Black Friday 2023
Citeste!Instructiuni Oficiale Loteria Vizelor DV-2025

Intrebari si raspunsuri oferite de viceconsulul North Charles legate de DV-2022

Azi, 15.10.2020, pe pagina oficiala de FaceBook a Ambasadei S.U.A. din București, viceconsulul North Charles a sustinut o sesiune deschisa de intrebari si raspunsuri in legatura cu programul din acest an DV-2022. Va prezint mai jos cateva intrebari si raspunsuri din cadrul webchat-ului:

1. Poza trebuie facuta la un studio foto ?
R: nu este nevoie să mergi la un studio foto specializat, atât timp cât poza respectă cerințele din instrucțiunile de particiapre

2. Care este minimul de resurse financiare pe care trebuie sa demonstram ca il avem, in cazul in care castigam la DV-2022? Cum il demonstram?
R: Nu există o sumă minimă fixă. Dacă veți fi selecționat, la interviul de viză vi se va cere să demonstrați că nu veți cădea în sarcina guvernului american.

3. Lucrez Si locuiesc la momentul actual in Uk, pasaportul biometric imi este valabil Dar din pacate va expira in martie 2021. Deoarece timpul de asteptare pentru facerea unul nou pasaport este foarte mare nu ma pot aplica cu cel din prezent care este valabil pana In 2021,pentru ca Mai apoi sa imi fac unul? Ce sfat imi puteti da?
R: Te poți înregistra la DV-2022 cu pașaportul actual. Dacă vei fi selecționat, la interviul de viză va trebui să prezinți un pașaport valabil la acel moment . Ar fi bine să păstrezi și pașaportul pe care l-ai folosit la momentul înregistrării, pentru a-l prezenta la interviu.

4. Aproximativ, care este procentul persoanelor selectate anual pentru a merge mai departe cu interviul pentru loteria vizelor, in România?
R: Depinde de numărul de persoane care se înscriu în Program. La nivel mondial, pentru DV-2022 sunt disponibile 55.000 de vize.

5. Anul trecut eu si sotia ne-am inscris la loterie, nu am stiut de noua regula ca trebuie pasaport sa ne inscriem. Ne-am inscris in ultimele zile din perioada de inscriere. Sotia s-a inscris cu un pasaport expirat care a expirat in luna Septembrie, am fost sa refacem pasaportul ei dar nu putea fi eliberat la timp pentru a se inscrie, din acest motiv s-a inscris cu cel vechi. Anul acesta ea a fost selectata, este posibilitatea sa primim viza? Avem si pasaportul vechi cu care ne-am inscris, il putem prezenta la interviu. Are rost sa continuam toata procedura?
R: Este decizia consulului la momentul respectiv.

6. Interviurile pentru DV2021 inca nu au inceput ( cu toate ca perioada de incepere e specificata ca fiind octombrie 2020) , daca din cauza situatiei actuale interviurile pentru DV2021 nu se vor finaliza pana in septembrie, exista posibiliatatea ca DV2021 sa se suprapuna cu DV2022 ?
R: Legislația în vigoare prevede că toate vizele pentru DV-2021 ar trebui acordate până la finalul lunii septembrie 2021. Te poți înscrie și în Programul DV 2022, fără ca acest lucru să afecteze statusul tău în Programul DV-2021.

7. Doresc sa va pun si eu cateva intrebari:
1) In cazul in care suntem castigatori ai Loteriei, putem alege noi statul/ orasul in care am dori sa ne stabilim?
2) Am avea aceleasi beneficii ca si un cetatean american? ( dobanzi la banci, accesare credite)
3) Green Card-ul dupa ce perioada de timp se primeste?
R: Te poți stabili în orice stat sau teritoriu din S.U.A! Poți accesa credite bancare, poți cumpăra proprietăți și te poți bucura de toate beneficiile acordate rezidenților permanenți ai Statelor Unite (care dețin Green Card). Vei primi Green Card-ul după admiterea pe teritoriul S.U.A. cu viză de imigrare.

8. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar ca fiul meu minor sa aiba pasaport pentru a aplica impreuna cu mine? El are dubla cetatenie, romana si italiana, iar eu romana. Ce pasaport i-ar fi necesar, cel roman sau cel italian?
R: Pentru a te înscrie în Program sunt necesare numai datele din pașaportul tău, în calitate de participant.

9. Eu și familia mea, ne dorim enorm să ne continuăm traiul pe Pământ, pe tritoriul USA. În acest sens participăm în programul DV din 2015 dacă nu mă înșel. Nu am fost selectați nicidată de atunci, deși am fost extrem de încrezători în șansele noastre, încă de atunci. Consider că am respectat regulile impuse înscrierii. Credeți că trebuie să participăm în continuare, cu încrederea că vom câștiga, sau nu corespundem cerințelor USA și de aceea nu câștigaăm.
R: Dacă după ce te-ai înscris, ai primit un număr de confirmare, înseamnă că înscrierea ta a fost acceptată! Selecția înscrierilor nu include evaluarea participanților, este absolut aleatorie, realizată de un computer. Atât timp cât vă doriți să locuiți în S.U.A., vă încurajez să continuați să vă înscrieți!

10. As dori sa va mai intreb ce relevanță are pentru inscriere sau interviu acea clasificare a job-urilor? Ma refer la Job Zone 1… Job Zone 5.
R: La momentul înscrierii în Programul DV-2022 nu are relevanță.