Black Friday 2023
Citeste!Instructiuni Oficiale Loteria Vizelor DV-2025

Donald Trump anunţă un nou plan care să favorizeze imigranţii tineri şi educaţi

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit joi (16.05.2019) un plan de reformare a securităţii frontierelor şi migraţiei legale, cerând schimbări în favoarea imigranţilor tineri şi educaţi în schimbul celor cu familii care au relaţii în Statele Unite, relatează site-ul postului CNN.

Măsurile cer acordarea unei atenţii mai mare imigranţilor care deţin un set de abilităţi, care învaţă limba engleză şi care trec un examen civic.

Planul nu menţionează măsuri care să propună un statut legal pentru imigranţii tineri, care sunt aduşi în SUA încă de când sunt copii.

“Propunerile noastre au fost construite pe istoria bogată a imigranţilor în ţara noastră, în timp ce încearcă să consolideze relaţiile de cetăţenie care ne aduc împreună ca famillie”, a declarat Donald Trump.

“Dacă, pentru un motiv anume, posibil politic, nu vom convinge democraţii să aprobe acest plan bazat pe merit, atunci îl vom aproba după următoarele alegeri, când vom recupera controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, vom păstra Senatul şi desigur preşedinţia”, a adăugat Donald Trump.

Planul a fost dezvoltat de consilierul şi ginerele liderului de la Casa Albă, Jared Kushner, şi de Stephan Miller, un consilier pe probleme privind imigranţii.

Sursa: Mediafax