Black Friday 2023
Citeste!Instructiuni Oficiale Loteria Vizelor DV-2025

Atentie la frauda! Mesaje email care va fura identitatea

Zilele trecute, un abonat al paginii de FB Loteria Vizelor, mi-a adus la cunostinta ca a primit un mesaj fraudulos pe adresa de yahoo.

Intentia de frauda se vede cu ochiul liber, probabil chiar si de cei mai putin experimentati cu lucrul la calculator si mesajele prin email.

Ce trebuie retinut si este foarte important!!! -> Departamentul de Stat nu va înștiința persoanele selecționate prin email!
Singura modalitatea de a afla daca ati fost selectat si detalii despre documentele cerute si despre interviu, pot fi aflate DOAR ONLINE accesand pagina de web E-DV la Entrant Status Check si introducând numărul unic de confirmare păstrat în urma înregistrării online pentru programul DV.

SINGURUL TIP DE MESAJ OFICIAL PE CARE IL PUTETI PRIMI PRIN EMAIL ESTE SA FITI INFORMAT CA O MODIFICARE A FOST EFECTUATA SI CA TREBUIE SA MERGETI ONLINE SA VERIFICATI DETALIILE!

Sa revenim la mesajul fraudulos – Cateva detalii care ar trebui sa va indice ca ati primit un mesaj SCAM:
– adresa de unde este trimis mesajul – us-visa @ state.usa .com – FALS! Toate site-urile oficiale guvernamentale americane au terminatia .gov (exemplu – travel.state.gov);
– partea de inceput, adresarea… “Dear < adresa de email >“… FALS! Practic mesajul este trimis unei adrese de email si nu unei persoane;
– destinatarul este trimis sa descarce un formular .pdf DS-230 gazduit pe un cont Google – FALS!; asa cum am mentionat mai sus, daca primiti un mesaj oficial nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa accesati site-ul oficial dvprogram.state.gov unde veti gasi informarile oficiale de la Departamentul de Stat American;
– in documentul pdf se cere sa trimiteti copie dupa pasaport, poze si formularul DS-230 – FALS! NU TRIMITETI NICIODATA COPII DUPA ACTE OFICIALE LA ADRESE NECUNOSCUTE!
– adresa unde se doreste trimiterea tuturor documentelor – nvc @ mail-on .us – FALS! Toate site-urile oficiale guvernamentale americane au terminatia .gov (exemplu – travel.state.gov).

Daca observati astfel de erori, nu dati click pe nici un link din acest tip de mesaj – puteti sa va pierdeti toate datele din telefon/pc/laptop si/sau informatii esentiale sa va fie furate! Raportati-l ca SPAM si eventual puteti sa raportati primirea de mesaje nesolicitate si frauda – detalii in raspunsul la intrebarea 37 din Instructiuni.

Acest tip de mesaj este mai mult decat SCAM, este IDENTITY THEFT – prin trimiterea documentelor cerute, persoane rau intentionate doresc sa va fure identitatea.

Acesta este mesajul trimis:
atentie la frauda loteria vizelor

Acesta este documentul pdf:

Atentie la mesajele pe care le primiti!!!
Nu trimiteti prin email nici o informatie personala si nu efectuati plati catre persoane pe care nu le cunoasteti!

Legat de plata, in cadrul procesului de obtinere a unei vize DV, daca sunteti selectat si chemat la interviu, va trebui să plătiţi toate taxele de viză în momentul solicitării vizei şi al interviului, direct la casieria Ambasadei sau Consulatului S.U.A.

RETINETI!
Notificări oficiale despre selecţie se vor face DOAR prin Verificarea Statutului Înregistrării disponibil pe pagina E-DV la adresa dvprogram.state.gov. Departamentul de Stat nu trimite celor selecţionaţi înştiinţări prin poştă sau e-mail. Orice notificare prin e-mail sau prin poştă care vă anunţă că aţi fost selecţionat să primiţi o viză DV nu vine din partea Departamentului de Stat şi nu este legitimă. Orice comunicare e-mail pe care o veţi primi din partea Departamentului de Stat vă va direcţiona către pagina Verificării Statutului Înregistrării pentru noi informaţii despre solicitarea dvs. Departamentul de Stat nu vă va cere niciodată să trimiteţi bani prin poştă sau prin orice alt serviciu de livrare, cum ar fi Western Union.