Greseli frecvente.

Aici sunt prezentate citeva greseli frecvente pe care trebuie sa le evitati:

– trimiteti aceeasi fotografie pe care ati trimis-o si la editiile precedente a loteriei vizelor;

– scrieti numele de familie in locul numelui mic. Pentru a evita aceasta greseala, aici gasiti traducerea formularului;

– trimiteti o singura aplicatie in loc de doua -> Regulamentul programului permite fiecarei familii (sot, sotie si copii – daca exista) sa trimita pana la doua aplicatii, cate una pentru fiecare sot. Nu este obligatoriu sa trimiteti doua aplicatii, dar doua aplicatii au mai multe sanse de reusita decat una singura;

– trimiteti o fotografie* mai mica decat este standardul. Aveti in vedere ca fotografia dvs. TREBUIE sa fie digitala in formatul .jpg;

– punctul 8 din formular se refera la numele (a) si adresa (b, c este in continuarea lui b, daca nu ajunge spatiul de la b) pe care doriti sa primiti corespondenta din partea organizatorilor in cazul in care veti cistiga. Practic, aici trebuie trecute numele si adresa unde locuiti si unde doriti sa primiti corespondenta pe numele dvs. Probabilitatea de a primi ceva prin posta, este destul de mica, avand in vedere ca tot procesul se desfasoara online, doar pentru interviu va trebui sa va deplasati la un consulat/ambasada americana.;

– nu lasati pana in ultima saptamana decizia de a aplica la loterie; datorita volumului mare de aplicatii primite in aceasta ultima perioada, este posibil sa primiti erori din partea paginii web care gazduieste formularul de inscriere;

– in cazul in care primiti acest mesaj: “Please Try Again. Due to volume of traffic to the 2025 Diversity Visa program (DV-2025) web site, your application could not be processed at this time. Please try your application again later. Your input up to now has not been stored, so your application will NOT be counted as a duplicate.”, mai incercati. Sunt momente cand sistemul este blocat din cauza numarului mare de aplicanti. Avand in vedere ca se fac aplicatii din toata lumea, cu fusuri orare diferite, nu exista o anumita perioada “proprice” in timpul zilei pentru a aplica;

– folositi alfabetul englez pentru a completa aplicatia, in America de Nord nu exista diacriticile limbii romane;

– in momentul cand completati aplicatia pentru participare la loteria vizelor precum si in momentul cand completati formularul pentru viza DS-260, in cazul in care veti fi selectat, va trebui sa completati exact cu situatia in care va aflati. Avand in vedere ca interviurile vor incepe in luna octombrie 2024, se poate ca situatia dvs. sa se schimbe. Chiar daca ati trimis formularul DS-260, in cazul in care situatia dvs. civila se schimba, va trebui sa anuntati ambasada americana si sa actualizati acest formular.

Pentru a evita orice greseala posibila, de aici puteti descarca versiunea integrala a regulamentului de participare la DV-2025 in limba engleza, in format PDF.

*Inregistrarea de participare va fi descalificata daca nu sunt atasate toate fotografiile cerute. Fotografiile recente ale aplicantului si ale sotiei/sotului si ale fiecarui copil pana in 21 de ani, inclusiv toti copiii naturali la fel ca si cei adoptati legal si copiii vitregi, exceptand copiii care sunt deja cetateni americani sau rezidenti permanenti, chiar daca acestia nu mai locuiesc cu aplicantul sau nu doresc sa emigreze, trebuie sa fie transmise electronic in momentul completarii formularului. Fotografiile de grup sau de familie nu vor fi acceptate; trebuie sa existe cate o fotografie separata pentru fiecare membru de familie. Fiecare aplicant, sotul/sotia sa si fiecare copil va avea nevoie de un fisier creat cu ajutorul computerului care sa contina fotografia (imaginea) sa digitala, fisier care va fi transmis Online in momentul inregistrarii. Fisierul cu fotografia digitala poate fi obtinut fie prin fotografiere cu o camera digitala, fie prin scanarea unei fotografii obisnuite folosind un scanner digital. Daca fotografiile nu intrunesc urmatoarele specificatii, inregistrarea de participare va fi descalificata:

 • Fisierul cu fotografia digitala trebuie sa fie in formatul JPEG (extensia fisierului: .jpg).
 • Imaginea trebuie sa fie OBLIGATORIU COLOR.
 • Daca se face o noua fotografie digitala, ea trebuie sa aiba o rezolutie de 600 pixeli inaltime x 600 pixeli latime.
 • Daca se scaneaza o fotografie obisnuita, aceasta trebuie sa indeplineasca criteriile de culoare si compozitie. Ea trebuie scanata la o rezolutie de 300 puncte per inch (dpi). In cazul in care este necesara schimbarea rezolutiei fotografiei scanate, puteti folosi programul Microsoft Photo Editor.
 • Marimea maxima acceptata a imaginii va fi de 240 kilobytes (240 KB).
 • Aplicantul, sotia/sotul sau copilul acestuia trebuie sa priveasca obiectivul in fata; capul persoanei fotografiate nu trebuie sa fie inclinat spre spate, în fata sau lateral si trebuie sa fie intre 50% si 69% din inaltimea fotografiei.
 • Fotografia trebuie sa aiba un fundal neutru, deschis la culoare. Fotografiile avand un fundal intunecat sau cu model incarcat nu vor fi acceptate.
 • Fotografiile in care fata persoanei fotografiate nu este bine focalizata, nu vor fi acceptate.
 • Fotografiile in care persoana fotografiata poarta palarie sau ochelari sau în care fata persoanei este în obscuritate, indiferent de motiv, nu vor fi acceptate.
 • Fotografiile in care aplicantii poarta capul acoperit sau plalarii, sunt acceptabile doar datorita convingerilor religioase si chiar si atunci acestea nu trebuie sa ascunda nici o portiune a fetei solicitantului.
 • Fotografiile aplicantilor cu accesorii tribale sau de alt fel pentru cap, care nu sunt in mod specific religioase prin natura lor, nu sunt acceptabile. Fotografiile personalului militar, aviatic sau de alt fel care poarta palarii ale uniformei respective, nu se accepta.

Pentru detalii complete in legatura cu caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca fotografia trimisa (inclusiv exemple de fotografii care se incadreaza sau nu cerintelor), puteti consulta sectiunea de Cerinte foto.

Pentru a fi siguri ca poza respecta cerintele impuse, puteti apela la serviciul de verificare poze pentru loteria vizelor.