Selectia castigatorilor.

”Diversity Immigrant Visa – U.S. Green Card Lottery”, disponibilizeazã 55.000 de vize de rezidenta permanentã (green card) in America pe an pentru persoanele care întrunesc conditiile impuse de acest program.

In fiecare an, in cadrul Loteriei sunt selectate aproximativ 100.000 aplicatii ca fiind castigatoare, desi numai 55.000 vize de emigrare urmeaza sa fie acordate. Avand in vedere ca nu toti castigatorii vor obtine viza din cauza ca nu indeplinesc cerintele sau nu aplica in perioada stabilita, Centrul National selecteaza un numar mai mare de aplicatii pentru a fi siguri ca toate cele 55.000 vize vor fi acordate. Ca urmare a acestui fapt, multe persoane sunt surprinse sa afle ca nu au primit viza desi au fost anuntate ca au fost selectate castigatoare in cadrul Loteriei Vizelor.

La Centrul Consular Kentucky, toate aplicatiile primite vor fi separate pe fiecare din cele sase regiuni geografice si vor fi numerotate individual, dupa ce au fost validate. Dupa incheierea perioadei de inregistrare a solicitarilor, un computer va selectiona aleatoriu aplicatii din toate aplicatiile primite pentru fiecare regiune geografica. Nu are nici o importanta daca aplicatia este primita la inceputul sau la sfarsitul perioadei de inregistrare; toate aplicatiile primite in perioada stabilita pentru inregistrare vor avea sanse egale sa fie selectionate in cadrul fiecarei regiuni.

Cand o aplicatie a fost selectionata, solicitantul va fi anuntat ca a fost selectat prin intermediul optiunii de Verificare a Starii Aplicatiei online (Entry Status Check), ce va fi disponibila incepand cu data de 4 mai 2024 pe site-ul E-DV aflat la adresa dvprogram.state.gov Cei ce au fost selectionati vor fi trimisi catre o pagina de confirmare a selectionarii lor in cadrul DV-2025 si vor primi instructiuni suplimentare pentru cererea de viza, inclusiv informatii despre taxele pe care le implica imigrarea in SUA. Programarea la interviu se va face cu aproximativ patru-sase saptamini inaintea sustinerii efective a interviului. Instiintarea pentru a se prezenta la interviu se va face tot online, la acceasi adresa a E-DV. Interviurile vor incepe la inceputul lunii octombrie 2024. (detalii despre Completarea formularului DS-260 si Interviul pentru viza)

Centrul Consular Kentucky va continua procesarea cazurilor pana ce toti cei selectionati sunt informati in vederea sustinerii interviurilor pentru viza la birourile consulare ale SUA sau pana ce pot aplica pentru ajustarea statutului la un birou al Serviciului de Imigrare si Naturalizare in SUA (Bureau of Citizenship and Immigration Services).

Pentru a imigra, persoanele selecționate în programul DV trebuie să poată fi admise pe teritoriul Statelor Unite. Formularul electronic DS-260, Cererea de viză de imigrare și înregistrare ca rezident și ofițerul consular, în persoană, vă vor cere să răspundeți la întrebări care stabilesc eligibilitatea dvs. din punct de vedere al legii de imigrare americane. Aceste întrebări includ aspecte legate de încălcări ale legii și securității.

Persoanele care nu au fost selectate NU vor fi anuntate. Toate persoanele care au aplicat pentru DV-2025 pot verifica DOAR online daca aplicatia lor a fost selectionata sau nu, astfel ca toate instructiunile ce trebuiesc urmate de cei care au fost selectionati vor fi prezente doar online. Nici o scrisoare de selectionare nu va ma fi trimisa celor care au castigat, nici prin posta normala dar nici prin e-mail.

Ambasadele si consulatele Statelor Unite nu vor putea oferi o lista a celor care au castigat. Sotii si copiii sub 21 de ani ai aplicantilor castigatori pot face si ei aplicatii pentru viza daca il însotesc sau il urmeaza pe aplicantul principal. Vizele DV-2025 vor fi rezolvate intre 1 octombrie 2024 si 30 septembrie 2025.

Exemple: 1-Winning Notification, 2-Approved Green Card, 3-Actual Green Card

Procesarea aplicatiilor si acordarea de vize castigatorilor si membrilor familiei care il vor insoti pe aplicantul principal va avea loc pana la 30 septembrie 2025. Membrii familiei care il insotesc sau urmeaza pe aplicantul principal nu vor mai putea obtine viza dupa aceasta data.