Verificare fotografii DV-2025.
*** Oferta suspendata pana la data de 30 septembrie 2024 ***

IMPORTANT: Va rog sa trimiteti DOAR originalele pozelor, adica pozele brute din aparatul foto in format jpeg, inainte de a fi modificate in vreun fel si aduse la rezolutia 600×600 pixeli. Pozele din aparatul foto sunt dreptunghiulare, camera foto nu poate face poze patrate! Pozele pot fi facute la orice centru foto respectand cerinte mentionate mai jos (mai putin partea cu dimensiunea de 600×600 pixeli). Daca pozele corespund specificatiilor de compozitie, le voi incadra si va voi trimite pozele pe care sa le atasati aplicatiei.

***Mentiune importanta: Incepand cu editia DV-2018, nu mai sunt acceptati ochelarii de vedere.

ATENTIE – Incepand cu editia DV-2017, se specifica in clar ca aplicatia poate fi descalificata sau cererea de viza refuzata daca fotografiile trimise nu au fost facute in ultimile 6 luni! In plus, pentru DV-2024 se mentioneaza foarte clar ca aplicatiile care contin poze trimise la editiile precedente, vor fi descalificate!

Acest serviciu este oferit cu regularitate din anul 2013. Pe parcursul anilor, la fiecare editie am constatat ca majoritatea pozelor din cele trimise spre verificare nu corespund cerintelor impuse de organizatori, anume:
– distanta intre partea de sus, incluzand parul, pina in partea de jos, incluzand barbia, sa acopere intre 50% si 69% din suprafata totala a fotografiei
– inaltimea ochilor (masurata din partea de jos a fotografiei pina la nivelul ochilor) sa fie intre 56% si 69% din inaltimea totala a fotografiei.

Desi majoritatea erau facute la un studio foto ce pretindea ca se ocupa si cu poze pentru loterie, ele nu corespundeau cerintelor.

[Observatie: Practica ultimelor 10 editii mi-a confirmat an de an ca studiourile foto nu dau importanta detaliilor cerute in cadrul acestui program. Desi li se spune foarte clar ce sa nu faca, ei continua sa sustina ca stiu ce fac si fac prost!]

In concluzie, m-am decis sa ofer consultanta pentru cei care doresc sa fie cat mai siguri ca poza trimisa cu formularul de participare la loterie corespunde cerintelor de participare.

Ideea acestui site si a forumului care il insoteste este de a oferi gratis informatii celor ce doresc sa aplice gratuit la loteria vizelor. Asa este de 23 de ani si asa va ramane atata timp cat va exista loteria vizelor.
Dar pentru ca ia ceva timp sa verific fiecare poza in parte, am decis ca acest serviciu sa il ofer in schimbul unei donatii de 2 euro/persoana. Suma primita o voi folosi pentru mentenanta acestui site + forum.

Asadar, cine doreste sa profite de aceasta oferta, poate sa imi transmita pozele pe email la info@loteriavizelor.com dar nu inainte de a face donatia corespunzatoare numarului de persoane pentru care trimite pozele pentru verificat. Daca este 1 singura persoana – 2 euro, daca este o famile cu un copil – 6 euro (3 persoane = 3 poze). Donatia se face prin intermediul PayPal si numai prin aceasta metoda. Nu am alta posibilitate.

Ce ofer:
– voi verifica daca poza bruta corespunde specificatiilor de compozitie,
– voi face incadrarea pentru a respecta dimensiunile cerute,
– voi trimite poza rezultata pentru a o atasa aplicatiei.
Daca poza trimisa nu corespunde cerintelor, va voi informa ce ar trebui sa faceti pentru ca poza sa fie buna.

*NU alterez pozele si nu fac modificari de compozitie asupra pozelor trimise. Pozele modificate in acest fel (de oricine le face) duce la anularea aplicatiei care le contin! Aveti doar o oportunitate pe an – nu va jucati cu sansa de a participa la programul DV din acest an.

Daca optati pentru ca studioul foto sa va faca si incadrarea in rezolutia 600x600px pentru a respecta cerintele loteriei – NU RECOMAND ACEASTA VARIANTA, avand in vedere experienta pe care am avut-o la editiile precedente,  va recomand sa cereti si originalele pozelor in format mare  1200x sau 2600x pixeli, in plus fata de ce va fac ei acolo. Majoritatea pozelor modificate in anii trecuti de catre centrele foto, NU AU CORESPUNS cerintelor loteriei. Pentru a evita inca un drum la centrul foto, cereti de la inceput originalele! Ca o exceptie, in cazul in care aveti doar pozele in format 600×600 pixeli, le voi verifica daca corespund cerintelor si daca nu – va voi informa ce ar trebui sa modificati pentru ca pozele sa fie bine facute.

Pasii de urmat:
1. Aveti nevoie de o poza care sa respecte specificatiile de compozitie oficiale. Daca nu aveti posibilitatea sa va faceti singuri pozele – este necesara o buna experienta in arta fotografica, recomandarea este sa mergeti la un fotograf cu specificatiile de compozitie imprimate pe hartie si sa ii spuneti cum doriti sa iasa fotografia. Orice fotograf de la orice studio foto va poate face aceasta fotografie. Cereti originalul (fotografia bruta in format .jpg) in care apareti de la brau in sus. Daca va ofera si optiunea sa incadreze poza pentru loterie, luati-o ca un bonus.
Cerintele le gasiti aici:
Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale
Cerinte foto cu exemple

2. Apasati pe butonul “Donate” de mai jos pentru a efectua donatia prin intermediul PayPal.
E posibil ca butonul sa nu mearga pe telefoanele cu iOS. Va rog incercati pe telefoanele cu Android sau de pe desktop/laptop.

3. Trimiteti-mi un mesaj email la info@loteriavizelor.com cu poza care respecta cerintele specificate la pasul 1 pentru fiecare persoana pentru care doriti sa verific poza si pentru care ati efectuat donatia. Daca adresa email de pe care trimiteti pozele nu este aceeasi cu cea din contul PayPal, va rog sa specificati adresa email de unde ati trimis plata astfel incat sa imi fie mai usor sa identific pozele cu efectuarea donatiei.

In cel mai scurt timp veti primi un mesaj cu detalii despre pozele trimise.

Va astept!