DV-2017, se specifica in clar ca aplicatia poate fi descalificata sau cererea de viza refuzata daca fotografiile trimise nu au fost facute in ultimile 6 luni! In plus, pentru DV-2018 se mentioneaza foarte clar ca aplicatiile care contin poze trimise la editia precedenta – DV-2017, vor fi descalificate!

Daca optati pentru ca studioul foto sa va faca si incadrarea in rezolutia 600x600px pentru a respecta cerintele loteriei, avand in vedere experienta pe care am avut-o la editiile precedente,  va recomand sa cereti si originalele pozelor in format mare  1200x sau 1600x pixeli, in plus fata de ce va fac ei acolo. Majoritatea pozelor modificate in anii trecuti de catre centrele foto, nu au corespuns cerintelor loteriei. Pentru a evita inca un drum la centrul foto, cereti de la inceput originalele.

In urma micului experiment pe care l-am facut pe forum (detalii aici) am constatat ca majoritatea pozelor din cele trimise spre verificare nu corespund cerintelor impuse de organizatori, anume:
– distanta intre partea de sus, incluzand parul, pina in partea de jos, incluzand barbia, sa acopere intre 50% si 69% din suprafata totala a fotografiei
– inaltimea ochilor (masurata din partea de jos a fotografiei pina la nivelul ochilor) sa fie intre 56% si 69% din inaltimea totala a fotografiei.

Desi majoritatea erau facute la un studio foto pentru loterie, ele nu corespundeau cerintelor.

In concluzie m-am decis sa ofer consultanta pentru cei care doresc sa fie cat mai siguri ca poza trimisa cu formularul de participare la loterie, corespunde cerintelor de participare.

Ideea acestui site si a forumului care il insoteste este de a oferi gratis informatii celor ce doresc sa aplice gratuit la loteria vizelor. Asa este de 15 ani si asa va ramane atata timp cat va exista loteria vizelor.
Dar pentru ca ia ceva timp sa verific fiecare poza in parte, am decis ca acest serviciu sa il ofer in schimbul unei donatii de 2 euro/persoana. Suma primita o voi folosi pentru mentenanta acestui site + forum.

Asadar cine doreste sa profite de aceasta oferta, poate sa imi transmita pozele pe email la info@loteriavizelor.com dar nu inainte de a face donatia corespunzatoare numarului de persoane pentru care trimite pozele pentru verificat. Daca este 1 singura persoana – 2 euro, daca este o famile cu un copil – 6 euro (3 persoane=3 poze). Donatia se face prin intermediul PayPal si numai prin aceasta metoda. Nu am alta posibilitate.

Ce ofer:
 – pentru a salva timp, recomandarea mea este sa imi trimiteti doar poza “bruta”, neprelucrata de la fotograf (adica sa nu fie salvata deja cu dimensiunea de 600×600 pixeli), voi verifica daca poza initiala corespunde cerintelor, voi face eu incadrarea pentru a respecta dimensiunile cerute si va voi trimite poza rezultata. Daca nu corespunde cerintelor, va voi informa ce ar trebui sa faceti pentru ca poza sa fie buna. 

– in cazul in care aveti doar pozele in format 600×600 pixeli, le voi verifica daca corespund cerintelor si daca nu – va voi informa ce ar trebui sa faceti pentru ca pozele sa fie bune.

Pasii de urmat:
1. Aveti nevoie de o poza care sa respecte instructiunile oficiale. Daca nu aveti posibilitatea sa va faceti singuri pozele – este necesara o buna experienta in arta fotografica, recomandarea este sa mergeti la un fotograf cu cerintele imprimate pe hartie si sa ii spuneti cum doriti sa iasa fotografia.
Cerintele le gasiti aici:
Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale si Specificatii tehnice
Cerinte foto cu exemple

2. Apasati pe butonul “Donate” de mai jos pentru a efectua donatia prin intermediul PayPal.

3. Trimiteti-mi un mesaj email (info@loteriavizelor.com) cu poza care respecta cerintele specificate la pasul 1 pentru fiecare persoana pentru care doriti sa verific poza si pentru care ati efectuat donatia. Daca adresa email de pe care trimiteti pozele nu este aceeasi cu cea din contul PayPal, va rog sa specificati adresa email de unde ati trimis plata astfel incat sa imi fie mai usor sa identific pozele cu efectuarea donatiei.

In cel mai scurt timp veti primi un mesaj de la mine cu detalii despre poza/ele trimisa/e.

Va astept!