Programul Diversity Visa DV-2025 a inceput …

Au mai ramas

pana la terminarea perioadei de primire a aplicatiilor!

FOARTE IMPORTANT !!! Pastrati-va pagina de confirmare din momentul trimiterii aplicatiei online pana in luna septembrie 2025.
Solicitantii trebuie sa-si pastreze pagina de confirmare in asa fel incat sa poata verifica in mod independent starea propriei inregistrari. Incepand cu data de 4 mai 2024 veti putea verifica daca aplicatia a fost selectata sau nu.
Asa arata pagina de confirmare primita in urma trimiterii formularului de participare la loteria vizelor.

ATENTIE: Organizatorii recomanda sa folositi o versiune de browser actualizata atunci cand trimiteti aplicatia; este foarte probabil ca versiunile vechi de browser (de exemplu Internet Explorer 8) sa intampine probleme cu sistemul DV online.

SFAT: Cititi cu atentie toate instructiunile de participare pentru ca veti gasi multe informatii folositoare!
IMPORTANT 1: Furnizati o adresa de email la care aveti acces direct si la care, in continuare veti avea acces direct dupa ce KCC vor notifica persoanele selectionate in luna mai 2024. Daca veti castiga, KCC va va instiinta că informaţii specifice despre interviul pentru viza de imigrare sunt disponibile în Entrant Status Check. Deasemenea, este posibil ca extrageri ulterioare sa aiba loc pentru a se asigura ca se vor folosi toate vizele disponibile.
IMPORTANT 2: Inregistrarea va fi descalificata sau aplicatia pentru viza refuzata daca fotografiile nu sunt efectuate in ultimile 6 luni, au fost modificate de oricare maniera, sau nu intrunesc specificatiile din instructiunile de participare! In plus, la aceasta editie DV-2025 se specifica in clar: “Folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o pe cererea de înregistrare din anii trecuti, va duce la descalificare”! – “Do not submit a photograph older than six months or a photograph that does not meet all of the standards described below. Submitting the same photograph that you submitted with a prior year’s entry, a photograph that has been manipulated, or a photograph that does not meet the specifications below will make you ineligible for a DV.”
PENTRU A FI SIGURI CA POZA PE CARE DORITI SA O TRIMITETI RESPECTA CERINTELE – CITITI AICIInformatii utile pentru a aplica la DV-2025:

Solicitantii sunt încurajati sa nu astepte ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate conduce la intarzieri. Nici o înregistrare nu va fi acceptata dupa miezul zilei EST (GMT-5) de 7 noiembrie 2023 (ora 19:00 in Romania).

Cititi instructiunile DV-2025 cu atentie. Aplicantii vor fi descalificati daca nu completeaza formularul corect, il trimit incomplet sau daca trimit mai mult decat o aplicatie. Folositi acest link pentru a citi instructiunile oficiale in romana –
>> Traducerea instructiunilor de participare – Apasa aici

>> Traducerea formularului de participare pentru aplicantul principal – Apasa aici

Formularul de aplicare este format din 2 parti, o parte pentru aplicantul principal si o parte pentru familie – sot/sotie/copii daca acestia exista. Fiecare parte trebuie completata corect inainte de a trece la urmatoarea parte. Dupa ce toate partile au fost completate, aplicatia va fi trimisa la Centrul de Procesare KCC pentru editia DV-2025. Apasati pe link-ul urmator pentru a incepe procesul de aplicare –
>> Aplica Online – Apasa aici

>> Asa arata Formular trimitere prima parte DV-2025 + Formular trimitere a doua parte DV-2025 (doar pentru dependenti)


aplicaAPLICA ONLINE – din 4 octombrie 2023
instructiuniINSTRUCTIUNI DV-2025 – programul din anul 2023
fotoCERINTE FOTO – detalii despre fotografii
indrumariINDRUMARI PAS CU PAS – cititi inainte de a aplica
verificatorAJUTOR FOTOGRAFIE – daca ai nevoie
formularTRADUCERE FORMULAR – pentru DV-2024
anunturiVERIFICARE DV-2024 – afla daca ai castigat
forumFORUM – sfaturi, pareri si opinii
DE RETINUT: Faptul că aţi fost selecţionat în mod aleatoriu nu vă garantează că veţi primi o viză, sau chiar șansa de a solicita o viză sau de a programa un interviu de viză. Selecţionarea înseamnă doar că puteţi solicita o viză Diversity. Dacă numărul dvs. de caz devine eligibil pentru procesarea finală, este posibil să faceți o solicitare de viză și potențial să vi se elibereze o viză Diversity. Un număr maxim de 55.000 de vize pot fi eliberate unor astfel de solicitanţi
DE RETINUT! Notificarea câstigãtorilor selectionati în mod aleatoriu, NU se face prin e-mail. Notificãrile oficiale vor fi fãcute prin Verificarea Statutului Înregistrãrii disponibilã de la 4 mai 2024 pe pagina E-DV la dvprogram.state.gov. Departamentul de Stat American nu va timite prin postã celor selectionati scrisori de notificare. Dacã primiti un e-mail sau o scrisoare care vã anuntã cã sunteti selectionat, luati aminte cã acel mesaj nu este legitim. Numai dupã ce sunteti selectionat si dati curs instructiunilor disponibile prin Verificarea Statutului Înregistrãrii si începe procesarea dosarului dvs., puteti primi comunicãri prin e-mail care sã vã informeze asupra modificãrilor ce au loc pe Verificarea Statutului Înregistrãrii si sã vã atragã atentia sã verificati din nou aceastã paginã pentru a vedea noile informatii referitoare la aplicatia dumneavoastra. NU vi se va solicita sã trimiteti bani prin postã sau servicii ca Western Union. (vezi Intrebarea 32).

Puncte esentiale:


>> Numarul vizelor Diversity disponibile pentru editia DV-2025 este de 55.000.
>> Soţul/soţia care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie şi nu va putea primi viză. De aceea, dacă selectați pe cererea de înregistrare „căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție.
>> Copiii căsătoriţi şi copiii cu vârsta de peste 21 de ani la data la care completați cererea de înregistrare, nu se califică pentru programul DV. Acestia pot trimite aplicatii in numele lor, ca aplicanti principali.
>> Sunteţi puternic încurajat să accesaţi dvs. Entrant Status Check şi să nu vă bazaţi pe altcineva care să verifice în locul dumneavoastră şi care să vă informeze.
>> Pentru a imigra, persoanele selecționate în programul DV trebuie să poată fi admise pe teritoriul Statelor Unite.
Formularul electronic DS-260, Cererea de viză de imigrare și înregistrare ca rezident și ofițerul consular, în persoană, vă vor cere să răspundeți la întrebări care stabilesc eligibilitatea dvs. din punct de vedere al legii de imigrare americane. Aceste întrebări includ aspecte legate de încălcări ale legii și securității.
>> Nu transmiteți o fotografie veche. Transmiterea aceleiași fotografii folosite pe cererea de înregistrare din anii trecuti, va duce la descalificare.
>> Fotografiile sunt acceptate doar in formatul 600×600 pixeli.
>> Persoana fotografiată nu trebuie să poarte ochelari sau alte obiecte decorative care obturează faţa.
>> Dovezile referitoare la educaţie sau la experienţa profesională trebuie prezentate ofiţerului consular la data interviului pentru viza de imigrare.
>> Părinţii şi fraţii/surorile aplicantului principal nu se califică să primească vize DV ca dependenţi şi nu trebuie incluşi pe cererea de participare. Acestia pot trimite aplicatii in numele lor, ca aplicanti principali.
>> Dacă depăşiţi limita celor şaizeci de minute şi nu aţi trimis electronic cererea dvs. completată, orice informaţie existentă deja va fi eliminată. Sistemul elimină orice înregistrare parţială pentru a nu fi identificată accidental ca duplicat al unei cereri ulterioare, complete.
>> Departamentul de Stat NU vă va contacta pentru a vă înştiinţa că nu aţi fost selecţionat. Va trebui să folosiți Entrant Status Check pentru a verifica dacă ați fost selecționat.