Instructiuni pas cu pas.

Procesul de aplicare este simplu si pe intelesul tuturor. Tot ceea ce aveti de facut este sa cititi cu atentie toti pasii descrisi in continuare. Dupa ce ati citit si ce este mai IMPORTANT, puteti aplica Online pentru a participa la Loteria Vizelor. Pentru DV-2025, perioada de participare este 4 octombrie – 7 noiembrie 2023 iar adresa site-ului unde se primesc aplicatiile este dvprogram.state.gov. Formularul de participare este accesibil numai in perioada mentionata.

1. NU trimiteti aplicatia prin posta. Aplicatiile trimise pe aceasta cale vor fi descalificate. Singura posibilitate de a aplica este Online prin Internet.

2. Cititi cu foarte mare atentie Instructiunile de aplicare la Loteria Vizelor DV-2025, pentru ca in fiecare an sunt aduse completari de care trebuie sa tineti cont in momentul cand aplicati online.

3. Pentru fiecare membru de familie inclus in aplicatie trebuie sa incarcati o fotografie in formatul impus. Fotografia trebuie sa fie recentă, realizată în ultimele șase luni de zile. Nu transmiteți o fotografie veche. Transmiterea aceleiași fotografii folosite pe cererea de înregistrare din anii trecuti, va duce la descalificare.

4. Completati formularul Online la adresa precizata mai sus, sau direct aici – mod securizat. Formularul este structurat in 2 parti, prima se refera la aplicantul principal si cea de a doua la dependenti (sot/sotie/copii), daca acestia exista. Timpul estimat pentru completarea formularului este de 30 minute. Inainte de a trimite formularul, fiti siguri ca toate campurile au fost completate si pozele au fost atasate corespunzator fiecarei persoane incluse in aplicatie.

5. Dupa completarea corecta a formularului, in momentul trimiterii aplicatiei, veti vedea un mesaj de confirmare din partea organizatorilor ce va cuprinde numele dumneavoastra si un numar unic de confirmare alcatuit din 16 caractere alfa-numerice (in acest an, primele 4 cifre ale numarului sunt 2025).
ACEST NUMAR TREBUIE RETINUT/PASTRAT CEL PUTIN PANA IN LUNA SEPTEMBRIE 2025

Incepand cu DV-2010, in urma trimiterii cu succes a aplicatiei primiti si un numar de confirmare personalizat (numar unic de confirmare). Acest numar trebuie retinut, notat sau puteti sa imprimati aceasta confirmare utilizand functia Print a browser-ului pe care il folositi (pentru a intelege de ce este necesar sa retineti acest numar de confirmare, consultati sectiunea Verificare selectare aplicatie). Incepand cu 4 mai 2024 si pana in data de 30 septembrie 2025, la aceeasi adresa web de la care se trimite aplicatia, se va putea verifica pe baza numarului de confirmare personalizat si a informatiilor personale daca aplicatia a fost selectata. Pentru DV-2025, verificarea online va fi singura posibilitatea de a afla daca aplicatia a fost selectata sau nu. Cei ce sunt selectati vor fi trimisi catre o pagina de confirmare a selectarii lor si vor primii toate instructiunile necesare in legatura cu procesarea dosarului pentru obtinerea vizei. Invitatia la interviu, pentru cei selectionati si care se califica pentru a obtine viza, va fi confirmata tot online la aceeasi adresa web si pe baza acelorasi informatii (codul unic de confirmare, numele de familie, anul nasterii). De aceea, este FOARTE IMPORTANT sa retineti acest numar pana cel mai devreme luna septembrie 2025. Aceasta confirmare va aparea o singura data, in momentul cand aplicatia a fost trimisa cu succes.

Exemplu: Confirmare primita pentru DV-2021 (numarul de confirmare va fi unic pentru fiecare aplicant principal in parte)

In acest moment, veti sti ca formularul a fost primit de catre organizatori. NU trebuie sa mai aplicati din nou, pentru ca daca veti trimite inca o aplicatie, toate aplicatiile cu numele dumneavoastra vor fi descalificat impreuna cu dependentii trecuti in aplicatie.

ATENTIE! Faptul ca ati primit un numar de confirmare nu inseamna ca poza corespunde in totalitate cerintelor sau ca datele introduse sunt corecte. Verificarea lor nu se face instantaneu. De aceea este important sa cititi toate instructiunile inainte, sa fiti siguri ca pozele respecta cerintele tehnice si de compozitie si sa va pregatiti toate datele necesare inainte de a incepe completarea formularului de participare la loterie. Dupa ce ati primit numarul de confirmare, nu se mai poate efectua nici o modificare asupra aplicatiei.

6. Multi aplicanti fac greseli minore, riscand sansa de a participa la Loterie si de a castiga. Cititi cum puteti evita aceste greseli frecvente.

IMPORTANT!

1. O familie (sot, sotie, copii) pot trimite DOUA aplicatii, cate una pentru fiecare sot daca fiecare se califica.

2. Tineti minte urmatoarele:
– sansa de a castiga este direct proportionala cu numarul de aplicatii calificate in perioada de primire a aplicatiilor in SUA;
– adresa de contact pe care o specificati in formular (la punctul 9b – c fiind in continuarea lui b, daca spatiul nu ajunge) este adresa la care veti primi in viitor toata corespondenta din partea organizatorilor Loteriei Vizelor;
– aceasta aplicatie nu este o garantie ca veti primi viza de rezidenta permanenta;
NU exista nici o taxa de participare in cadrul Loteriei;
– nu va exista nici o lista a castigatorilor. Pentru a verifica daca aplicatia a fost selectionata sau nu, trebuie sa verificati online pe site-ul organizatorilor pe baza numarului unic de confirmare a primirii aplicatiei. In cazul in care veti castiga, in momentul verificarii online veti fi trimis catre o pagina web de confirmare unde veti gasi si instructiuni suplimentare pentru cererea de viza, inclusiv informatii despre taxele pe care le implica imigrarea in SUA;
– faptul ca ati fost selectat in urma trimiterii acestei aplicatii, nu este o garantie ca veti primi viza de rezidenta permanenta. Trebuie sa urmati instructiunile primite imediat cum ati aflat ca sunteti selectat incepand cu data de 4 mai 2024, sa trimiteti informatiile cerute, sa participati la interviu, sa platiti taxele cerute la consulat si daca veti fi aprobat in urma interviului, vi se va elibera viza green card;
– nu vor fi trimise scrisori de confirmare prin posta normala sau e-mail, nici pentru cei care au fost selectati si nici pentru cei care nu au fost selectionati.

Va dorim SUCCES!

In momentul cand aplicati, formularele se transmit electronic Online prin Internet la Departamentul de Stat American. Fiecare aplicant va vedea la sfarsitul completarii formularului un mesaj de confirmare a primirii de catre organizatori a aplicatiei.