Traieste, Munceste sau Invata in America ...
VERIFICARE SELECTARE APLICATIE PENTRU DV-2013
Incepand cu programul DV-2010 se poate verifica online daca aplicatia a fost selectionata sau nu. Toti cei care au aplicat online folosind site-ul oficial de aplicare in perioada 04 octombrie 2011 si 5 noiembrie 2011, pot verifica pe baza confirmarii de primire a aplicatiei de catre organizatori si a altor informatii personale, daca aplicatia trimisa pentru editia DV-2013 a fost selectata de catre organizatori.
Daca nu ati aplicat personal si ati apelat la un intermediar, trebuie sa contactati intermediarul si sa ii cereti sa va furnizeze acest numar (mai jos aveti detalii despre acest numar de confirmare). Acest numar ar fi trebuit sa il aveti deja din partea intermediarului, ca o confirmare ca au trimis aplicatia in numele dvs.
Incepand cu 1 mai 2012 si pina in data de 30 septembrie 2013 se poate verifica daca aplicatia a fost selectata in cadrul programului DV-2013.

Pasii de urmat pentru verificare:

Pasul 1. Pentru a verifica daca aplicatia a fost selectata, aveti nevoie in primul rand de urmatoarele informatii:
- numarul de confirmare primit in momentul trimiterii aplicatiei. Daca aplicatia a fost trimisa cu succes (in 2011), in urma apasarii butonului "Submit Entry" din cadrul formularului de aplicare, ar fi trebuit sa primiti o pagina de confirmare asa cum este exemplul prezentat in partea stanga (click pe imagine pentru a o largi). Numarul de confirmare ("Confirmation Number") este alcatuit din 16 caractere, incepe cu 2013 si este urmat de alte 12 caractere, cifre si litere. Acest numar trebuie inscris cu exactitate la Pasul 3.
- numele de familie al aplicantului principal,
- anul de nastere al aplicantului principal.
Pentru a accesa pagina de verificare trebuie sa mergeti la adresa oficiala de participare la programul DV, si anume:

www.dvlottery.state.gov

unde veti vedea

2012 Entrant Status Check

Please click this link http://www.dvlottery.state.gov/ESC/ for DV-2012 Entrant Status Check.

2013 Entrant Status Check

Please check back at the link above on or after May 1, 2012 for Entrants who applied for DV-2013.

si urmariti linkul aferent editiei DV-2012, sau accesati direct link-ul paginii de verificare la...(urmati Pasul 2)
Pasul 2. Accesati urmatorul link:

http://dvlottery.state.gov/ESC/

unde veti vedea o pagina asemanatoare celei din stanga (click pe poza pentru a o largi). In aceasta pagina veti observa si un mesaj de atentionare conform caruia pagina este creata si poate fi vizualizata numai cu browserul Internet Explorer (IE) versiunea 7.0 sau mai mare. Daca folositi Mozilla Firefox, Opera sau alt browser, e recomandat sa schimbati si sa folositi numai versiunile de IE recomandate.

Dati click pe "Continue" si... (urmati Pasul 3)
Pasul 3. In aceasta pagina, ca cea prezentata in partea stanga - click pe ea pentru a o largi, veti introduce datele de care am vorbit la pasul 1. Si anume:
1 - Confirmation Number: introduceti exact codul de confirmare din 16 caractere, cel care incepe cu 2013 urmat de alte 12 caractere, cifre si litere (exemplu 20131O0DZWY3DOV9). El trebuie introdus intocmai, respectand literele mari/mici, 0 (cifra zero) sau O (litera O).
Exemple:
0 = Numarul Zero (Numarul Zero ingrosat: 20131O0DZWY3DOV9)
O = Litera "O" (Litera "O" ingrosata: 20131O0DZWY3DOV9)

2 - Last Name: introduceti numele de familie al aplicantului principal

3 - Year of Birth: introduceti anul de nastere al aplicantului principal. Numele si anul nasterii trebuie sa fie intocmai cu cele trimise in aplicatie.

4 - Authentication: Pentru a evita verificarile automate, a fost introdusa o verificare manuala ce necesita introducerea unui cod de la tastatura. Introduceti caracterele (cifre si/sau litere) exact in aceeasi ordine in care le vedeti, in spatiul liber. Daca codul de securitate afisat nu este destul de clar, puteti genera un alt cod prin apasarea patratelului din dreapta . Daca folositi aceasta optiune, introduceti noul cod generat.

Cand ati terminat, apasati pe butonul "Submit". (urmati Pasul 4) Daca ati introdus codul gresit, veti primi mesajul de eroare "Invalid Code Input: Incorrect CAPTCHA code entered. Please enter the correct CAPTCHA code as you see it appear above." si un nou cod va fi generat automat. Introduceti noul cod.

Cand ati terminat, apasati pe butonul "Submit". (urmati Pasul 4)
Observatie: Este foarte important sa introduceti datele exacte, cum au fost ele descrise la Pasul 3, deoarece sistemul nu este conceput pentru a sesiza erorile introduse pentru verificare. Pentru a avea un raspuns corect la Pasul 4, trebuie sa fiti absolut sigur ca toate informatiile introduse sunt exacte. In cazul in care, de exemplu, scrieti anul de nastere 1962 in loc de 1963, sau din numele de familie introdus lipseste o litera, veti primi mesajul ca aplicatia nu a fost selectionata. Deci mare atentie la datele introduse la Pasul 3.
Pasul 4. Momentul adevarului. Daca veti vedea mesajul "Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time. More entries will be selected in early October 2012, so please keep your confirmation information until at least that time." inseamna ca aplicatia trimisa pentru DV-2013 nu a fost selectionata (asa cum apare in partea stanga - click pe imagine pentru a o mari). In acest caz nu veti primi nici o alta corespondenta de la organizatori.

Daca credeti ca datele introduse nu au fost corect scrise la Pasul 3, sau pentru a verifica inca o data, puteti sa reluati procesul de verificare prin apasarea pe linkul "ESC Home Page" amplasat in josul paginii, dupa care veti fi redirectat catre pagina de la Pasul 2. De acolo, puteti urma din nou pasii descrisi.
In cazul in care veti vedea mesajul "Dear [numele dumneavoastra], You are among those randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2013 (October 1, 2012 to September 30, 2013). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Please retain this letter and take it with you to your visa interview...", inseamna ca aplicatia trimisa pentru DV-2013 a fost selectionata pentru o procesare ulterioara si va fi afisata o scrisoare care va contine informatii cu privire la pasii care trebuiesc urmati in continuare (asa cum apare in partea stanga, dar din motive de securitate, partile importante au fost mascate cu patrate de culoare neagra).

Dupa ce veti primi notificarea si prin email, organizatorii vor afisa o scrisoare ce va contine detaliile intalnirii cu informatii despre interviu.

Daca nu ati primit nici o instiintare prin email din partea organizatorilor si conform verificarii online sunteti informat ca ati fost selectat, organizatorii recomanda sa asteptati pana in data de 1 august 2012 inainte de a contacta centrul consular Kentucky.
Daca pana in data de 1 august 2012 nu ati primit un mesaj email cu confirmarea selectarii, puteti contacta organizatorii, Centrul Consular Kentucky, prin email la adresa kccdv@state.gov pentru detalii suplimentare.

Pentru alte detalii puteti vizita pagina web a Centrului Consular Kentucky (KCC) si puteti sa ii contactati si telefonic la numarul de telefon +1.606-526-7500 pentru a le semnala faptul ca aplicatia a fost selectata, conform verificarii online, dar ca nu ati primit nici o instiintare prin email.

intoarcere la prima pagina

*Imaginile folosite in prezentarea de mai sus, sunt preluate de pe site-ul oficial pentru participarea la loteria vizelor si sunt folosite doar in scop demonstrativ.

2001-  LoteriaVizelor.com - Toate drepturile rezervate