Black Friday 2023
Citeste!Instructiuni Oficiale Loteria Vizelor DV-2025

Românii cărora li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu

Românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu, a transmis, joi 28.09.2023, Ambasada SUA, relatează Agerpres.

Misiunea diplomatică de la Bucureşti promovează un program de reînnoire a vizelor fără interviu cu scopul de a aproba „un număr record de vize pentru cetăţenii români eligibili în anul fiscal 2024”.

Acest program permite solicitanţilor cărora li s-au eliberat anterior vize să şi le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la ambasadă.

Solicitanţii de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să viziteze pagina „Reînnoire Viză” pentru a afla mai multe detalii despre criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu.

Pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu va propune solicitanţilor o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru reînnoirea vizelor. Solicitanţii eligibili vor fi rugaţi să tipărească pagina de confirmare „Fără Interviu” şi să depună documentele necesare la unul dintre birourile firmei de curierat din România.

Documentele necesare sunt: paşaport (cel valabil şi cel anterior), pagina de confirmare a formularului DS-160, fotografii recente, chitanţa pentru taxa de viză sau dovada plăţii, pagina de confirmare „Fără Interviu” şi documentele corespunzătoare în funcţie de categoria de viză solicitată.

Solicitarea vizei fără interviu – detalii de pe site-ul Ambasadei SUA in Romania

Următoarele categorii pot fi eligibile pentru solicitarea de viză fără interviu:

– Copiii cu vârsta sub 14 ani dacă un părinte deține o viză
– Persoanele care au împlinit 80 de ani și peste
– Persoanele care își reînnoiesc aceeași categorie de viză expirată în ultimii 4 ani sau pe cale să expire
– Persoanele care solicită pentru prima dată vize de lucru pe bază de petiție sau vize de studiu F, M sau J (academic) și care au călătorit anterior în SUA cu o viză sau cu o aplicație ESTA.

Pentru a verifica criteriile de eligibilitate pentru această opțiune, vă rugăm să vizitati pagina https://www.ustraveldocs.com/ro/ro/renew-visa/ pentru detalii suplimentare. Încurajăm solicitanții să folosească această opțiune dacă sunt eligibili. Dacă sunteti eligibili și totuși optați pentru varianta cu interviu, ne vom regăsi în imposibilitatea de a aproba programări în regim de urgență.

ATENȚIE: Pentru a solicita o viză prin varianta fără interviu TREBUIE să fiți prezenți fizic în România, inclusiv copiii cu vârsta sub 14 ani. Dacă nu aveți permis de ședere în România și programați un interviu, copiii TREBUIE să fie prezenți în țară la momentul interviului.

Important pentru solicitanții care nu au permis de ședere în România:

Pentru cetățenii străini care nu au permis de ședere în România și care aleg să solicite o viză la București nu vom putea prioritiza programarea interviului sau procesarea vizei ca urmare a călătoriei de urgență . Nu putem garanta procesarea vizei într-un anumit interval de timp. Vom depune toate eforturile să procesăm solicitările de viză în timp util. Copiii cu vârsta sub 14 ani nu trebuie să fie prezenți la interviu, dar TREBUIE să fie prezenți fizic în România la momentul procesării vizei. Nu putem accepta solicitări de viză fără interviu pentru cetățeni care nu au permis de ședere în România.

Scopul călătoriei precum și alte elemente vor determina tipul de viză necesar, conform legislației americane. În calitate de solicitant de viză trebuie să demontrați că îndepliniți toate criteriile pentru a obține tipul de viză pe care îl solicitați.

Surse:
g4media.ro
Ambasada SUA in Romania