Black Friday 2023
Citeste!Instructiuni Oficiale Loteria Vizelor DV-2025

Escrocherii legate de programul Loteria Vizelor

/ 13.12.2010

Un comunicat de presa cu titlul “O poveste video atrage atentia asupra eschrocheriilor legate de programul Loteria Vizelor” a fost publicat in data de 19 octombrie 2010 pe site-ul Ambasadei Americane la Bucuresti [romania.usembassy.gov].

Un extras din comunicat il aveti mai jos (pentru comunicatul complet puteti accesa direct site-ul ambasadei):

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti anunta astazi ca a creat o scurta poveste video care sa atraga atentia asupra pericolelor reprezentate de escrocheriile carora le cad victime unii participanti la Loteria Vizelor.

De-a lungul întregului an si în special în perioada de înscriere în programul Loteria Vizelor, spatiul virtual este inundat de oferte ale diversilor intermediari de viza si ale unor escroci. Pentru a contracara aceste escrocherii si a evita ca publicul sa le cada victima, Ambasada SUA la Bucuresti a creat o poveste video în forma unei alegorii bazate pe o poveste populara româneasca în care un vulpoi viclean pacaleste un urs si un pescar încrezatori. Versiunea in limba româna a filmului poate fi vazuta pe contul de YouTube al ambasadei la http://www.youtube.com/watch?v=MswEIxO89ks si contul de Facebook la http://www.facebook.com/bucharest.usembassy?v=wall

Clipul in limba romana:

Clipul in limba engleza:

Dupa cum spune Laurie Meininger, Consul General Adjunct si Sefa Sectiei de Vize, “Ambasada Statelor Unite este foarte îngrijorata de aparitia companiilor intermediare si a escrocilor care îsi fac publicitate pe internet atragând victimele încrezatoare prin intermediul unor contracte si al altor escrocherii care însala publicul din România. Dorim sa reamintim publicului ca înscrierea în programul Loteria Vizelor este gratuita, iar asistenta unei agentii sau a unei terte persoane nici nu este necesara, nici nu creste sansa unei persoane de a fi selectionata.” …

Foarte interesant comunicatul si ideea pe care vor sa o transmita oficialii ambasadei americane, chiar daca este prezentata sub forma unor desene animate.